Vuoden 2020 parhaat hiustuotteet – nämä 10 tuotetta varmistavat, että sinulla on aina hyvä hiuspäivä
Kauneus
Vuoden 2020 parhaat hiustuotteet – nämä 10 tuotetta varmistavat, että sinulla on aina hyvä hiuspäivä
Halu­atko hyvinvoivat ja helppohoitoiset hiukset? Valitsimme vuoden 2020 parhaat hiustuotteet, joilla peset, hoidat ja muotoilet unelmiesi tukan.
Teksti

Kuvat
,

16.6.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Hiustenhoito- ja muotoilutuotteiden koostumukset kevenevät vuosi vuodelta – tehosta tinkimättä. Muotoilu- ja hoitosuihkeiden lisäksi keveyttä tarjoavat myös voiteet ja jopa öljyt.

Keveys on hyvä asia kolmesta syystä: Suomessa riittää ohut- ja hentotukkaisia, joille tuhdit tuotteet eivät sovi. Hiuslaadusta riippumatta harva haluaa, että muotoilutuote tuntuu tukassa. Luonnolliselta näyttävä lopputulos on paitsi monen toive myös yhä muodissa.

Helppous on toinen iso trendi. Yksi tuote hoitaa monen hommat, kuten selvittää, kosteuttaa, tuuhentaa, tuo kiiltoa ja antaa kosteus- ja lämpösuojan. Tehohoito taas voi olla suihkussa käytettävän naamion sijaan yöksi tukkaan laitettava seerumi.

1. Vuoden 2020 paras sampoo

Jos haluat tinkiä sampoon hinnasta mutta saada silti kunnon pesutehon ja kosteutusta hiuksille, tartu tähän. Läpinäkyvä, notkea geeli levittyy hiuksiin helposti ja vaahtoaa juuri sopivasti. Ei jätä vaalennettuakaan tukkaa takkuiseksi vaan tekee siitä jäntevän ja pehmeän. Sisältää kosteuttavaa koivunmahlaa. Loistovalinta kesään, sillä sampoo antaa UVB- ja UVA-suojan. Vegaaninen.

Cutrin Koivu Hydrating Shampoo 11,90 e/250 ml

2. Vuoden 2020 paras hoitoaine

Huipputehokas hoitoaine pehmentää ja selvittää hiukset ja antaa niille kiiltoa jo muutamassa minuutissa. Napakka valkoinen aine ei valu, joten kaiken tehon saa hyötykäyttöön. Hoitoaine sopii kaikille hiustyypeille, erityisen hyvä se on helposti takkuuntuvalle tukalle. Hintava mutta riittoisa. Ainoa miinus: kun olet kerran kokeillut tätä, et halua käyttää muita.

Oribe Signature Conditioner 46 e/200 ml

3. Vuoden 2020 paras hiuksiin jätettävä hoitoaine

Kevyt mutta tehokas hiuksiin jätettävä hoito­suihke auttaa selvittämään tukan ja kosteuttaa sitä. Se sisältää vehnä- ja maissiproteiinia, jotka vahvistavat ja hoitavat hiuksia. Tämän päälle voi kerrostaa muita muotoilutuotteita ilman, että tukka latistuu tai tuntuu likaiselta. Raikas melonin tuoksu.

Eleven Australia Miracle Spray Hair Treatment 21,90 e/125ml

4. Vuoden 2020 paras hiusöljy

Kevyt hiusöljy sopii niillekin, joille perinteiset, tuhdit hiusöljyt eivät sovi. Kun annostelet maltillisesti, öljy ei latista hentoakaan tukkaa. Se sisältää kookos-, luomumanteli- ja -avokadoöljyä, jotka ravitsevat hiuksia, antavat kiiltoa ja ehkäisevät kosteuden haihtumista. Mainio tuote latvojen täsmähoitoon. Pullo on kierrätysmuovia. Kotimaista luonnonkosmetiikkaa.

Four Reasons Nature Moisture Oil 17,90 e/30 ml

5. Vuoden 2020 paras kuivashampoo

Kun haluat tehokkaasti hiuksia raikastavan ja tuntuvaa volyymiä antavan kuivasampoon, se on tässä. Hedelmäinen tuoksu on hyvä mutta haihtuu nopeasti, joten se ei luo kakofoniaa muiden­ tuoksujen kanssa. Aine tulee pullosta todella kovalla paineella, mikä nopeuttaa käyttöä ja tuuhentaa tyveä. Ja pullolla on tärkeä sanoma!

Batiste Dry Shampoo Love is Love Fruity & Bright 6,50 e/200 ml

6. Vuoden 2020 paras tehohoito

Moderni tehohoito on seerumi, joka levitetään kuiviin hiuksiin yön ajaksi. Ravitseva tuote silottaa hiuksia ja antaa kiiltoa. Se sopii paitsi karheille, kiharille ja paksuille hiuksille myös hennolle tukalle täsmähoidoksi. Seerumia ei tarvitse huuhdella pois aamulla, mutta tulos ei silti ole likaisen näköinen. Riittoisa, tehokas ja ylellinen.

Kérastase Nutritive 8 h Magic Night Serum 43 e/90 ml

7. Vuoden 2020 paras muotoiluvoide

Jos hiuksesi ovat veltot tai ohuet ja kaipaavat ryhtiä, tämä hoitava muotoiluvoide auttaa. Se ympäröi hiukset riisi­proteiinilla, joka saa ne tuntumaan paksummilta. Tukka jää silti luontevan liikkuvaksi ja pehmeäksi. Mainio jätettävä hoitoainevoide ennen föönausta.

KMS Add Power Strengthening Fluid 30 e/125 ml

8. Vuoden 2020 paras muotoilusuihke

Kevyt, maitomainen muotoilusuihke aktivoituu föönin tai muotoiluraudan lämmöstä ja tekee hiuksista sileät moneksi päiväksi. Tuote toimii myös kosteussuojana ja antaa kiiltoa. Erityisen hyvä valinta kurittomalle, pörröiselle tai kiharalle tukalle. Onnistunut suutinosa sumuttaa suihkeen tasaisesti hiuksiin. Pullo on tehty merestä kerätystä muovista.

Kevin Murphy Ever.smooth Heat-activated Style Extender 29,90 e/150 ml

9. Vuoden 2020 paras hiuskiinne

Edullinen hiuskiinne antaa hiuksille vahvan pidon. Se ei tee tukasta kovaa kypärää ja on helppo harjata pois. Tuote sisältää hiuksia suojaavaa Kerashield 5 -yhdistettä sekä hoitavaa jojobaöljyä ja B5-vitamiinia. Hyvä valinta niin arki- kuin juhlakampausten viimeistelyyn.

Wella Deluxe Wonder Volume Protection Ultra Strong Hair Spray 6,90 e/250 ml

10. Vuoden 2020 paras sävyte

Kun haluat syventää omaa tai värjättyä hius­väriäsi ja saada tehohoidon, tämä sävyte on huippuvalinta. Se tehoaa 10–15 minuutissa ja kestää 12–20 pesua. Sävyte sopii myös hius­väriallergisille: hajusteeton ja ammoniakiton aine ei sisällä PPD:tä eikä sen johdannaisia. Väri ei peitä harmaita eikä tyvikasvua mutta häivyttää kyllä rajakohtia. Vegaaninen. 7 sävyä, joista kuvassa on Caramel.

Biozell Professional Color Tech Intensiivinen Sävyte 11,90 e/200 ml

Vähemmän aineita ja muovi pois meristä

Sulfaatiton, parabeeniton, silikoniton... Monen hiustuotteen kylkeen on ilmestynyt tiettyjen raaka-aineiden puutetta korostava rimpsu. Tällainen lupauslista on trendikäs mutta välillä myös harhaanjohtava. On hyvä muistaa, että sulfaatteja (sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate) käytetään lähinnä pesevissä tuotteissa eli sampoissa. Hoitoaineissa sulfaatiton-lupaus on siis turha: hyvin harva niistä sisältää sulfaatteja, vaikkei sitä pullossa erikseen mainittaisikaan.

Toinen iso pakkaustrendi on kierrätysmuovin käyttö. Australialainen kampaamosarja Kevin Murphy on kertonut, että se valmistaa jatkossa kaikki muovipakkauksensa merestä kerätystä jätemuovista (ocean waste plastic). Marketeissa myytävän Garnier Fructisin uusien pakkausten muovista 25 prosenttia on kierrätettyä. Muistathan kierrättää tyhjät muovipakkaukset, niistä tehdään uusia!

Kommentoi +