Kaupallinen yhteistyö: L’Oréal Paris

Nuoruuden surun kautta uuteen rakkauteen

Leena Vilponen, 70, nauttii elämästään ja iän tuomista kokemuksista, vaikka matkaan on mahtunut menetyksiäkin. Nykyään päivät täyttyvät taijista, tanssista ja puutarhanhoidosta.

lorealaddu0457Kiinalaista aamuvoimistelua, tanssia, kiinan kieltä ja puutarhanhoitoa. Siinä muutamia asioita, jotka saavat Leena Vilposen, 70, innostumaan. Lahdesta kotoisin olevan, mutta nykyisen miehensä myötä porilaistuneen Leenan elämä on täynnä mielekästä puuhaa.

Jos Leena ei tanssi tai voimistele, hän kuopsuttelee puutarhaansa kesäpaikallaan, sata vuotta vanhassa talossa Porin lähistöllä. Kasvien hoito onkin vienyt Leenan siinä määrin mukanaan, että hän oli yhtenä perustamassa Poriin Hyötykasviyhdistyksen paikallisosastoa.

”Tässä iässä parasta on, että pikkuhiljaa on oppinut tuntemaan itsensä. Elämässä on nyt myös rauhaa, eikä kaikesta hermostu yhtä helposti kuin ennen. Nyt saa olla vahvasti oma itsensä ja tehdä niitä asioita, joista itse tykkää”, Leena sanoo.

Laiskotteluun ei ole aikaa

Harrastusten lisäksi tärkeitä ja iloa tuovia asioita ovat tietysti terveys, perhe ja lapsenlapset.

Leena teki työuransa kirurgisena sairaanhoitajana. Työ vei hänet välillä vuodeksi Sveitsiin ja pariksi vuodeksi Osloon. Nykyisin Leena on eläkkeellä, mutta laiskotteluun hänellä ei jää aikaa.

”Aina riittää seurattavaa, kun lukee sanomalehtiä, lähtee ulos kotoa, hymyilee ja juttelee tapaamilleen uusille ihmisille. Toivon, että minulla säilyisi aina uteliaisuus ja ennakkoluulottomuus kaikkeen ympärillä olevaan.”

Yksi Leenan harrastuksista on hyväntekeväisyystoiminta. Viime syksynä hän matkusti Intiaan tapaamaan kummilapsijärjestön kautta saatua kummipoikaa, 16-vuotiasta Chaitanya ja hänen perhettään.

”Matka oli upea ja vahva elämys. Tapasimme kummiperheitä, kiersimme kouluja, hoitolaitoksia ja maatiloja. Matkalla näki konkreettisesti, mitä tuella on saatu aikaan. Kummiperhe oli hankkinut vesipumpun ja ompelukoneen.”

”Elämä on sopeutumiskysymys”

Leena jäi leskeksi 42 vuotta sitten, odottaessaan poikaansa. Leena kertoo, että seuraavat 20 vuotta olivat kirjavia leskirouvavuosia, joihin osui välillä aika raskaitakin hetkiä. Lopulta hän muutti Poriin nykyisen aviomiehensä perässä.

”Elämä ei aina ole sitä, mitä sen olettaa olevan, mutta se on sopeutumiskysymys. Kun elää kauan, ehtii tehdä kaikenlaista. Eikä ihmiselle anneta enempää kuin mitä hän jaksaa ottaa vastaan.”

Nykyisen miehensä kanssa Leenalla on yhteinen kiinnostuksen kohde: Kiina. Hän on vieraillut maassa kahdeksan kertaa, opiskellut kiinan kieltä, toimii aktiivisesti Suomi-Kiina-seurassa ja luennoi Kiina-aiheista muille kiinnostuneille.

”Kaikki lähti liikkeelle eräästä akupunktioluennosta 70-luvulla. Päätin matkustaa Kiinaan ex-tempore. Tuolloin näin ensimmäisen kerran taijia, kiinalaista aamuvoimistelua, josta kiinnostuin kovasti.”

Nykyisin taiji on Leenalle tärkeä voiman lähde. Hän ohjaa tuntia kerran viikossa ja harjoittelee lisäksi itse kotona fiiliksen mukaan. Näin hän välittää liikunnan iloa toisillekin.

Rumbaa ja matkustelua

Leena rakastaa myös tanssia. Paritanssit polkasta masurkkaan sujuvat jo, ja nyt vuorossa on rumban harjoittelu.

”Tanssissa minulla oli välivuodet, sillä aviopuolisoni eivät tanssineet. Nyt olen löytänyt tanssin ilon uudelleen, ja käyn säännöllisesti päivätansseissa. Niistä saa liikuntaa ja hengen virkistystä.”

Tanssi on vienyt Leenan myös esiintymislavoille. Pori Dance Companyn ARK-produktion mukana esiintymisiä oli Helsingin Aleksanterinteatterissa asti. Ammattilaisista ja harrastajista koostuvassa ryhmässä hän pääsi hyödyntämään myös taiji-taitojaan.

Tulevaisuudessa Leenalla siintää ainakin matkustelu. Oslossa on tarkoitus käydä jo tänä keväänä tuttavia tapaamassa, ja kesällä on luvassa puutarhanhoitoa ja taijia Porin Kirjurinluodolla. Ehkäpä kohta voi intoutua johonkin ihan uuteen.

”Elämä on hyvää, kun on avoin ja innostunut uusille asioille. Kun on mukavia vanhoja ystäviä sekä tietysti pilvin pimein uusia. Toivon, että minulla on vielä 30 hyvää vuotta edessä”, Leena sanoo.

Leenan Age Perfect -kauneusrutiini

L’Oréal Paris -asiantuntijat kertovat, mitkä tuotteet sopivat Leenalle hänen parhaassa iässään. Leenalla on vaaleat ja hennot hiukset. Ne värjättiin L’Oréal Paris Age Perfect by Excellencen sävyllä 9.31. Tuotteen kerroksellinen teknologia luo Leenan hiuksiin kauniita, luonnollisen näköisiä kerroksittaisia vivahteita.

Sävy peittää Leenan hiuksissa olevat harmaat ja tuo hiuksiin kauniisti valoa. Hiukset näyttävät entistä elävämmiltä, luonnollisilta ja upean kiiltäviltä. Hiukset saivat myös rakennetta. Kun Leenan luonnollinen hiusväri kasvaa, tyvikasvu sulautuu kauniisti yhteen muun hiusvärin kanssa.

Aikuisen naisen kauneudenhoitotuotteet

1. Age Perfect by Excellence on ensimmäinen voidemainen L’Oréal Paris -hiusväri, joka on kehitetty ikääntyneille ja harmaille hiuksille. Hiusväri peittää harmaat ja antaa erilaisen lopputuloksen harmaille hiuksille ja enemmän pigmenttiä sisältäville hiuksille. Lopputulos on eloisa, luonnollisen näköinen hiusväri, jossa on sädehtivä kiilto. Sarjassa on 9 kaunista sävyä.

2. Age Perfect Golden Age -päivävoide on suunniteltu erityisesti yli 60-vuotiaille naisille. Tuotteen koostumus auttaa tekemään ihon sävystä tasaisemman ja lisäämään sen heleyttä. Koostumus tekee ihosta myös joustavamman ja antaa samealle, harmahtavalle iholle luonnollista, roosansävyistä hehkua. Leenan iho on ikääntynyt vuosien mittaan kauniisti, mutta ihossa näkyy tyypillisiä ikääntymisen merkkejä: ihon luonnollisen sävyn ja heleyden menetystä ja harmahtavuutta.


Huomioithan, että kaikki lehtitilauksiin liittyvät asiat hoituvat vain www.a-lehdet.fi/asiakaspalvelu
kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@a-lehdet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli