Luonnollinen apu stressiin - kokeile TRE-menetelmää
Hyvinvointi
Luonnollinen apu stressiin - kokeile TRE-menetelmää
TRE-menetelmässä stressi, traumat ja tunnelukot purkautuvat kehosta tärinällä. Lue viisi syytä, minkä takia menetelmää kannattaa kokeilla!
Teksti

Kuvat

8.11.2019
 |
Kauneus ja Terveys

1. Purat ja ehkäiset stressiä

TRE-metodissa tehdään venyttäviä ja avaavia alkuliikkeitä, jotka saavat kehon tärisemään. Se on lapsille ja eläimille luontainen tapa purkaa paineita ja jännitystä. Tärinä myös ehkäisee stressiä, sillä jokainen harjoituskerta auttaa palautumaan siitä nopeammin.

2. Lievität ahdistusta ja masennusta

Kehon luontaisten liikkeiden avulla voi saada kontaktin omiin tunteisiin. Syvä rentous avaa kehoa. Menneisyyden kokemukset pääsevät jäsentymään uudelleen. Kehoon säilötyt tunteet saattavat näkyä ahdistuksena ja masennuksena. TRE-treeni voi vähentää oireita.

3. Syvennät ihmissuhteitasi

Nykyihminen on usein vieraantunut kehostaan. Kun on stressiä, ylivireystilassa on vaikea ymmärtää omia ja muiden tunteita. TRE-metodi auttaa saamaan yhteyden itseen ja muihin. On jopa väitetty, että TRE voi pitkittää orgasmeja.

4. Olet virkeämpi ja valppaampi

Tärinä nostaa vireystilaa hetkellisesti. Luottamus kehoon ja kykyihin kasvaa. Pitkällä aikavälillä metodi lisää sykevälivaihtelua ja nopeuttaa palautumista. Säännöllinen harjoittelu voi vähentää väsymystä ja helpottaa keskittymistä.

5. Nukahdat nopeammin

Jo 10 minuutin tärisemisen jälkeen olo on tasaisempi ja rauhallisempi. Tärinä loppuu joko itsestään tai vasta­liikkeillä. Keho osaa rentoutua sänkyyn mennessä nopeammin. Ajatukset eivät jää pyörimään päässä, ja nukahtaminen nopeutuu. Osa pääsee eroon niska- ja selkäkivuista.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 14/2019.

Kommentoi +