Luvassa viileää ja kirkasta! Blondi, näin vältät hiusten kellastumisen
Vaalennetut hiukset
Luvassa viileää ja kirkasta! Blondi, näin vältät hiusten kellastumisen
Keltainen on ihana väri - paitsi silloin, kun haluaisi vaalean tukan näyttävän kaikkea muuta kuin kellertävältä. Näillä neuvoilla ja tuotteilla blondilla on helpompaa.
Teksti

Kuvat

28.9.2023
 |
Trendi

Miten blondi välttäisi kellertävän tukan? Vaalennettua tukkaa suositellaan pesemään noin kerran viikossa hopeasampoolla. Kannattaa tarkistaa, taittaako sampoo siniseen vai violettiin. Ensimmäinen sopii oranssiin taittaville blondeille, jälkimmäinen keltaiseen, neuvoo Inka Gyyli. Hän on vaalennuksiin erikoistunut kampaaja helsinkiläisestä Kampaamo Studiosta.

Hyvä muistisääntö on väriympyrä ja sen vastavärit, jotka toimivat yhdessä. Mitä nimittäin tapahtuu, jos sekoittaa keltaiseen liilan sijaan sinistä? Kyllä: vihertävä tukka.

Hopeasampoota tärkeämpi Gyylin mielestä on kuitenkin hyvä syväpuhdistava sampoo.

”Vaalennetut hiussuomut ovat auki, joten ne keräävät likaa, ilmansaasteita ja metalleja vesijohtovedestä. Siksi niiden peseminen huolellisesti pois itse asiassa kirkastaa enemmän kuin hopeasampoo.”

”Kannattaa miettiä prioriteettejaan. En vaalenna hiuksia samalla tavalla hänelle, jolle hiukset ovat prioreettina ykkösenä, kuin hänelle, jolle ei.”
Inka Gyyli

Uintiharrastus ja vaalennetut hiukset, mahdoton yhtälö? Kaikkea ei voi saada – ja se koskee erityisesti vaalennettua tukkaa ja klooria, sanoo Gyyli. Jos käy uimahallissa usein, kannattaa unohtaa täydellisestä platinablondista haaveilu. Kloori värjää tukkaa väistämättä.

”Olemme esimerkiksi päättäneet erään vauvauinnissa käyvän asiakkaan kanssa, että emme vaalenna hiuksia niin kauan, kuin harrastus jatkuu.”

Kotihoito auttaa hieman: käytä uimalakkia, pese hiukset säännöllisesti syväpuhdistavalla ja kosteuta kloorin kuivattamia latvoja.

”Syväpuhdistavia sampoita on nykyään tosi hyviä eikä niin fairymaisia. Esimerkiksi K18-sarjan syväpuhdistava ei kuivata hiuksia karrelle”, Gyyli vinkkaa.

Tai sitten on vain välittämättä ja tekee parhaansa – hiusvärin kuuluu sopia asiakkaalle, ei toisin päin. On tärkeää kertoa harrastuksista ja elämäntavoista kampaajalle.

”Kannattaa miettiä prioriteettejaan. En vaalenna hiuksia samalla tavalla hänelle, jolle hiukset ovat prioreettina ykkösenä, kuin hänelle, jolle ei. Mieti esimerkiksi: kuinka usein olet valmis käymään kampaajalla? En tee tiheää raidoitusta, jos käy kerran vuodessa, eikä minulta saa kokoblondia tai pidennyksiä, jos on uimari.”

Juttu on julkaistu Trendissä 7/2023.

Kommentoi +