Ripsiä hoitava meikkiputsari ja 9 muuta luksustuotetta, joihin haluat panostaa - "Peilistä näkyy kosteutettu ja aiempaa sileämpi iho"
Kauneus
Ripsiä hoitava meikkiputsari ja 9 muuta luksustuotetta, joihin haluat panostaa - "Peilistä näkyy kosteutettu ja aiempaa sileämpi iho"
Kauneus ja Terveys valitsi 10 parasta kosmetiikan luksustuotetta. Ne tekevät kauneudenhoidossa monta hommaa kerralla - ja moni niistä enemmän kuin olisit osannut kuvitellakaan.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 7.2.2023
Kauneus ja Terveys

1. Monikäyttöinen hoitovesi

Superraikas, hurmaavasti päärynältä tuoksuva kasvovesi viimeistelee ihonpuhdistuksen mutta tekee paljon muutakin. Hoitonesteen sisältämät päärynän luteoliini ja tanniini sekä sienistä peräisin olevat poly­fenolit ja beetaglukaani kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa jo ennen seerumin ja kasvovoiteen levitystä. C-vitamiini kirkastaa ja häivyttää pigmenttimuutoksia.

Paras hoitovesi: Whamisa Fresh Pear Blossom Single Essence 39 e.

Paras hoitovesi: Whamisa Fresh Pear Blossom Single Essence 39 e. Paras meikinpoistoaine: Lancôme Bi-Facil Clean & Care Nourishing & Soothing Instant Eye Makeup Remover 39 e.

2. Meikinpoistoaine, joka hellii ripsiä ja ihoa

Älä hankaa vaan hoida. Uuden silmämeikinpoistoaineen jojoba- ja manteliöljyt irrottavat meikin samalla kun ne hoitavat ripsiä ja silmänympärysihoa. Damaskonruusuvesi puhdistaa loputkin meikinrippeet ja rauhoittaa herkkää ihoaluetta. Öljyistään huolimatta putsari ei jätä ihoa tippaakaan rasvaiseksi vaan mukavan hoidetun tuntuiseksi.

Paras meikinpoistoaine: Lancôme Bi-Facil Clean & Care Nourishing & Soothing Instant Eye Makeup Remover 39 e.

Paina ripsiä hetki putsariin kastetulla vanulapulla. Öljyt ehtivät vaikuttaa, eikä herkkä iho rypisty turhaan.

3. Kovimmankin pinnan pehmittävä kuorinta

Jauhemainen entsyymikuorinta vaatii hivenen perinteisiä kuorintoja enemmän vaivaa, koska siihen pitää sekoittaa tippa vettä ennen kasvoille levittämistä. Puuterimaisessa koostumuksessa tehoaineet ovat kuitenkin tuoreimmillaan ja vaiva palkitaan uskomattoman pehmeällä, tasaisella ja terveensävyisellä iholla. Hellävarainen ja riittoisa, muun muassa papaijaentsyymiä ja kookosta sisältävä kuoriva naamio poistaa kuolleen ihosolukon, kirkastaa ihon ja tasoittaa sen pinnan.

Paras kuorinta: Sisley Exfoliating Enzyme Mask 115 e.

Paras kuorinta: Sisley Exfoliating Enzyme Mask 115 e. Paras kosteusvoide: Purodoré Balancing Day & Night Cream 49 e.

4. Apu oikuttelevalle iholla

Kotimainen luonnonkosmetiikkavoide rauhoittaa kuivasta sisäilmasta ja viimasta oikuttelevan sekaihon. Sekä päivä- että yövoiteeksi sopiva kosteuttaja imeytyy nopeasti, sitoo kosteuden ihoon ja rauhoittaa. Voiteessa yhdistyvät ruusunmarjan siemenöljyn ja vadelman antioksidantit, tulehduksia ehkäisevä jojobaöljy ja rauhoittavat kamomilla ja kaura. Ihana on myös hento ruusun ja pionin tuoksu.

Paras kosteusvoide: Purodoré Balancing Day & Night Cream 49 e.

Levitä ohuin alle ja paksuin päälle eli ensin hoitovesi, seerumi ja lopuksi voide. Saat voiteista kaikki tehot irti, kun levität ne hivenen kostealle iholle.

5. Yövoide paiskii töitä, kun sinä nukut

Samealle tai pigmenttimuutosten läikittämälle iholle kannattaa sivellä iltaisin kuorivaa yövoidetta. Miellyttävän täyteläinen AHA-happoja, merisaniaista ja rauhoittavaa bisabolia sisältävä luonnonkosmeettinen yövoide tekee unien aikana monta hyvää asiaa: se kuorii, ravitsee ja kosteuttaa ihoa sekä haalistaa pigmenttimuutoksia.

Paras yövoide: Patyka Brightening Renewal Night Peel 62 e.

Paras yövoide: Patyka Brightening Renewal Night Peel 62 e. Paras vartalovoide: Clarins Body Firming Extra-Firming Cream 62.

6. Vartalo kuntoon yhden purkin taktiikalla

Turhauttaako kylpyhuoneen kaapin purkkimeri? Vartalonhoidossa yksi hyvä vartalovoide riittää jo pitkälle. Ylellisen ravitseva koostumus sisältää muun muassa karitevoita, kiiviä ja aloe veraa. Voide pehmentää kuivimmatkin kintut samalla kun se napakoittaa ihoa.

Paras vartalovoide: Clarins Body Firming Extra-Firming Cream 62.

7. Tuoksu ihanasti kesältä

Kotimainen, luonnollisista raaka-aineista tehty hajuvesi tuo kesän talven keskelle. Tuoksussa voi aistia laventelia, roseepippuria, vaniljaa ja suomalaista ruusua. Suihkuta sitä pulssikohtiin kaulalle ja ranteisiin, jolloin kehon lämpö ja veren­virtaus tehostavat sen voimaa. Pullo on aivan erityisen kaunis.

Paras tuoksu: Hetkinen Cosmetics Summer Seizure Fragrance 42 e.

Paras tuoksu: Hetkinen Cosmetics Summer Seizure Fragrance 42 e. Paras seerumi: Elizabeth Arden White Tea Solutions Fortifying Bi-Phase Oil Serum

8. Seerumi tarjoaa teetä ja sileyttä

Valkoisen teen tehoaineilla hoitava öljyseerumi on kuin tehty pintakuivalle talvi-iholle: se on todellinen antioksidanttipakkaus, joka vahvistaa ihon luontaista suojaa ja tasoittaa sen sävyä. Hyvistä öljyistään huolimatta seerumi ei tee ihosta rasvaista. Peilistä näkyy kosteutettu ja aiempaa sileämpi iho.

Paras seerumi: Elizabeth Arden White Tea Solutions Fortifying Bi-Phase Oil Serum

9. Ylellinen hoitoaine pörröiselle tukalle

Ylellinen, japanilaista silkkiproteiinia sisältävä hoito­aine saa kuivat, pörröiset ja vaurioituneet hiukset näyttämään jo parin käyttökerran jälkeen aiempaa kiiltävämmiltä ja sileämmiltä. Hoitoaineessa on hiuspohjalle suotuisa, hieman hapan (4,5–5) pH, ja sen valmistuksessa on käytetty vain hoitavia ja silottavia raaka-aineita, kuten pracaxi-hedelmänöljyä sekä E- ja B5-vitamiineja, eikä mitään turhaa.

Paras hiustuote: Iles Formula Haute Performance Conditioner 52 e.

Paras hiustuote: Iles Formula Haute Performance Conditioner 52 e. Paras tehokuuri: Yin Your Skin Ihme 65 e.

10. Piristyskuuri iholle

Suomessa valmistettu luonnonkosmeettinen teho­hoitoneste tarjoaa talven rasittamalle iholle täydellisen piristyskuurin. Se kirkastaa ihoa, tehostaa mikroverenkiertoa ja vähentää punoitusta ja pigmentti­muutoksia. Yli nelikymppisen rasvaiselle iholle hoitoneste sopii jopa päivittäiseen käyttöön mutta herkälle ja ohuelle iholle muutaman kerran viikossa käytettäväksi. Kuurin pituus on pullon mittainen.

Paras tehokuuri: Yin Your Skin Ihme 65 e.

Juttu on alun perin julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 14/22.

Kommentoi +