50-vuotias, pidä kiinni hyvistä rutiineista – näin hoidat ihoasi oikein joka päivä
Kauneus
50-vuotias, pidä kiinni hyvistä rutiineista – näin hoidat ihoasi oikein joka päivä
Osaatko arvioida itse, mitä ihosi tarvitsee? Lue, miten iho muuttuu ja millaisia tehoaineita kannattaa käyttää juuri tässä iässä. Anna ihollesi, mitä se tarvitsee!
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 23.4.2020
Kauneus ja Terveys

Mitä ihossasi tapahtuu

Ihosolujen toiminta heikkenee ja ihon kimmoisuus vähenee. Ihonalainen rasvakudos vähenee. Kasvot alkavat veltostua poskista, suupielistä, silmäluomista ja leuan alta. Iho ohenee ja kuivuu. Nuoruuden auringonotto alkaa näkyä ihossa. Rypyt ja maksaläiskät erottuvat selkeämmin.

Vaihdevuosissa estrogeenin määrä laskee. Iho voi rasvoittua, ja siihen voi tulla finnejä. Toisaalta iho saattaa myös kuivua radikaalisti. Hyvä uutinen on, että vielä on paljon tehtävissä, jos hoidat ihoa säännöllisesti ja oikein!

Hoida kotona

Puhdista kasvot aamuin illoin puhdistusaineella, sillä iholle kertyy yön aikana vähintään talia.

Iho kaipaa kosteutta, aurinkosuojaa sekä vitamiineja ja hedelmähappoja. Kokeile vahvistaa ihoa glykolihapolla. A-vitamiini uudistaa ihoasi ja silottaa ryppyjä. Käytä sitä illalla.

Muista päivisin korkea aurinkosuojakerroin, koska A-vitamiini herkistää UV-säteille. C-vitamiini tehostaa kollageenisynteesiä ja suojaa ihoasi.

1. Glykolihappoa. The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution -hoitovesi 13,90 e. 2. Peptidejä ja lipidejä. Juice Beauty Signal Peptides Serum -seerumi 125 e.
3. Kosteutta. Être Belle Tri-Daytox Antioxidant Hyaluronic -seerumi 26,90 e. 4. Hoitava pesu. Sensai Ultimate The Cleansing Oil -puhdistusöljy 125 e. 5. Retinolia ja AHA-happoja. SkinBetter Science AlphaRet -yövoide 125 e.

Hoida kauneushoitolassa tai lääkärissä

Kokeile aktivoivia kasvohoitoja. Vaihdevuosissa ihosi saattaa kaivata myös syväpuhdistusta tai tasapainotusta. Happokuorinta vilkastaa laiskistunutta solutoimintaa.

Radiofrekvenssi- ja ultraäänihoidot sekä mikroneulaus kiinteyttävät ihoa. Ihon pintaa rei’ittävät hoidot auttavat täyteläistämään ihoasi ja tuovat sille hehkua. Jos kaipaat järeämpiä keinoja, hyaluronihappopistokset ovat tapa kosteuttaa, täyteläistää ja silottaa ihoa. Kasvoihin pistetty botuliini taas hillitsee tiettyjen lihasten toimintaa, jolloin rypyt madaltuvat. Kirurginen rasvansiirto on tapa lisätä täyteläisyyttä ilman vierasaineita: ihoon ruiskutetaan omaa rasvaasi.

Näyttelijä Laura Dern, 53.

Vinkit antoivat:

SKY-Cidescokosmetologi, EAT Hannele Aallos/ Kauneuskoulutus Baroque, Tampere. Ollut alalla 35 vuotta. Kouluttaa kosmetologeja.

Erikoiskosmetologiestenomi Lauri Salmi/ Ihonhoito Salmi, Helsinki. Ollut alalla 15 vuotta. Kauneushoitolayrittäjä ja tuotekouluttaja

Pistoshoitoihin erikoistunut lääkäri Richard Vikor, Ruotsi. Allergan Medical Instituten kouluttajalääkäri.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 04/2020.

Kommentoi +