Aamu-tv:n juontaja Sanna Savikko otti rescuekoiran: ”Oiva laulaa kanssani”
Ihmiset
Aamu-tv:n juontaja Sanna Savikko otti rescuekoiran: ”Oiva laulaa kanssani”
Sanna Savikko on oppinut Oivalta kärsivällisyyttä. Se on valpas ja fiksu koira, joka on tyytyväinen, kun ympärillä tapahtuu.
Teksti

Kuvat

4.9.2018
 |
Eeva

Aamu-tv:n juontaja Sanna Savikko omistaa rescuekoira Oivan.

”Hankin Oivan nelisen vuotta sitten suomalaisen järjestön kautta. Se oli tuotu Venäjältä. Rescuekoiran ottamisessa on aina riskinsä, siksi tutkin etukäteen järjestön taustat tarkkaan.

Oiva oli noin viiden kuukauden ikäinen, ja sillä oli toisessa kyljessä puremavamma. Onnettomista lähtökohdista huolimatta se vaikutti olevan hyvässä kunnossa. Se teki heti älyttömän reippaan ja suloisen vaikutelman.

Olen hyvin eläinrakas. Lapsena halusin koiran, mutta sain sen sijasta pikkuruisen kääpiöhamsterin.

Olen kouluttanut Oivaa sinnikkäästi. Alussa se uhmasi minua aika paljon. Sittemmin se on oppinut tottelemaan käskyjä, mutta vieläkään sillä ei ole aina kuulo päällä. Nakit tai juusto saa sen tosin suostumaan melkein mihin vain.

Oivalla on voimakas vahtivietti, ja se tekee olemassaolonsa tiettäväksi ohikulkijoille. Koirapuistoissa emme juuri käy, sillä Oiva saattaa innostua paimentamaan muita koiria. Oivan bestis on sukulaisen koira, jonka luo vien sen välillä hoitoon. Näin isolle koiralle ei ole helppo löytää hoitajaa. Oiva painaa yli 30 kiloa.

Oiva ei ole erityisen hellyydenkipeä, mutta aamuisin ja iltaisin sillä on tapana kiertää sänkyäni ympäri rapsutuksia kaivaten. Välillä se työntää itsensä sängyn alle, josta se ei pääse omin avuin pois.

Kun harjoittelen klassista yksinlaulua, Oiva aloittaa ulvonnan. Korkeissa, pitkissä nuoteissa se tulee mukaan. Se päästää muutenkin käsittämättömiä ääniä.

Ainoa huono puoli on, että Oivasta lähtee hurjasti karvaa. Sohvalle se ei saa mennä, mutta toisinaan kun tulen olohuoneeseen, se venyttelee muina koirina rehvakkaasti lattialla ja korisee tyytyväisenä. Sitten huomaan, että sohva on lämmin ja se on unohtanut sinne pehmolelunsa.” ●

Artikkeli on julkaistu Eevassa 8/2018.

Kommentoi +