Vedenkestävä ripsiväri kestää itkut, sateet ja hikisimmätkin paikat - näin saat siitä kaiken irti
Kauneus
Vedenkestävä ripsiväri kestää itkut, sateet ja hikisimmätkin paikat - näin saat siitä kaiken irti
Laadukas vedenkestävä ripsiväri kestää säällä kuin säällä ja läpi hikisimmänkin treenin. Sen käyttöön on paljon hyviä syitä. Mutta miten sen saa poistettua?
Teksti

Kuvat

Julkaistu 31.8.2020
Kauneus ja Terveys

Miksi kannattaa valita vedenkestävä ripsiväri tavallisen eli vesiliukoisen sijaan?

Vedenkestävä maskara on hyvä valinta, jos vesiliukoinen ei tahdo pysyä paikoillaan. Näin voi käydä monesta syystä: silmäsi vuotavat helposti, silmäluomesi rasvoittuvat tai treenaat tai ulkoilet paljon. Siitä on iloa niin kesähelteillä ja syyssateissa kuin talven tuiskuissa – sekä liikuttavissa tai muuten vain itkettävissä tilanteissa.

Mitä eroa on veden- ja säänkestävällä ripsivärillä?

Niin sanottu säänkestävä ripsiväri pysyy ripsissä vesiliukoisia paremmin, mutta irtoaa lämpimällä vedellä. Tällaisista maskaroista tunnetuin lienee Sensain 38˚C -ripsiväri, joka nimensä mukaisesti liukenee ripsistä 38-asteisella vedellä. Nykyään samankaltaisia ripsivärejä on monella sarjalla. Vedenkestävä versio on kestävämpi: se ei irtoa edes lämpimällä vedellä vaan vaatii meikinpoistoaineen, joka tehoaa vedenkestävään meikkiin.

Miksi moni vedenkestävä ripsiväri ”liimaa” ripset kimppuihin eikä juuri tuuhenna?

Koostumus eroaa vesiliukoisesta: jotta väri pysyy napakasti ripsen ympärillä eikä liukene, siinä pitää olla tietynlaisia öljyjä ja vahoja. Tästä syystä koostumuksesta ei aina saada kovin tuuhentavaa.

Toinen syy voi olla liian märkä harja: koeta niistää se hylsyn suuaukkoon tai poista liika värimassa paperilla ennen levitystä.

Pitääkö vedenkestävä koostumus ripset kaarella?

Usein kyllä. Jos ripsesi suoristuvat nopeasti myös taivutuksen jälkeen, vedenkestävä maskara voi auttaa säilyttämään kaarevuuden koko päivän. Tulos riippuu silti aina ripsivärin koostumuksesta ja ripsiesi jäykkyysasteesta.

Miksi luonnonkosmetiikkasarjoilla on niin vähän vedenkestäviä ripsivärejä?

Ripsiväristä on vaikea tehdä vedenkestävää ilman tiettyjä vahoja ja öljyjä, jotka luonnonkosmetiikkasertifikaatit kieltävät. Jotkin luonnonkosmetiikkasarjat ovat silti onnistuneet valmistamaan vedenkestävän ripsivärin ilman niitäkin. Esimerkiksi Avril- ja Ere Perez -sarjoilla on sellainen.

Missä vika, jos vedenkestävä ripsiväri ei irtoa edes sen poistoon tarkoitetulla aineella?

Useat ripsivärit myös ovat todella kestäviä! Jos silmämeikinpoistoaine koostuu kahdesta kerroksesta eli öljystä ja vedestä, ravista pulloa kunnolla ennen käyttöä.

Anna meikinpoistoaineen myös vaikuttaa eli vanulapun olla ripsien peittona hetki, ennen kuin aloitat poiston.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 8-9/2020.

Kommentoi +