3 täsmävinkkiä: näin peset ihosi puhtaaksi hellemmin
Kauneus
3 täsmävinkkiä: näin peset ihosi puhtaaksi hellemmin
Hitaammin, tehokkaammin, hellemmin! Se on uusi mantra kasvojen putsaukseen.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 24.1.2022
Trendi

Sanotaan, että ihon kunnon voi romuttaa huonolla pesulla. Miten lannistava ajatus! Siksi sanomme: ihon saa voimaan paremmin, kun pesee sen oikein.

1. Pese ensin meikki pois.

Poista ensin ainakin silmä-, poski- ja huulimeikki meikinpuhdistusaineella ja käy vasta sitten ihon pesun ja hoitamisen kimppuun.

Moni toivoo irrottavansa sekä meikin että lian yhdellä pesulla. Lopputulos: kasvoja hangataan, kunnes ne punoittavat, eikä kaikki meikki ole siltikään irronnut.

2. Älä kuumenna kasvojesi ihoa.

Käytä kasvojen pesussa kädenlämpöistä vettä, sillä se putsaa ihon tehokkaammin kuin kylmä vesi. Älä kuitenkaan vedä överiksi: kuuma vesi kuivattaa ihon nopeasti.

Kun kuivaat kasvot pyyhkeellä, älä hinkkaa vaan taputtele iho kuivaksi. Ei haittaa, vaikka ihoon jäisi kosteutta: voide tai seerumi sitoo sen itseensä. Jos ihosi on herkkä, satsaa pehmeään kasvopyyhkeeseen.

3. Älä vaivaa, mutta työstä.

Hyvät aineet eivät tehoa yksin: tarvitset myös oikeat otteet. Pyörittele putsaria iholla ainakin minuutti ennen kuin poistat sen.

Myös kosteusvoide vaatii työstöä. Ellet hiero sitä kunnolla kasvoille ja kaulaan, se jää hillumaan pintaan – ja päätyy tyynyliinaasi.

Kommentoi +