Opas täydelliseen treenaajan meikkipussiin: 12 täsmätuotetta, jotka taklaavat hien ja takaavat upean olon
Ihonhoito
Opas täydelliseen treenaajan meikkipussiin: 12 täsmätuotetta, jotka taklaavat hien ja takaavat upean olon
Pyöräiletkö töihin tai paineletko toimistolta jumppaan? Lue vinkit, joiden avulla huolehdit ihosta ja hiuksista liikkuessa ja pidät treenikassin kevyenä ja inspiroivana.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 14.8.2023
Kauneus ja Terveys

Tee tämä ennen treeniä

1. Levitä aurinkosuoja. Ennen ulkona liikkumista levitä iholle jo aamulla aurinkosuoja­kertoimellinen päivävoide, UV- primer tai kasvojen aurinkovoide. Lisää niitä tarvittaessa ennen treeniä. Meikin päälle käy suihkutettava aurinkosuoja.

Ota taskukokoinen aurinkosuoja mukaan ulkotreeneihin. Nenä ja huulet palavat helposti talvellakin.

2. Valitse hienkestävä meikki. Jos haluat treenata meikattuna, käytä pitkäkestoista ja hikoilun­kestävää meikkivoidetta tai sävyttävää päivävoidetta. Se kuluu hikoillessa huomaamattomasti pois ja on nopea poistaa. Suosi kestopunaa ja vedenkestävää silmämeikkiä. Kätevä, lämpimällä vedellä pestävä ja vettä hylkivä maskara kestää useimmat treenit.

3. Tai pyyhkäise meikki pois. Helpoimmin treenikassissa kulkevat misellivesi tai kasvojen puhdistuspyyhkeet. Edulliset baby wipesit käyvät monelle. Baby wipesit eli vauvojen iholle tarkoitetut kosteuspyyhkeet ovat tehokas mutta hellä tapa poistaa meikki, pyyhkiä hikiset kasvot tai vaikka motocrossin kuraroiskeet iholta.

4. Estä tukan rasvoittumista. Kun sidot hiukset sykerölle, poninhännälle tai letille, ne pysyvät hikitreenissä kuivempina ja puhtaampina ja pois tieltä lajeissa, joissa mikään ei saa häiritä suoritusta. Kiinnitä lyhyet suortuvat pinneillä tai hiuskiinteellä tai kokeile myös hiuspantoja tai hikinauhoja.

5. Pakkaa tärkeimmät kauneustuotteet salikassiin. Pakkaa meikkipussiin putsari, kosteusvoide, suihkusaippua ja kuivasampoo tai sampoo ja hoitoaine sekä mahdolliset meikit ja hiuspanta tai -lenkki. Matkatuotteet ja tuotenäytteet palvelevat myös kevyinä kassissa.

Treenikassin sankarit

Puhdistus, kosteutus ja suojaus ovat myös treenaajan kauneuden kulmakivet. Lisää treenikassin kosmetiikkapussiin halutessasi ripaus valumatonta väriä.

Suihkuöljy puhdistaa, hoitaa ihoa jo suihkussa ja lievittää kutinaa. Se sopii myös erittäin herkälle ja kuivalle iholle. Bioderma Atoderm Ultra-Nourishing Anti-irritation Shower Oil 17,80 e. Liikkujille kehitetty vegaaninen antiperspirantti toimii sitä tehokkaammin, mitä enemmän kehon lämpötila nousee. Se ehkäisee hikoilua ja hajua sekä hoitaa kainaloiden ihoa. Moss & Noor After Workout Deodorant Light Mint 12,90 e. Vedenkestävä meikki­voide pysyy iholla pitkään ja myös hikoillessa. Puolipeittävä koostumus tasoittaa ja kosteuttaa ihoa. IsaDora Active All Day Wear Make-Up 22,90 e.
Läpinäkyvästä kosmetiikkalaukusta löydät tuotteet helposti, eikä pinta säikähdä suihkuakaan. 14,99 e, H&M. Hiertymäpuikko on hyvä hankinta, jos juokset tai pyöräilet pitkää matkaa. Voide auttaa myös, jos reidet hankautuvat yhteen kivuliaasti. Bodyglide for Her 16,90 e. Kuivasampoo imee kosteutta ja talia hiuspohjasta treenin jälkeen. Sen antamasta kitkasta on apua, jos hiukset ovat liian liukkaat letitettäviksi ennen urheilua. Raikas puhtaan pyykin tuoksu! Ida Warg Everyday Dry Sampoo 9,90 e.
Vettä hylkivä ripsiväri pysyy kuin vedenkestävä mutta irtoaa lämpimällä vedellä. Kapea kuituharja pidentää ja erottelee ripset siististi. Kokeile tätä, vaikket pitäisikään merkin aiemmista ripsiväreistä. Sensai 38 °C Lash Lengthener 39,70 e. Vartalopuuteri voi auttaa, jos hikoilet vielä treenin jälkeenkin. Tupsuttele kainaloiden ja rintojen alle ja käytä talkin tapaan ehkäisemään rakkoja. Neal’s Yard Remedies Lavender & Tea Tree Body Powder 19,50 e.
Kosteuspyyhkeet ovat tehokas mutta hellä tapa poistaa meikki, pyyhkiä hikiset kasvot tai vaikka kuraroiskeet iholta. Näissä on hyvä hinta-laatu­suhde. Lupilu Sensitive Baby Wipes 0,99 e/64 kpl, Lidl. Treenikassin luottopuna on tässä. Ohut nestemäinen koostumus ei leviä eikä hätkähdä edes saunomista. Maybelline Superstay Matte Ink Romantic 11,50 e. Vedenkestävä, urheiluun kehitetty aurinko­voide suojaa ihoa UV-säteiltä ulkotreeneissä valumatta ja tahmaamatta. Se sopii myös herkälle iholle. Litteähkö pullo mahtuu taskuun. Avène Sport Fluid SK 50 25,90 e.

Muista treenin jälkeen

Huolehdi kosteutuksesta. Käytä suihkussa saippuaa, joka ei kuivata ihoa. Kokeile ravitsevaa suihkuöljyä, jonka ansiosta vartaloa ei välttämättä tarvitse kosteuttaa suihkun jälkeen. Pese myös hiukset kosteuttavalla sampoolla tai pesevällä hoitoaineella, joka puhdistaa hiukset hellävaraisesti. Näin niiden selvittämiseen ei kulu kohtuuttomasti aikaa.

Anna tuotteen vaikuttaa. Jos freesaat hiukset kuivasampoolla tai hiuspuuterilla, anna sen vaikuttaa hiuksissa hetki ennen pois harjaamista. Näin tuote ehtii imeä kosteutta hiuksista tehokkaasti.

Suosi voidemaisia meikkejä. Jos jälkihiki yhtään vaivaa mutta haluat meikata treenin jälkeen, puuterimaiset aurinko­puuterit tai poskipunat voivat jymähtää kasvoille ja tehdä meikistä epätasaisen. Voidemaiset taas sulautuvat kauniisti ihoon sen lämmetessä.

Totta vai tarua – Pitääkö meikki pestä ennen treeniä?

Ei välttämättä. Iho itsessään ei hengitä, joten sen takia meikkiä ei tarvitse poistaa. Harkitse pesua, jos iho ärtyy hikoillessa tai menee meikistä tukkoon. Kestävä puna tai ripsiväri ei myöskään häiritse treeniä. Meikitön treeni voi olla silti vaivattomampaa: meikki ei leviä, valu, kirvele silmiä eikä sotke vaatteita.

Pitääkö hiukset pestä jokaisen treenin jälkeen?

Ei. Hiukset voi raikastaa kuivasampoolla tai hiuspuuterilla. Kokeile myös sitoa hiukset päätä myöten niskaponnarille tai nutturalle tai tee lyhyille hiuksille wet look. Myös hiuspanta tai -huivi voi hämätä sopivasti. Kuivaa hiestä märkä tyvi kuohkeammaksi föönin viileäpuhalluksella pää alaspäin ja käytä nestemäistä kuivasampoota apuna.

Voiko hikoilleen meikin päälle levittää uutta meikkiä?

Periaatteessa kyllä. Varaudu tosin siihen, etät meikkipohjasta voi tulla läikikäs tai pakkeloidun näköinen. Voit kokeilla freesata meikkiä kosteus- tai meikinkiinnityssuihkeella. Paras tapa huolitella ilme on poistaa vanha meikki ja tehdä uusi kevyt meikki. Silmämeikkiä voi korjailla ja lisätä maltillisesti vanhan päälle. Muista siinä tapauksessa puhdistaa kasvot illalla erityisen huolellisesti.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 12/2022.

Kommentoi +