Älä anna ihon kuivaa tänä talvena! 4 hyvää vinkkiä ja tuotteet, joilla iho säilyy pehmeänä läpi pakkasten
Kauneus
Älä anna ihon kuivaa tänä talvena! 4 hyvää vinkkiä ja tuotteet, joilla iho säilyy pehmeänä läpi pakkasten
Kasvoja kiristää ja suihkun jälkeen vartalon iho pölisee? Kuivaihoinen, meillä on hyviä uutisia: on vielä neuvoja, joita et ole kokeillut (ja muutama tuttu muistutus).
Teksti

Kuvat

Julkaistu 10.2.2022
Trendi

1. Jaksa testata tuotteita

Kesällä iho paksunee ja talvella se ohenee. Ihotyyppi ei ole siis sama läpi vuoden, sanoo kosmetologi, sairaanhoitaja Johanna Tolonen Onnellinen iho -hoitolasta. Iho voi vaatia talvella ravitsevampaa voidetta kuin kesällä – ja oikea löytyy vain kokeilemalla.

”Liian rasvainen voide voi tukkia ihoa. Hyvän voiteen löytäminen voi olla aikamoista taiteilua ja haastavaakin. Kannattaa ostaa ensin pieni tuubi ja kokeilla.”

2. Kiinnostu raaka-aineista

Kun rasvapurkin kyljessä mainitaan hyaluronihappo, keramidit tai karbamidi, kuivaihoinen on oikealla tiellä. Ne ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta ja pehmentävät.

”Yksi hyvä voide, jossa on oikeat raaka-aineet, voi korvata monen eri tuotteen käyttämisen.”

Toisin sanoen: jos kuulut heihin, joita purkkimeri ahdistaa eikä inspiroi, oikeanlainen kasvovoide saattaa esimerkiksi riittää ihonhoidoksi talvella.

3. Älä luista pesusta

Moni kuivaihoinen miettii, uskaltaako ihoa pestä. Tolosen mukaan kuivaakin ihoa pitää pestä.

”Kasvojen puhdistustuotteen ph-arvo on tärkeä, jotta tuote ei kuivata ihoa. Usein puhdistusmaito on hyvä. Suihkusaippuoita ei kannata käyttää kasvoille, sillä niiden ph-arvo on liian korkea – vartalolle riittää taivealueita lukuunottamatta vesipesu.”

Jos iho myös kutisee, laita vartalovoide jääkaappiin – kylmä voide rauhoittaa ihoa ja lievittää kutinaa.

4. Kokeile mesoterapiaa

Se on sairaanhoitajan tekemä hoito, joka elvyttää, kosteuttaa ja virkistää ihoa. Mesoterapiassa ihoon injektoidaan neulalla hyviä vitamiineja, hyaluronihappoa ja antioksidantteja. Paras hehku saavutetaan 3–6 kerran sarjalla.

Psst! Voiteen paksuus ja rasvaisuus ei kerro sen tehokkuudesta! Kiinnitä sen sijaan huomiota ainesosalistaan, ja etsi siitä runsaasti kosteuttavia ainesosia.

Kosteuttava kasvogeeli sisältää hyaluronihappoa ja antioksidantteja. Juicy Jelly Hyaluron - geeli kasvoille 22,50 e, ­Mossa.
Täyteläinen voide tehokosteuttaa ja tukee ihon mikrobiomia. Allergiatunnus. Vahvistava hoitovoide 24 e, Favora.
Kolmitehoinen kosteusvoide, joka heleyttää ja silottaa. Trio Rebalancing Moisture Treatment 165 e, Skinbetter Science.
Monitoimivoiteessa on mehiläisvahaa, joka luo ihon pinnalle suojaavan kalvon. Primal-metsämikrobivoide 25 e, Luonkos.
Vaikea levittää kosteuttavaa voidetta selkään? Kokeile suihketta! Cano+ Moisturizing -vartalosuihke 15,70 e, ­Aco.
Suojaa rutikuivaa ja kutisevaa ihoa öljymäisellä pesuaineella jo suihkussa! Atoderm Huile de Douche -suihkuöljy 27 e, Bioderma.

Juttu on julkaistu Trendissä.

Kommentoi +