70-vuotias, älä säästele rasvoissa – näin hoidat ihoasi oikein
Kauneus
70-vuotias, älä säästele rasvoissa – näin hoidat ihoasi oikein
Osaatko arvioida itse, mitä ihosi tarvitsee? Lue, miten iho muuttuu ja millaisia tehoaineita kannattaa käyttää juuri tässä iässä. Anna ihollesi, mitä se tarvitsee!
Teksti

Kuvat
,,

23.4.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Mitä ihossasi tapahtuu

Ihon rasva-aineiden ja ihonalaisen rasvan määrä jatkaa laskuaan. Iho on kuiva ja ohenee lisää. Ihonalaiset rakenteet, kuten verisuonet ja jänteet, erottuvat ihon läpi selvemmin.

Tässä iässä ihossa on jo ryppyjä, velttoutta tai pigmenttiläiskiä. Ihosi pinta voi olla pergamenttimaisen kuiva. Jos olet ottanut vuosien varrella runsaasti täyteainehoitoja ja sittemmin lopettanut ne, kudokset voivat olla venyneet. Mitä vähemmän ihossa on kollageenia jäljellä, sitä huonommin se palautuu täyteainehoitojen vaikutuksen loputtua. Hoitojen vaikutus on silti aina yksilöllinen.

Hoida kotona

Kuusikymppisten hoitorutiini toimii vielä 70-vuotiaana. Älä säästele rasva-aineissa nyt, kun talintuotanto hiipuu. Jos kuivuus vaivaa, käytä kasvoöljyä sellaisenaan tai sekoita sitä päivä- ja yövoiteeseen. Arganöljy ja karitevoi ravitsevat ihoa tehokkaasti myös voiteissa.

Suojaa iho yhä auringolta. Voit jatkaa A-vitamiinin käyttöä ja vaalentaa pigmenttiläiskiä samoilla aineilla kuin nuorempana. Kuollut pintasolukko poistuu iholtasi hitaammin kuin ennen, joten älä hylkää kasvokuorintaa. Säännöllinen, lempeä entsyymi- tai hedelmähappokuorinta helpottaa kuivuutta ja kirkastaa ihoa. Jos ihosi on hyvin hauras tai herkkä, mekaaninen raekuorinta voi ärsyttää sitä.

1. Rasva-aineita. Nivea Q10 AntiAge Multi-Action -kasvoöljy 19,90 e. 2. Apua ryppyihin ja velttouteen. Lierac Premium The Booster -seerumi 103,20 e.
3. Kosteutta ja hehkua. Vichy Neovadiol Platinum -yövoide 44 e. 4. Hellä kuorinta. Anna Lotan Pro AHA Gel 10 Exfoliaton Booster -kuorinta 38 e. 5. Kiinteyttä. L’Oréal Paris Age Perfect Golden Age -silmänympärysvoide 19,90 e.

Anna kosmetologin räätälöidä sinulle sopiva hoito tai hoitosarja. Seitsemänkymppisen ja sitä vanhemman ihon hoidossa ovat sallittuja kaikkien ikäluokkien keinot. Mikään käsittely tai raaka-aine ei voi enää aktivoida ihosi toimintoja liikaa, kuten nuorempana voi käydä.

Näyttelijä Sigourney Weaver, 70.

Vinkit antoivat:

SKY-Cidescokosmetologi, EAT Hannele Aallos/ Kauneuskoulutus Baroque, Tampere. Ollut alalla 35 vuotta. Kouluttaa kosmetologeja.

Erikoiskosmetologiestenomi Lauri Salmi/ Ihonhoito Salmi, Helsinki. Ollut alalla 15 vuotta. Kauneushoitolayrittäjä ja tuotekouluttaja

Pistoshoitoihin erikoistunut lääkäri Richard Vikor, Ruotsi. Allergan Medical Instituten kouluttajalääkäri.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 04/2020.

Kommentoi +