Bilebuutsit, voimaliivi ja glitterhame, jotka puet päälle myös arkena! Nämä juhlatyylit löytyvät ehkä jo kaapistasi, näyttelijä Alina Tomnikov näyttää mallia
Smart casual
Bilebuutsit, voimaliivi ja glitterhame, jotka puet päälle myös arkena! Nämä juhlatyylit löytyvät ehkä jo kaapistasi, näyttelijä Alina Tomnikov näyttää mallia
Ihanin smart casual -tyyli syntyy vaatteista, joiden materiaalit ja mallit ovat arjesta tuttuja. Yhdistellään vain uudella tavalla ja lisätään ripaus juhlatunnelmaa.
Teksti
,

Kuvat

22.12.2022
 | Päivitetty 8.12.2023
 |
Trendi

Haussa klassinen juhlatyyli tai naisen smart casual -tyyli? Katso tavallisia arkivaatteitasi sillä silmällä. Uudella tavalla yhdistelemällä valkoinen kauluspaita, liivi ja puvunhousut voivat olla juhla-asusi kulmakivi. Näyttelijä Alina Tomnikov näyttää mallia.

Kermat päältä

Villako varattu vain neuleille? Vielä mitä – ylellinen materiaali sopii loistavasti myös juhliin. Lohtumateriaali näyttää astetta tyylikkäämmältä, kun siitä neulotaan pokkana naruolkaimia ja kapeasiluettinen mekko. Marraskuu, olemme valmiita!

Pitkä neulemekko 800 e, By Malene Birger. Kaulakoru 260 e, Aida Impact.

Ota löysin lahkein

Tiedäthän tyylisäännön ”yhdistä väljään alaosaan napakka yläosa ja toisinpäin”? Hienoa, nyt voit unohtaa sen! Väljät muodot näyttävät ihanilta päästä varpaisiin. Ja ennen kaikkea ne tuntuvat ihanilta. Tunika ja leveät housut saavat päälleen juhlapölyä, kun ne yhdistää juhlakenkiin ja lipaston näyttävimpään koruun.

Tunika 335 e ja housut 295 e, Marimekko. Kengät 170 e, Unisa. Kaulakoru 100 e, Edblad.

Housukausi

Jos haluat pukea bilemekon mutta olla silti mukavasti housuissa (tähän väliin muistutus taksijonoista ja pyörämatkasta kotiin), valitse molemmat ja korvaa sukkahousut leveillä puvunhousuilla. Paljettimekon käyttöä joudut ehkä odottamaan seuraavaan juhlailtaan, mutta housuista saat myös työpäiviesi luottoystävän.

Paljettimekko 179 e, H&M Studio. Housut 139 e, Gestuz. Loaferit 229 e, Vamsko.

Alusaatteita

Alusvaatteettomuus ei ole ikinä näyttänyt yhtä kuumalta kuin neulemekon kanssa. Jos alusvaatteet ovat kuitenkin juttusi (monen on lokakuisessa viimassa), valitse sileäpintaiset, pitsittömät alusvaatteet. Niiden tehtävä ei ole vain peittää, vaan ne myös saavat asun asettumaan kohdilleen. Vilautusvaaraakaan ei siis ole, kun antaudut villeihin tansseihin!

Neulemekko 129 e, & Other Stories. Kaulakoru 220 e, Cult Gaia / Zalando. Kengät 139 e, Massimo Dutti.

Pyjamasta smart casual

Eipä olisi uskonut kymmenen vuotta sitten, että pyjamahenkiset silkkipuvut juhla-asuina ovat tulleet jäädäkseen. Ihanaa, että jäivät! Et näytä yökylään menevältä, kun materiaali- ja värivalinnat ovat ylellisiä (vaikka emme epäile yhtään, etteikö flanellipyjamakin voisi näyttää upealta kuohuviinilasiin yhdistettynä).

Pusero 390 e ja housut 390 e, By Malene Birger. Sandaalit 130 e, Alohas/Zalando. Kaulakoru 100 e, Edblad.

Siksi pukeudun mustaan

Klassikkot ovat klassikoita syystä. Joten kun tilanne vaatii uuden juhla-asun hankkimista, musta mekko on varma valinta. Ei myöskään tarvitse olla Ison-Britannian kuningasperhettä, jotta voi pukea päälleen näinkin juhlavan mallin. Toistetaan yhdessä: ajattomuus on aina kaunista.

Mekko 600 e, Totême/Beam. Kaulakoru 175 e, Aida Impact.

Tuttu töistä

Jos kuulut heihin, joille valkoinen kauluspaita tuo heti vähän skarpimman olon, miksi miettiä juhliinkaan mitään sen monimutkaisempaa. Varma nakki: yhdistä klassikko kahteen ajankohtaiseen, glitterminihameeseen ja loafereihin, ja arki häipyy mielestä.

Kauluspaita 149 e ja minihame 99 e, H&M Studio. Loaferit 229 e, Vamsko.

Sillä silmällä

Kausiajattelu on kiva ajatus – mutta vain ruokakaupan heviosastolla. Katso siis kesäsandaalejasi sillä silmällä: voisiko ne yhdistää juhla-asuun? Kun sandaalien kärki on auki, tyylisäännöistä tarkka jättää sukkahousut pukematta.

Hopeinen mekko 199 e, & Other Stories. Bleiserimekko 239 e, Gestuz. Kengät 139 e, Massimo Dutti.

Voimaliivin vuoro

Joskus uusi tyyli on vain hihoista, tai niiden puuttumisesta, kiinni. Bleiseri on aina varma valinta juhliin, mutta nyt sen haastajana nähdään pitkä liivi. Yhdistä vekkihameeseen tai lempihousuihisi – ja jätä vain se aluspaita pukematta.

Liivi 199 e, Massimo Dutti. Maksihame 790 e, Philosophy di Lorenzo Serafini / Zalando. Kengät 170 e, Unisa. Korvakorut 178 e, Aida Impact.

Meikki & hiukset Eevis Liedes

Malli Alina Tomnikov

Kuvauspaikka Siltasaarenkatu 10 / ANtilooppi / @byantilooppi

Juttu on julkaistu Trendissä 9/2022.

Kommentoi +