Lukijamatkat

Kasveja ja kuuluisuuksia Englannissa

Lähde tutustumaan vehreään Englantiin!

Tutustumme Charles Darwinin ja Winston Churchillin kotitaloihin ja puutarhoihin. Käymme myös kuuluisassa Sissinghurstissa. Näemme myös vanhoja linnoja ja idyllisiä kyliä.

Matkan ajankohta: 4.–7.8.2017

Ohjelma:
4.8. Aamulento Lontooseen, josta bussilla Englannin puutarhana tunnettuun Kentin kreivikuntaan. Tutustumme Winston Churchillin kotitaloon Chartwell Houseen, jossa perhe asui yli 40 vuotta. Huoneet on säilytetty pikkuesineitä ja sikareita myöten samanlaisina kuin Churchillin aikaan. Jatkamme Hever Castleen, jota ympäröi kaunis italialainen puutarha. Linna oli Henrik VIII:n toisen vaimon Anne Boleynin lapsuudenkoti. Linnan puutarhassa on upea kokoelma italialaisia patsaita. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

5.8. Retki Sissinghurstin puutarhaan. Kirjailija Vita Sackville-West loi miehensä kanssa yhden englannin kuuluisimmista puutarhoista, joka sijaitsee 1500-luvulta peräisin olevan kartanon mailla. Alueella on useita romanttisia pieniä puutarhoja. Jatkamme mielikuvitukselliseen Pashley Manorin puutarhaan, jossa on muun muassa erikoisia patsaita. Vierailemme vielä Scotney Castle -alueella, jonka vanha linna ja romanttinen puutarha lumoavat. Margaret Thatcher asui pääministerikaudellaan viikonloppuisin alueella. Paluu hotelliin, illallinen.

6.8. Aamiainen. Lähdemme Charles Dickensin suosikkikaupunki Rochesteriin. Jatkamme Canterburyyn, jossa vapaa-aikaa. Iltapäivän vietämme Goodnestonen puutahassa, joka esiintyy Jane Austenin teoksessa Ylpeys ja ennakkoluulo. Kirjailija vietti paljon aikaa veljensä ja tämän vaimon luona Goodnestonessa. Puutarhassa on 1700-luvun tyylinen kävelypolku Jane Austenin muistoksi. Paluu hotelliin Chilhamin kylän kautta, jossa on kuvattu useita tunnettuja tv-sarjoja. Illallinen.

7.8. Lähdemme tutustumaan Charles Darwinin kotitaloon (kuvassa). Darwinin inspiraation lähde oli myös hänen valtava puutarhansa. Vierailun jälkeen nautimme pubilounaan ja jatkamme kentälle, josta lento klo 18.05 laskeutuu Helsinkiin klo 23.00.

Hinta: 1 395 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 155 €. Toimitusmaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy: Finnairin lennot, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut, bussikuljetukset ja sisäänpääsymaksut.

Oppaana Marjo Sandersson. Matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut: 020 155 6650 ma–pe klo 9–17 tai myynti@sagamatkat.fi


Huomioithan, että kaikki lehtitilauksiin liittyvät asiat hoituvat vain www.a-lehdet.fi/asiakaspalvelu
kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@a-lehdet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli