Tuntuuko gua sha -käsittely liian työläältä? Kuivakuppaus elvyttää ihoa jo muutamassa minuutissa
Ihonhoito
Tuntuuko gua sha -käsittely liian työläältä? Kuivakuppaus elvyttää ihoa jo muutamassa minuutissa
Jos iho tuntuu väsyneeltä ja heleyttä kaipaavalta, kokeile kuivakuppihierontaa. Se lisää pintaverenkiertoa ja siten saa myös tuotteet imeytymään ihon paremmin.
Teksti

Kuvat
,

11.1.2023
 |
Eeva

Vavise gua sha! Nyt tulee helpompi ja nopeampi ihon hierontatapa. Kuivakuppaukseen ovat jo ihastuneet maailmantähdet Jennifer Anistonista Kim Kardashianiin ja Gwyneth Paltrow'hun.

Käsittelylle on monta nimeä: imukuppihieronta, imukuppaus, liukukuppaus tai kuivakuppaus, mutta ne kaikki tarkoittavat samanlaista ihon hoitamista.

Imukuppaus voi kuulostaa vähän eksoottiselta ja vaaralliseltakin. Muistat ehkä suomalaiset mustavalkofilmit, joissa yleisissä saunoissa veri lensi imukuppien alla ja selkä näytti sen jälkeen piessyltä.

Kasvojen kuivakuppaus on vartalon imukuppausta hellävaraisempaa: siinä ei valuteta verta, eivätkä kasvot ole sen jäljiltä täynnä pyöreitä punaisia läiskiä.

Ei huolta, kasvojen kuivakuppauksessa veri ei vuoda ja sen vaikutukset perustuvat pitkälti samoihin asioihin kuin muutkin kasvoille tehtävät hieronnat: ihon pintaverenkierron elvyttämiseen ja sitä kautta niin nestekierron kuin aineenvaihdunnankin tehostamiseen.

Kun ihon pintaverenkierto elpyy, ihon väri paranee, solut saavat paremmin ravintoa, turvotukset poistuvat ja iholle levitettävät hoitotuotteet imeytyvät paremmin.

Kasvojen kuivakuppaus on vartalon imukuppausta hellävaraisempaa: siinä ei valuteta verta, eivätkä kasvot ole sen jäljiltä täynnä pyöreitä punaisia läiskiä – ainakaan jos teet sen ohjeiden mukaan.

Kuivakuppaus on nopeampaa kuin gua sha

Liukukuppauksessa imukuppeja liu’utetaan rauhallisesti ylöspäin suuntautuvin liikkein. Suunta on leukalinjasta korvia kohti, poskilta kohti korvia ja ohimoita. Kuppaus on helpompaa, jos iholle levittää ensin liukua lisäävää kasvoöljyä.

Eri kasvojen alueille on tarjolla erikokoisia imukuppeja: silmien ja suun ympärille pienempiä ja esimerkiksi otsan tai poskien alueella isompia kuppeja.

Kumisten tai silikonista valmistettujen imukuppien teho perustuu niiden muodostamaan alipaineeseen.

Jos gua sha -hieronta kyllästyttää ja kuppaus alkoi kiinnostaa, kalenteria ei tarvitse raivata kuppauskuurin vuoksi tyhjäksi, sillä muutama minuutti pari kertaa viikossa riittää.

Kokeile näitä tuotteita kotona

Elintarvikelaatuisesta silikonista valmistetun Skinmood-imukuppisarjan pakkauksessa on neljä erikokoista imukuppia kasvojen ja vartalon imukuppihierontaan. 25,90 e.

Iberon Kuivakuppauskuppi-pakkauksessa on kaksi erikokoista kasvoille tarkoitettua imukuppia, joista pienempi on tarkoitettu silmien ja suun ympärille ja isompi muille kasvojen alueille. 13,90 e.

Ruusunmarja- ja arganöljyä sisältävä Evolve Miracle Oil -kasvoöljy heleyttää, rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Öljy sopii myös liukukuppauksen alle levitettäväksi. 30 ml, 36 e.

Kommentoi +