Voiko ripsiseerumilla kasvattaa oikeasti ripsiä? Asiantuntija vastaa
Ripsiseerumit
Voiko ripsiseerumilla kasvattaa oikeasti ripsiä? Asiantuntija vastaa
Haluaisitko pidemmät ripset, ja ripsiseerumi houkuttaa? Niistä saattaa olla apua, kunhan tuotteen valitsee oikein.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 14.3.2023
Trendi

Haaveena tuuheat ja pitkät, omat ripset? Auttavatko ripsiseerumit? Tuotekehityspäällikkö, estenomi Taru Laitinen Naviterilta kertoo.

1. Odota rauhassa

Kaikilla karvoilla, ripsilläkin, on aktiivinen kasvuaika, kunnes karva menee lepotilaan ja lopulta putoaa. Ripsiseerumien tavoite on pidentää ripsien luontaista kasvusykliä ja vähentää karvojen putoamista.

”Kasvusykli on pitkä, joten tuloksia ei tule vielä viikon kuluttua vaan pikemminkin parin kuukauden kuluttua.”

2. Seerumeita on kahdenlaisia

Osassa on vain vahvistavia ja kosteuttavia aineita, kuten peptidejä, pantenolia ja hyaluronihappoa. Ne auttavat ripsiä kasvamaan tuuheamman näköisiksi ja vähentävät ripsien katkeilua.

Osassa seerumeista taas on prostaglandiinijohdannaisia. Prostaglandiini on alun perin lääkeaine, jota käytetään silmänpainetaudin hoidossa. Kun sivuvaikutuksena huomattiin ripsien kasvua, aineen johdannaisia alettiin hyödyntää myös kosmetiikassa. Laitisen mukaan prostaglandiinijohdannaisia sisältävät seerumit saattavat saada ripset näyttämään pidemmiltä. Vahvistavien ja kosteuttavien seerumeiden vaikutus on yleensä hienovaraisempi.

Odotukset kannattaa siis pitää realistisina.

”Yleensä vaikutus näkyy niin, että ripsien yleis­ilme on tuuheampi.”

3. Tutki ainesosia

Inci-listat eivät ole hauskinta iltalukemista, mutta ripsiseerumeiden kohdalla niiden lukeminen ehkä kannattaa. Prostaglandiineja sisältävät seerumit voivat nimittäin aiheuttaa sivuvaikutuksia.

”Prostaglandiinien on todettu voivan aiheuttaa esimerkiksi silmä-ärsytystä ja ihon tummumista. EU:n tiedekomitea SCCS on vastikään arvioinut, ettei niiden pystytä toteamaan olevan turvallisia kosmetiikan raaka-aineina. Esimerkiksi Kanadassa prostaglandiinien käyttöä kosmetiikan raaka-aineina on kielletty tai rajoitettu.”

Psst! Meikki kannattaa poistaa varoen, sillä mekaaninen hankaaminen kuluttaa ripsiä. Valitse ripsiväri, joka on helppo pestä pois. Valitse myös putsari, joka ei kuivata ihoa ja samalla ripsiä.

Seerumi lujittaa ripsen sidoksia ja siten vahvistaa ripsiä. Ripsiin tulee suojaava silkkikalvo. Lash Conditioner -ripsiseerumi 57 e, Sensai. Näyttävissä irtoripsissä on sateenkaaren värit. Myynnissä vain rajoitetun ajan. Kestävät 10 käyttökertaa. Fluttery Light Pride -irtoripset 9,90 e, Eylure. Seerumiripsiväri, jonka aminohappoja ja sheavoita sisältävä koostumus vahvistaa ripsiä 4 viikossa. Lasipak­kaus. Le 8 Hypnôse 39 e, Lancôme.
Aminohappoja ja biotiinia sisältävä seerumi lupaa tuuheuttaa ripsiä. Sopii myös kulmakarvoille. Vitamin-Peptide-ripsiseerumi 44 e, Probic8. Kookosöljyä sisältävä ripsarin pohjustaja tekee ripsistä pidemmän näköiset. Mineral Lengthening -ripsivärin pohjustus 39,90 e, Youngblood. Irtoripsiliima on pakattu rajaustussiin. Ei sisällä lateksia eikä kuivumista tarvitse odottaa. Lash & Dash Eyeliner -ripsiliima 24,90 e, House of Lashes.

Juttu on julkaistu Trendissä 6/2022.

1 kommentti