Ota selfie – viisi hyödyllistä syytä ottaa kuvia itsestä
Hyvinvointi
Ota selfie – viisi hyödyllistä syytä ottaa kuvia itsestä
Itsensä kuvaamisella on monia yllättävän ihania vaikutuksia: selfiet tuovat voimaa ja auttavat muistamaan eri tilanteita.
Teksti

Kuvat

24.11.2021
 |
Kauneus ja Terveys

1. Selfiet auttavat muistamaan

Valokuva on nykyaikana läsnäolon symboli. Juhlassa tai muussa tärkeässä tilanteessa otettu selfie auttaa muistamaan tai kertomaan muille – jos kuvan jakaa – että olet ollut paikalla tuossa erityisessä hetkessä.

2. Selfiet paljastavat upeutesi

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan yleisin syy ottaa selfie liittyy omanarvon­tuntoon: ihminen kokee näyttävänsä tyrmäävältä ja haluaa ikuistaa tunteensa. Tällä ei kuitenkaan ollut tutkimuksen mukaan tekemistä itsekkäiden luonteen­piirteiden kanssa.

3. Selfiet kertovat eri vaiheistasi

Valokuvaterapeuttisissa menetelmissä valokuvia käytetään muistamisen apuna. Aiemmin otetut omakuvat voivat auttaa palauttamaan mieleen tärkeän elämänvaiheen ja muistamaan, mitä se opetti.

4. Selfiet antavat voimaa

Jos itsestä tuntuu ankealta eikä kovin hehkältä, yllättäen kuvien ottaminen voi auttaa. Kalifornian yliopiston selfie-tutkimuksessa ­omakuvien ottajat raportoivat, että heidän olonsa oli muuttunut tutkimusjakson aikana itsevarmemmaksi.

5. Selfiet saavat hyvälle tuulelle

Miksi ihmeessä pitäisi ottaa kuva hassusta ilmeestä tai filtterillä, jossa kasvoja koristaa kukkaseppele? Siksi, että se on hauskaa. Kun naurat, mielialasi paranee välittömästi.

Lähteet: Valokuvaterapiayhdistys ry, Mediakasvatusseura ry, Psychology Today, Redonline.uk ja ScienceDaily.

Kommentoi +