Vastuullinen muotiko tylsää? Aina varma kevättakki, korurasiakikka ja muut vastuulliset tyylivinkit kevääseen
Muoti
Vastuullinen muotiko tylsää? Aina varma kevättakki, korurasiakikka ja muut vastuulliset tyylivinkit kevääseen
Rakastu ikuisesti, luota klassikkoon, tarkista materiaali ja korjaa vanhaa. On monta tapaa hurmaantua vastuullisesti kevään muodista.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 6.3.2023
Trendi

Timantit on ikuisia

Jos trenssi kelpasi kevättakiksi Audrey Hepburnille, kelpaa se meillekin – vuodesta toiseen. Hanki klassinen, ajaton malli, jossa kauden trendit eivät näy. Niin et kärky aina huhtikuussa vaatekauppojen sivuistoilla. Suomalaisbrändin trenssi on tuplasti vastuullinen: malliltaan klassinen, ja materiaalivalinnat ovat sieltä parhaimmasta päästä.

Trenssi kierrätetystä polyesteristä ja luomupuuvillasta 750 e, Maria Korkeila. Korvakorut kierrätetystä hopeasta 315 e, Keski-Pomppu.

Jämärakkautta

Farkku ei varsinaisesti loista vastuullisuuskahinoissa. Denim on puuvillaa, joka taas on materiaalien hienohelma vedentarpeensa takia. Mutta kun housut ommellaan ylijäämäpaloista, pisteet kohoavat. Psst! Onko kaapissasi vanhat farkut ja sinulla ompelutaitoa? Googlaa denim diy – ja tiedämme, mitä teet ensi kesänä.

Neuleliivi värjäämätöntä luomupuuvillaa 79,90 e, Armedangels/Nudge. Ylijäämäpaloista valmistetut farkut 385 e, by Hinders. Kengät 109 e, Miu Miu / Curated. Korvakorut kierrätetystä hopeasta 1 150 e, Keski-Pomppu.

Kaiken se kestää

Tämä vinkki kestää toistamista: etsi vintageliikkeistä ja kirpputoreilta vain hyviä materiaaleja. Jos ne ovat kestäneet yhden tai kahden ihmisen käytössä, ehkä ne kestävät vielä sinullakin. Tartu siis nahkaan, villaan, pellavaan ja silkkiin – ja valmistaudu hellimään niitä kuin muitakin elämäsi rakkauksia.

Nahkahousut 89 e, Curated. Villaneule 695 e, Latimmier.

Minä sinua vaan

Milloin viimeksi katselit vanhaa lempimekkoasi sillä silmällä? Uusi ajatus: vintagea ovat myös 2000-luvun alun vaatteet, aina ei tarvitse mennä kultaiselle 1960-luvulle asti. Jos siis olet onnekas ja kaapistasi löytyy päälle sopivia aarteita, älä hylkää niitä trendien edessä vaan suunnittele jatkokäyttöä. Sama sääntö pätee kirppisostoksiin.

Vintagemekko 219 e, Miu Miu / Curated. Saappaat kierrätetystä nahasta 249 e, Vamsko.

Uuden edessä

Ei arvaisi, että tämäkin vaate on syntynyt vanhoja vaatteita purkamalla ja muokkaamalla! Paintings on suomalaisduo, joka tekee vintagevaatteista uutta. Katso vaatekaappiasi sillä silmällä: voisiko lempineuleesi pelastaa, vaikka siihen tulikin jäätävä reikä? Pätee myös maalitahroihin ja porkkanasoseeseen.

Neule, hinta tiedusteltaessa, Paintings. Värjäämättömät farkut 195 e, Beam. Lippis 90 e, Maria Korkeila.

Yhteensopivat

Maailma on täynnä ihania koruja, mutta niin taitaa olla korurasiasikin. Vastuullinen tapa valita korut asuusi: poimi laatikoistasi kolme ihaninta, pue ne kaikki ja luota kauneuden voimaan. Ihanat asiat sopivat varmasti aina yhteen.

Pellavakaftaani 325 e, Arela. Suomessa käsintehty pronssinen Tundra-rannekoru 370 e, Kalevala x hálo. Kaulakoru kierrätetystä hopeasta 1 560 e, Keski-Pomppu. Vintagekorvakorut 45 e, Curated.

Tunnusta väriä

Täsmävinkki nopeita lähtöjä varten: järjestä vaatekaappisi värijärjestykseen. Kun on kiire, valitse samaa sävymaailmaa olevia vaatteita päästä jalkoihin. Näytät skarpimmalta kuin ehkä itsestä tuntuu. Psst! Suomalaisen Hedvigin mekko on selluloosasta tehtyä triasetaattia, joka ei rypisty kovin helposti, vaikka olisit unohtanut laittaa sen henkariin.

Mekko 390 e, Hedvig. Valmistettu japanilaisesta triasetaattokuidusta, jolla on sertifikaatit kestävien metsien puolesta. Nahkasaappaat 429 e, Andiata.

Yksi hyvä riittää

Hyvin suunniteltu – vuosiksi tehty. Totême pitää valikoimissaan mainiota pyjamaa, jolloin samat kaavat ja tuttu tuotantoprosessi riittävät, vain värit vaihtuvat. Vastuullista sekin! Psst! Toimituksessa testattu juttu: Tyylikäs pyjama yhdistettynä koruihin ja kivoihin kenkiin on täydellinen gaala-asu.

Silkkinen pyjamapaita 570 e ja pyjamahousut 550 e, Totême/Beam. Kengät 295 e, Terhi Pölkki.

Tyyli Suvi Poutiainen

Meikki & hiukset Meghna Lampi

Malli Janica / Paparazzi

Meikkaajan assistentti Elin Sigfridsson

Juttu on julkaistu Trendissä 4/2022.

Kommentoi +