Anni Sinnemäki: ”Pandemiavuonna klassikkotuoksu toi lohtua"
Ihmiset
Anni Sinnemäki: ”Pandemiavuonna klassikkotuoksu toi lohtua"
Klassinen hajuvesi johdattaa Anni Sinnemäen isoäidin ja muiden vahvojen naisten maailmaan. Mistä muusta hän ammentaa voimaa? Lue Voimalistalta!
Teksti

Kuvat
,

19.10.2021
 |
Kauneus ja Terveys

Ihminen: Puolisoni Anton tuo elämääni järjestystä, turvaa ja uusia näkökulmia. Kun hän kirjoitti mafiaa käsittelevää kirjaansa, opin paljon kokaiinin ympäristöongelmista. Hauskinta on silti jutella pojastamme ja siitä, mitä hän ja kaverit puuhaavat. Anton on myös mahtava kokki.

Oivallus: Toivon, että osaisin olla lempeä ja hyväksyvä, myös itseäni kohtaan. Olen pohtinut, miten voisin yhdistää piirteet kunnianhimoon. Haluan uskoa, että lempeydellä tehty muutos on hyvä muutos, ja samalla etsin parhaita tapoja toimia.

Tuoksu: Otin pandemiavuoden aikana käyttöön Chanel 5 -parfyymin. En tiedä, johtuuko se ikääntymisestä, mutta olen alkanut pitää klassikkotuoksusta. Se tuo lohtua ja johdattaa isoäidin ja muiden menneen maailman vahvojen naisten luokse.

Klassikkotuoksu on tuonut lohtua korona-aikaan.

Liikuntalaji: Olen harrastanut bodyflow’ta kymmenen vuotta. Tanssija Janice Redmanin kehittämä laji perustuu kehon voimaharjoitteluun ja on todella tehokasta. Ilman sitä minulla ei olisi ryhtiä eikä tasapainoa! Käyn Helsingissä Janicen tyttären Sophien tunneilla.

Kaupunki: Rooma tuli elämääni mieheni kautta. Kun menemme Antonin äidin luokse Roomaan, katson kaupunkia sekä turistin että paikallisten näkökulmasta. Autoille on annettu mielestäni liikaa tilaa, mutta pidän siitä, kuinka ikäihmisiin suhtaudutaan. Toivoisin, että Suomessakin olisi tilaa ja palveluja kaikenikäisille.

Roomassa on tarjolla palveluja kaikenikäisille.

Leffa: Yksi kauneimpia on Kauriinmetsästäjä vuodelta 1978. Sitä tähdittävät Robert de Niro ja Meryl Streep. Vaikka tarina Vietnamin sodan jälkimainingeista on surullinen, se kuvaa vaikuttavasti yhteiskunnallista murrosta ja sitä, kuinka historia heittelee meitä.

Palautumiskeino: Aloitin Birdlifen Suomi 100 -lintuhaasteen vuonna 2017, ja lasken havaintoja joka vuosi. En ole vielä päässyt sataan havaintoon, mutta bongailu tuottaa valtavasti iloa. Tämän vuoden kohokohta on ollut valkoselkätikka Kymijoella. Haahkat ovat myös upeita.

Anni Sinnemäki

on 48-vuotias poliitikko ja Helsingin kaupungin apulaispormestari. Hänet muistetaan myös runoilijana ja Ultra Bran sanoittajana. Asuu Helsingissä puolisonsa Anton Montin ja 9-vuotiaan poikansa kanssa.

Kommentoi +