Kaupallinen yhteistyö: L’Oréal Paris

”Vihdoin saan hallita itse elämääni”

Carmela Grasutis, 65, nauttii täysillä eläkepäivistään ja niiden tuomasta vapaudesta. Elämään kuuluu kulttuurielämyksiä, matkustelua ja hyvää seuraa.

loreal_carmelagrasutis_025Carmela Grasutis viettää aktiivista ja menevää elämää. Hän lähtee mielellään mukaan uusiin juttuihin, kokeilee rajojaan ja haalii uusia kokemuksia. Carmelaa kiinnostavat ihmiset, uudet kontaktit ja erilaiset kokemukset. Hän tutustuu mielellään uusiin ihmisiin ja seuraa aktiivisesti lehtiä ja kulttuurielämää. Mielenkiinnon kohteita ovat esimerkiksi teatteri, näyttelyt ja kirjat.

”Vaikka ikää tulee, sisällä asuu edelleen se sama positiivinen ihminen. Sama ilo on edelleen tallella. Tykkään lähteä uusiin juttuihin kokeilemaan uutta. Haluan olla mukana maailmanmenossa, ettei tule tunne, että vain nuoret vievät maailmaa.”

Carmelan perhe on uusperhe, johon kuuluu puolison lisäksi Carmelan kaksi tytärtä ja miehen kolme lasta. Kaikki ovat jo itsenäistyneitä aikuisia. Nyt he odottelevat innoissaan ensimmäistä lastenlastaan.

Matkustelua ja mökkeilyä

Kuusi vuotta sitten Carmela muutti Helsingistä Hämeenlinnaan miehensä kanssa. He ovat sopeutuneet hyvin uuteen kaupunkiin.

”Nyt matkustelemme paljon. Viime aikoina olemme käyneet esimerkiksi Islannissa, Madeiralla ja Välimeren risteilyllä. Syksyllä suuntaamme taas Gran Canarialle ja keväällä Skotlantiin. Lisäksi meillä on iso tuttavapiiri. Olemme saaneet täältä Hämeenlinnasta paljon uusia ystäviä. Kuulun esimerkiksi viini- ja juustoseuraan.”

Ulkomaanmatkojen lisäksi Carmela pitää paljon myös kotoisista maisemista kesämökillä Pälkäneellä. Luonnonrauhan ja rentoutumisen lisäksi se on paikka, jossa voi tavata ystäviä ja järjestää juhlia.

”Nautin paljon mökillämme olosta, siellä pääsen kosketuksiin luonnon ja lintujen kanssa. Mökillä järjestämme kesäisin useitakin rapujuhlia.”

”Eläkkeelle oli helppo jäädä”

Helsingissä asuessaan Carmela työskenteli psykiatrisena erikoissairaanhoitajana ja osastonhoitajana aikuispsykiatriassa. Hän on myös psykoterapeutti ja perheterapeutti.

”Olen ollut työorientoitunut ihminen, mutta eläkkeelle oli kuitenkin helppo jäädä. Ehkä muutosta helpotti se, että mieheni oli jo eläkkeellä.”

Eläkkeellä olossa on Carmelan mielestä parasta se, että aikatauluista voi päättää itse, esimerkiksi siitä, milloin lomat pidetään. Tulevalle lapsenlapsellekin voi järjestää aikaa.

”Elän nyt eläkkeellä aivan uudenlaista elämää. Nyt minulla on tunne, että ohjaan ja hallitsen omaa elämääni. Minulla on viimein aikaa ja energiaa huolehtia kunnostani, lukea, käydä elokuvissa ja teatterissa sekä matkustella. Voin jumpata päivällä, eikä töiden jälkeen väsyneenä. Elokuviakin voin katsoa silloin kun haluan, ja ottaa vaikka päiväunet.”

Kulttuurista saa voimaa

Liikunnan lisäksi päiviin liittyy usein paljon kulttuuria. Musiikki ja sen tahtiin liikkuminen on Carmelalle tärkeää. Hän myös lukee mielellään.

”Minulla on useimmiten jokin kirja menossa. Välillä voi olla pitkä aika, etten lue mitään, mutta sitten tulee taas buumi. Kesäisin suosin kevyempiä kirjoja ja dekkareita, talvella taas voin uppoutua vakavampaankin sisältöön. Esimerkiksi Jussi Valtosen kirjasta He eivät tiedä mitä he tekevät ja Sara Stridsbergin Niin raskas on rakkaus -kirjasta nautin tosi paljon.

Teatteria Carmela harrastaa sekä katsomalla esityksiä että itse osallistumalla. Hän on mukana esimerkiksi Hämeenlinnan teatterin yleisötyöpajassa. Lisäksi Carmela on ollut itsekin mukana teatteriproduktioissa ja tehnyt juutalaista jiddišinkielistä teatteria.

Carmelan elämän tärkeät asiat, jotka pitävät hänet vireänä, ovat perhe, terveys, ystävät ja näiden luomat turvaverkot. Tulevaisuudesta Carmela toivoisi, että sama aktiivinen meno jatkuisi.

”Haluaisin pysyä jatkossakin yhtä energisenä, innostuvana ja terveenä. Haluan olla myös mukana lasteni, lapsenlapseni ja mieheni elämässä.”

Carmelan Age Perfect -ihonhoitorutiini

L’Oréal Paris -asiantuntijat kertovat, mitkä tuotteet sopivat Carmelalle hänen parhaassa iässään. Carmela on hoitanut ihoaan erinomaisesti! Hänen ihossaan näkyvät vain tyypillisimmät ikääntymisen merkit, joita ovat ihon veltostuminen, kuivuminen ja rypyt silmien ympärillä.

Suomen vaihtelevan ja ihoa kuivattavan ilmaston johdosta suosittelemme Carmelalle Age Perfect Intense Nutrition -ihonhoitosarjaa, joka on kehitetty erityisesti ikääntyneelle syväkosteutta kaipaavalle iholle. Age Perfect Intense Nutrition vahvistaa ihoa ja antaa sille kimmoisuutta. Päivävoiteen sisältämä kuningatarhyytelö myös ravitsee ihoa intensiivisesti.

loreal_carmelagrasutis_132_previewIkääntyneen ja erittäin kuivan ihon hoitorutiini

Vaihe 1. Puhdistus: Puhdista ihosi kunnolla aina aamuin ja illoin. Tämä mahdollistaa ihonhoitotuotteiden kunnollisen vaikutuksen iholla.

Vaihe 2. Seerumi: Lisää muutama tippa seerumia poskipäille, otsalle, kaulalle ja rintakehän yläosaan. Lisää seerumia sormenpäilläsi pyörivin liikkein iholle virkistämään verenkiertoa ja anna imeytyä kunnolla.

Vaihe 3. Päivä- tai yövoide: Anna kasvoillesi miellyttävä hieronta ja lisää voide pyörivin liikkein. Tämä herättää sinut aamulla ja rauhoittaa ennen nukkumaanmenoa. Carmelan iho hehkuu ja hänen kasvoillaan on edelleen hurmaava roosan sävy.

2 kommenttia

 1. Kiitos hyvästä artikkelista. Luin innolla tarinaa kahden rouvan L’Oreal kasvo-hoidoista. Olen itse käyttänyt kyseisiä tuotteita yli 10 vuonna, ja nyt 80 kymppisen kasvot hohtavat niin että ystävät kyselevät salaisuttani. Ylpeänä kerron että L’Oreal kasvorasvat ovat ystäväni.

 2. Parasta eläkeaika on saada elää täysillä ihan omaa elämäänsä.
  Ei miestä eikä lapsia enää kotona ja lapsenlapsi ulkomailla, joten harvemmin tapaamme.
  Saan tehdä ja olla just niinkuin haluan.
  Parempaa sielunkin hoitolääkettä saa hakea.
  Tarvii vain yksin oloon viihtyvän ja ympäristön ihmetyksille kateuksillekin vahvan luonteen.
  Onni on aina vain itsestä kiinni.


Huomioithan, että kaikki lehtitilauksiin liittyvät asiat hoituvat vain www.a-lehdet.fi/asiakaspalvelu
kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@a-lehdet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli