Kaupallinen yhteistyö: L’Oréal Paris

”Tämän takia en halua jäädä vielä eläkkeelle”

Päivi Vilpponen-Heikkala, 59, on innoissaan työstään diplomivyöhyketerapeuttina eikä suunnittele eläkkeelle jäämistä. Hän haluaa oppia uutta ja levittää hyvää ympärilleen.

loreal_paivivilpponenheikkala024L’Oréal Paris ja Eeva etsivät alkuvuodesta haastateltavaksi aktiivisia ja elämäniloisia naisia. Pyysimme 55 vuotta täyttäneitä lukijoitamme kertomaan omista valinnoistaan ja matkan varrella saaduista oivalluksista. Yksi heistä on Päivi Vilpponen-Heikkala, joka näkee vanhenemisessa paljon positiivisia puolia.

”Samalla kun keho ikääntyy, mieleen tulee rauha ja tasapaino. Voi olla se, mikä on. En haluaisi taaksepäin elämässäni pätkääkään”, Päivi pohtii.

”Ajattelen, että elämässä ei ole koskaan valmis, vaan koko ajan voi oppia jotakin. Siksi en ole aikeissa jäädä eläkkeelle. Jos terveys sallii, edessä voi hyvinkin olla vielä 15 vuoden työura.” Vanhenemisen viisaus on se, että on itselleen armeliaampi joka suhteessa.

Perhe antaa voimaa

Päivi nauttii täysillä aktiivisesta elämänvaiheestaan. Työn lisäksi hän harrastaa, nauttii perhe-elämästä ja auttamistyöstä. Hänellä on esimerkiksi World Vision -järjestön kautta kummilapsi Ugandasta.

”Kummius on ollut yksi suurista ilonaiheista elämässäni, ja toivon, että voisin jonain päivänä matkustaa häntä tapaamaan.”

”Lapset ja perheeni ovat minulle se asia, joka antaa voimaa. Olemme mieheni kanssa muuttuneet yhdessä. Rakastan häntä, ja parisuhde on vain parantunut ajan myötä”, Päivi kertoo.

Aktiivinen harrastaja laulaa kuorossa, ulkoilee, mökkeilee ja kirjoittaa. Hän julkaisee ajatuksiaan ja luontokuvia Kultainen Majakka -Facebook-sivustollaan.

”Kaikki asiat eivät ole ongelmiani”

Päivi on perusluonteeltaan positiivinen, ja pyrkii näkemään vaikeissakin asioissa ne hyvät puolet.

Toki elämään on mahtunut myös vaikeampia hetkiä. Veljen äkillinen kuolema vuoden 2000 alussa lopetti itsestäänselvyydet ja isän sairastuminen Alzheimerin tautiin ja kuolema toi tummia sävyjä elämään.

Päivi kertoo olevansa erityisherkkä, joka kokee tunteet voimakkaasti. Se on ollut joskus hankalaa.

”Otin asioita liikaa itseeni, ennen kuin opin ymmärtämään, että kaikki asiat eivät olekaan minun ongelmiani.”

Nykyisin Päivi hyväksyy itsensä paremmin ja ymmärtää voimakkaat tunteensa. Hän ymmärtää myös, että oma aika ja hiljaisuus ovat hänelle tärkeitä, ja kovat äänet ja meteli kuormittavat.

”Nyt voin itkeä ja nauraa silloin, kun tunteet tulevat pintaan, se ei ole paikasta ja ajasta kiinni. On ihanaa, että olen mä. Olen löytänyt sisältäni jotain.”

Käännekohta elämässä: mitta tuli täyteen

Yhden elämänsä käännekohdista Päivi koki 36-vuotiaana. Ulkoisesti kaikki oli silloin kunnossa: lapset, ammatti, koti ja perhe. Päivi oli tehnyt kirjanpitäjän töitä 15 vuotta ja hänellä oli oma tilitoimisto.

”Mitta tuli täyteen, en saanut työstä mitään irti, vaikka olin ennen rakastanut sitä. Sisällä oli tyhjyys, enkä tiennyt kuka olin.”

Hän kouluttautui uuteen ammattiin, vyöhyketerapeutiksi. Tämän työn parissa vierähti seuraavat 15 vuotta.

”Haluan tehdä työtä, joka on sydäntäni lähellä. Elämässä ei koskaan tiedä, mitä kivaa voi tulla esiin vaikkapa työn saralla”, Päivi pohtii.

Päivi on juuri aloittanut kahden vuoden tauon jälkeen uudelleen työelämässä: hän työskentelee diplomivyöhyketerapeuttina ja antaa esimerkiksi energiahoitoja ja vyöhyketerapiaa vauvoille.

”Raha ei ole vaikuttanut suurimpiin elämäni ratkaisuihin. Henkiset asiat ovat tärkeämpiä. Teen valinnat sen mukaan, mikä tuottaa iloa ja onnea.”

Päivin Age Perfect -kauneusrutiini

L’Oréal Paris -asiantuntijat kertovat, mitkä tuotteet sopivat Päiville hänen parhaassa iässään. Päivillä on hieno pohjoismainen hiuslaatu. Ajan kuluessa Päivin hiukset ovat ohentuneet ja haurastuneet. Jotta Päivin hiukset näyttäisivät paksummilta ja eloisimmilta, valitsimme hänelle L’Oréal Paris Age Perfect by Excellence hiusvärin 7.32.

Tämä voidemainen hiusväri peittää harmaat hiukset ja antaa erilaisen lopputuloksen harmaille hiuksille kuin hiuksille, joissa on pigmenttiä. Hiusväri antaa kauniita, kerroksittaisia vivahteita, kuin raidoitetuissa hiuksissa. Päivin hiukset näyttävät nyt entistä paksummilta ja vahvemmilta.

Päiviä ympäröi ainutlaatuinen hehku ja hän voikin todella sanoa elävänsä parasta ikäänsä. Päivi on pitänyt hyvää huolta ihostaan käyttämällä säännöllisesti aurinkovoidetta. Päivi kaipasi kuitenkin ihoonsa lisää heleyttä ja elinvoimaa.

Kauneus ei katso ikää

1. Age Perfect Excellence -hiusvärisarja on kehitetty erityisesti ikääntyneille, harmaille hiuksille antamaan eloisuutta hiusten väriin. Mukana on myös ravitseva hoitoaine, joka tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät.

2. Age Perfect Cell Renaissance auttaa stimuloimaan ihon pinnan luonnollista uusiutumista. Ihosta tulee heleä ja se tuntuu täyteläisemmältä sekä elinvoimaisemmalta. Age Perfect Cell Renaissance ihonhoitosarja on kehitetty erityisesti yli 50-vuotiaille naisille. Ihonhoitosarjaan kuuluvat Cell Renaissance päivä-, yö- ja silmänympärysvoide sekä seerumi. Päivävoide sisältää suojakertoimen 15.


Huomioithan, että kaikki lehtitilauksiin liittyvät asiat hoituvat vain www.a-lehdet.fi/asiakaspalvelu
kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@a-lehdet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli