9 voidetta, joilla pelastat runsaan pesun kuivattamat kädet
Kauneus
9 voidetta, joilla pelastat runsaan pesun kuivattamat kädet
Ahkera pesu ja käsidesin käyttö kuivattavat käsiä. Näillä voiteilla kosteutat ja suojaat korpuksi kuivunutta ihoa.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 13.3.2020
Kauneus ja Terveys

Valitse käsivoide sen mukaan, miten kuiva iho on ja kuinka paljon aikaa sinulla on odotella voiteen imeytymistä. Ihannetilanteessa sinulla on kaksi erilaista käsivoidetta: täyteläinen ja ravitsevampi iltakäyttöön ja kevyt, nopeasti imeytyvä päiväkäyttöön.

Hand Lotion on usein kevyempi ja juoksevampi sekä nopeammin imeytyvä kuin hand cream. Joillakin sarjoilla on myynnissä myös vaahtomaisia käsivoiteita, jotka imeytyvät todella ripeästi.

Puuvillahansikkaat tehostavat voiteen vaikutusta. Pue ne voideltuihin käsiin illalla. Myynnissä on myös käsienhoitoon tarkoitettuja hansikkaita, joiden sisäpinta on geeliä. Kun käytät niitä käsivoiteen kanssa, saat maksimaalisen hoitotehon. Jos käsivoiteesi teho ei riitä hoitamaan käsiäsi, sekoita sen joukkoon muutama pisara ravitsevaa kasvoöljyä.

Käytä käsivoidetta joka pesun jälkeen, jos mahdollista. Hiero se tasaisesti iholle, muista käydä läpi myös rystyset ja kynsinauhat.

Kun iho on todella kuiva, se hyötyy etenkin shea- eli karitevoista ja glyseriinistä, joita onkin useimmissa voiteissa. Betaiini taas rauhoittaa ihoa ja auttaa sitomaan siihen kosteutta. Kaurauutteellakin on rauhoittava vaikutus. Myös erilaiset kasviöljyt, kuten argan, ravitsevat ja lukitsevat kosteutta ihoon.

Jos iho on atooppisen kuiva tai jopa rikki ja haavoilla, vältä hajustettuja käsivoiteita. Ne voivat ärsyttää ihoa ja saada sen kutisemaan ja punoittamaan.

Pumppupulloon pakattu käsivoide on hygieenisin etenkin yhteiskäytössä, varsinkin kun painat pumppua annosteluvaiheessa kyynärvarrella. Jos pullo on liian hutera kyynärpäätekniikkaan, kiinnitä se pohjasta kiinni alustaan sinitarralla tai kaksipuoleisella teippitarralla.

1. Atooppisen kuivatkin kädet kosteuttaa ja pehmentää täyteläinen voide, joka käy myös ihon muihin kuiviin kohtiin. Sopii parhaiten iltakäyttöön. Kiehl's Intensive Treatment and Moisturizer for Dry or Callused Areas -hoitovoide 28 e, Stockmann. 2. Reilusti ihoa ravitseva voide imeytyy nopeasti ja tehoaa pitkään. Ei ole tahmeaa, kuten alkuperäinen, oranssi Eight Hour Cream. Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment 30 e, kicks.fi. 3. Ihoa korjaa, rauhoittaa ja ravitsee sukralfaattia sisältävä käsivoide. Se muodostaa iholle suojakalvon, joka ei ole millään lailla häiritsevä. Todella hoitava mutta nopeasti imeytyvä! Avène Cicalfate Hand Cream 15,90 e, apteekit.
4. Hajusteeton käsivoide hoitaa ihoa nopeasti ja tehokkaasti muttei jätä ihoa tahmeaksi. Sisältää kaura-, mustikka- ja rypsiöljyä. Kehitetty yhteistyössä Astma-, iho- ja allergialiiton kanssa. Lumene Arktis Tehokosteuttava & rauhoittava käsivoide 7,90 e, lumene.com. 5. Luonnonkosmetiikkasarjan kevyt käsivoide on hyvä valinta päiväkäyttöön. Se kosteuttaa ja suojaa ihoa E-vitamiinilla ja omega-rasvahapoilla. Jättää iholle melko voimakkaan mutta hyvän tuoksun. Patyka Main dans la Main Hand Cream 9,90 e, jolie.fi. 6. Edullinen ja tehokas käsivoide on notkea levittää. Imeytyy nopeasti, rauhoittaa ja suojaa käsiä. Nivea 3 in 1 Repair Hand Cream 3,95 e, nivea.fi.
7. Hajusteeton ja vegaaninen luonnonkosmetiikkasarjan käsivoide kosteuttaa herkkääkin ihoa. Pumppupullo on hygieeninen käyttää. Naturale Antica Erboristeria Delicatezza Hand Lotion 9,90 e, stockmann.com. 8. Ylellinen, riittoisa ja erityisen nopeasti imeytyvä käsivoide on pakattu pehmeään rasiaan, josta sen voi pursottaa ulos painamalla. Pehmentää käsiä ilman, että imeytymistä tarvitsee odotella minuuttikaupalla. Mieto tuoksu. Chanel La Crème Main 47,63 e, nordstrom.com. 9. Luonnonkosmetiikkasarjan pirteän tuoksuinen ja kevyt käsivoide hoitaa ja suojaa. Pumppupullo sopii myös yhteiskäyttöön ilman vaaraa pöpöjen leviämisestä. Vegaaninen. Estelle & Thild Hand Lotion Vanilla Tangerine 18,90 e, kicks.fi.
Kommentoi +