Aurinkolasit vahvuuksilla – pärjääkö yksillä laseilla?
Tyyli
Aurinkolasit vahvuuksilla – pärjääkö yksillä laseilla?
Aurinkolasit saa myös vahvuuksilla. Valitse lasit, joilla pärjää kesät talvet – sisällä ja ulkona.
Teksti

Kuvat

31.3.2020
 |
Kauneus ja Terveys

1. Kehykset

Valitse ensin aurinkolasimalli mieltymystesi ja käyttötarkoituksen mukaan. Kehysten ja linssien koolla, muodolla tai materiaalilla ei ole suurta väliä. Useimpiin aurinkolasimalleihin saa kaikki silmälasien ominaisuudet, kuten linssin ohennuksen, hajataittoa korjaavat sylinterilinssit tai monitehot.

2. Linssien saatavuus

Jos valitset aurinkolasit, joissa on suuret tai kaarevat linssit, varmista, saako niihin vahvuudet. Miinus- ja pluslinssien halkaisijalle on tietyt ylärajat. Kaikista isoimpiin aurinkolasimalleihin ei välttämättä saada riittävän isoja linssejä vahvuuksilla. Myös urheilullisiin, kaareviin aurinkolaseihin on vaikea saada linssejä vahvuuksilla. Oakleyn ja Serengetin malleihin se silti onnistuu.

3. Tummuvat linssit

Jos haluat pärjätä yksillä laseilla, hanki silmälasit, joissa on tummuvat linssit. UV-säteiden mukaan tummuvia ja vaalenevia laseja voi käyttää sekä ulkona että sisällä. Tällaiset lasit ovat kätevät, koska linssit reagoivat valon määrään varsin nopeasti. Sisätiloissa ei siis tarvitse odotella pitkään linssien vaalenemista eikä ulkona tummumista. Tummuvalinssiset silmälasit ja aurinkolasit vahvuuksilla maksavat suurin piirtein saman verran.

Asiantuntija: optometristi Sini Haavisto/Instrumentarium

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 6/2019.

Kommentoi +