”Oho, kerrankin ihoni ei punoita!” – tässä ovat 6 parasta herkän ihon päivävoidetta
Kauneus
”Oho, kerrankin ihoni ei punoita!” – tässä ovat 6 parasta herkän ihon päivävoidetta
Mitä laittaa iholle, kun kaikki vähän ärsyttää? Testasimme herkän ihon päivävoiteet, ja nämä kuusi kohtelivat ihoa erityisellä lempeydellä. Joukon suosikki sai kasvot näyttämään aivan uusilta seuraavana aamuna!
Teksti

Kuvat

Julkaistu 7.11.2022
Trendi

Kun iho on herkkä, mikä tahansa päivävoide ei käy. Testasimme liudan uutuusvoiteita, ja nämä sopivat useimmille, joilla on herkkä iho. Mutta mistä sen tietää, millainen päivävoide sopii itselle?

Valitse herkän ihon päivävoide näin

Herkkä ei ole sama kuin kuiva

Mikä tahansa ihotyyppi, myös sekaiho tai rasvoittuva iho, voi olla herkkä. Silloin iho reagoi herkästi ulkoisiin tekijöihin, kuten lämpötilaan, stressiin ja kosmetiikkatuotteisiin.

Luo suojaa

Usein herkkä iho voi hyvin, kun sitä kosteutetaan runsaasti ja vahvistetaan ihon omaa suojaa. Varminta on valita mietoja, herkälle iholle suunnattuja tuotteita, joissa ei ole hajusteita tai eteerisiä öljyjä.

Varmista sopivuus itselle

Varsinkin allerginen tietää vain kokeilemalla, mikä voide ei ärsytä. Kotimaisista tuotteista kannattaa etsiä Allergiatunnusta: ”Yhteistyössä Allergia, Iho- ja Astmaliiton kanssa”. Sen saavat tuotteet, jotka eivät yleisesti ärsytä tai herkistä ihoa, aiheuta hengitysvaikeuksia tai laukaise tuoksuherkkyysoireita.

Parhaat herkän ihon päivävoiteet

Päivävoiteet vasemmalta oikealle: Taika, Lumene, Thalion, Oriflame, Avène, Elemis.

Kauravoimaa luonnonkosmetiikan ystävälle

Tuote ja hinta: Sensitive 24 h -kosteusvoide. 9,90 e/50 ml, Taika.

Näin toimii: Jos kaura tuo mieleesi puhtauden ja rauhoittavan tunteen, ihastut tähän. Luonnonkosmetiikan hajusteeton voide tuntuu nenään aluksi kauraiselta, mutta imeytyy pian ihoon. Sisältää sheavoita, kaura- ja rypsiöljyä sekä luonnollisia kosteuttavia ainesosia.

Parasta: Nappivalinta luonnonkosmetiikan ystävälle, joka shoppailee ruokakaupassa. Sarja on kehitetty yhdessä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa.

Perusasioiden äärellä ilman kikkailuja

Tuote ja hinta: Lähde Nordic Hydra 24 h -tehokosteusvoide. 21,90 e/50 ml, Lumene.

Näin toimii: Klassikkovoiteen hajusteeton versio on tervetullut lisä voidehyllylle! Voide imeytyy hyvin ja kosteuttaa pintakuivan ihon niin yöllä kuin päivällä. Sisältää luomukoivunmahlaa, joka lupaa kosteuttaa ihoa, sekä hyaluronihappoa, joka tehostaa kosteutusta. Raikas ja kevyt.

Parasta: Hyvä hinta-laatusuhde: valitse tämä, jos haluat valita vain yhden voiteen ja unohtaa kikkailut. Tämä jäi käyttöön toiseksi parhaana monikäyttöisyytensä ja sopivasti kosteuttavan vaikutuksensa vuoksi.

Silkkinen kosketus punoittavalle iholle

Tuote ja hinta: Algo Calm Sensibiote Soothing Fluid -voide. 54,55 e/50 ml, Thalion.

Näin toimii: Kevyt emulsio, jonka luvataan sopivan erityisesti reaktiiviselle, punoittavalle ja herkälle iholle. Lupaa rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja vahvistaa sitä. Sen voide tekeekin. Iho on koko päivän heleä, tasaisen värinen ja pehmeä. Tuoksuherkkä joutuu miettimään, kestääkö miedon tuoksun.

Parasta: Silkkimäinen tunne iholla: voide suorastaan liukuu iholla, tuntuu miellyttävän viileältä ja imeytyy sitten ihanasti.

Suojakerroin ja kosteutus samassa paketissa

Tuote ja hinta: Novage Skinrelief Pro Resilient -päivävoide SK 30. 47 e/50 ml, Oriflame.

Näin toimii: Jos jokin näyttää paperilla hyvältä, niin tämä päivävoide. Hajusteeton tuote lupaa sopia kaiken­ikäisille, kaikkein herkimmällekin iholle, ja silti se sisältää anti age -ominaisuuksia. 37-vuotias ihoni kiittää! Lupaa vähentää ihon herkkyyttä ja ryppyjä ja lisätä ihon elastisuutta, sekä suojata saasteilta.

Parasta: Suojakerroin 30, joka tuo mielenrauhan auringosta nauttivalle. Voide levittyy ihanasti, mutta toisinaan jää tuntumaan tahmaiselta. Ei täydellistä, mutta onko elämä ikinä?

Punoitus katoaa ja koko perhe kiittää

Tuote ja hinta: Tolérance Control -voide. 24,90 e/40 ml, Avène.

Näin toimii: Oho, kerrankin ihoni ei punoita! Apteekkivoide tekee minkä lupaa: rauhoittaa välittömästi ihon punoitusta, kiristelyä ja kuumotusta sekä kosteuttaa ihoa. Se myös lupaa vähentää ihon reaktiivisuutta. Hajusteeton, allergisella iholla testattu voide. Ei tuki ihohuokosia. Omat versionsa kuivalle sekä sekaiholle – jälkimmäinen sopi pintakuivalle iholleni.

Parasta: Testin suosikki! Imeytyy hyvin ja tasoittaa ihon sävyä hieman heti. Yövoiteena käytettynä aamulla peilistä katsovat uudistuneet kasvot. Hygieeninen pumppukorkki, joka vähentää entisestään reaktioiden todennäköisyyttä. Koko perheen voide: tätä voi sipaista niin lasten poskiin kuin atoopikon silmänympärysiholle.

Luksuksen tuntu ja pehmeä iho

Tuote ja hinta: Sensitive Soothing Milk -voide. 74 e/50 ml, Elemis.

Näin toimii: Hajusteeton aloe veraa sisältävä voide. Napakan kokoinen pullo on täydellinen. Koostumus on kevyt, joten kuiva­ihoinen voi kaivata tuhtimpaa voidetta kasvoilleen.

Parasta: Ylellinen tuntuma: voide liukuu iholla ihanasti ja imeytyy hyvin. Ilmavan kevyt tuntuma! Kasvot tuntuvat pehmoisilta eikä iho jää kiiltelemään.

Artikkeli on julkaistu Trendissä 7/2022.

Kommentoi +