Oletko kuullut alkkareiden porttiteoriasta tai rintaliivien laskukaavasta? Ninja Sarasalo esittelee alusvaatteet, jotka ovat ilo silmälle ja ihania päällä
alusvaatteet
Oletko kuullut alkkareiden porttiteoriasta tai rintaliivien laskukaavasta? Ninja Sarasalo esittelee alusvaatteet, jotka ovat ilo silmälle ja ihania päällä
Tärkein kriteeri alusvaatteissa? Sopiva, istuva, oikeankokoinen. Eikä haittaa, jos mukana olisi ripaus pitsiä ja paljastavuutta. Ihanimmat alusvaatetyylit esittelee Ninja Sarasalo.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 1.2.2023
Trendi

Kaarituet vai ei? Pitsiä vai puuvillaa? Ninja Sarasalo näyttää, miten ihanilta ajankohtaisimmat alusvaatteet näyttävät, olipa tyylisi mikä tahansa.

Tyyli edellä

Maailma on valmis kuukautisalushousuille, olisitko sinäkin? Käytä enintään 10 tuntia, pese 40 asteessa ja käytä taas uudelleen. Imukykyinen haarakiila pitää hajut ja vuodot sisällään, ja hengittää. Plussaa mutta ihanaa: ne näyttävät upeilta pitsiliivien kanssa.

Takki 965 e, Emporio Armani / Stockmann. Rintaliivit 39,95 e, Boux Avenue / Zalando. Sukkanauhat 29,99 e, ja kuukautisalushousut 39 e, Lindex.

Alusvaatteiden porttiteoria

Oletko kuullut jo alusvaatteiden porttiteoriasta? Kun kerran kokeilee mukavia kaarituettomia toppiliivejä, paluuta entiseen ei ole. Toppipäivä on myös armoteko lycraa ja elastaania sisältäville rintaliiveille. Kun niiden antaa välillä levätä, ne palautuvat muotoonsa.

Rintaliivit 24,99 e, ja alushousut 12,99 e, KappAhl. Silkkinen kimono 495 e, Klaus Haapaniemi.

Rintaliivien laskukaava

Monetko rintaliivit ihminen tarvitsee? Lasketaanko mukaan bileliivit, seksiliivit ja ne siistit edustusliivit, jotka valitsee työpaikan saunailtaan? Niiden lisäksi tarvitset kolmet: yhdet käyttöön, yhdet pesuun, sekä tarvittaessa yhdet urheiluun.

Rintaliivit 124,95 e, Agent Provocateur / Zalando. Alpakanvillainen takki 1 135 e, MaxMara Helsinki.

Senttipelillä sopivaa

Mistä tietää, että liivien koko on sopiva? Ympärysmitta mitataan heti rintojen alta. Pyöristä lähimpään 5 senttiin – ja mieluiten alaspäin. Sopivan napakka tulos on yleensä 5–10 senttiä pienempi kuin mitattu ympärysmitta. Ympärysmitta on yleensä paras, kun hakasten alle mahtuu selkäpuolella kaksi sormea.

Valkoiset pitsirintaliivit 29,99 e ja alushousut 14,99 e, KappAhl. Sukkanauhat 29,99 e, Lindex.

Pelkkiä lemppareita

Parasta alushousuissa: jos niiden olemassaoloa ei muista. Pikkariostoksille lähtiessä kurkista ensin alusvaatelaatikkoosi. Millaiset pikkarit jäävät useimmiten käyttämättöminä laatikon pohjalle? Entä mikä tekee lempipikkareista käytetyimmät: materiaali vai malli? Osta lisää samanlaisia.

Paita 229 e, Hálo/Stockmann. Alushousut 27,95 e, Playful Promises / Zalando.

Tiukka body

Oletko miettinyt, mihin bodya tarvitaan? Kokeile sitä juhlamekon alla ja huomaat, miten vaate pysyy paremmin paikoillaan. (Seuraavaksi kokeile sitä ilman juhlamekkoa, ja huomaa, kuinka huonosti kumppanisi pysyy paikallaan.)

Rintaliivit 34,95 e, We Are We Wear / Zalando. Body 49,99 e, Lindex. Hame 119 e, Gestuz / Stockmann.

Otetaan kuppia

Kyllä: todennäköisesti kuulut siihen suureen joukkoon, joka valitsee liian pienen kuppikoon. Se on tarpeeksi iso, kun kaarituet eivät paina ihoa eikä ihokaistale rintojen välissä nouse ilmaan. Tärkein mittari: liivit ovat illalla päällä työpäivän jälkeen vielä silloinkin, kun on jo nukkumaanmenon aika.

Rintaliivit 44,95 e, Calvin Klein / Zalando. Doppio-takki 859 e, Max Mara Helsinki. Kultainen korvakoru, jossa keshi-helmi 1 890 e, Keski-Pomppu.

Eteentaivutuksella oikein

Kumartelu kannattaa – nimittäin rintaliivejä pukiessa. Jotta liivit eivät kulu turhaan ja ne asettuvat oikein, tee pukiessa näin: Kumarru eteenpäin, jotta rinnat suuntautuvat alapäin. Aseta olkaimet, laita rinnat kuppien sisään ja kiinnitä rintaliivien ensimmäinen hakanen. Nouse sitten ylös – myös rinnat nousevat oikealle kohdalleen.

Kaarituelliset rintaliivit 49,95 e, Devoted by Zizzi / Zalando. Hame 259 e, Andiata/Stockmann. Korvakorut kullattua hopeaa rutiinikvartsilla 450 e, Keski-Pomppu.

Psst!

Pese rintaliivisi aina käsin, sanotaan. Ihana idea, mutta kuka oikeasti jaksaa. Jos konepesu hirvittää, mene liivien kanssa suihkuun. Hiero niihin hieman saippuaa ja huuhtele huolella. Kikka toimii, jos on tunnollinen toisessa asiassa: että oikeasti pesee liivinsä parin päivän välein.

Tyyli Suvi Poutiainen

Meikki & hiukset Meghna Lampi

Malli Ninja Sarasalo / Paparazzi

Kuvauspaikka Meilahden kartano @kaupunkiymparisto

2 kommenttia