Selviytymistarinat

Katso video! Näin puuhengitys toimii

Uupunut Mirja Nylander sai elinvoimaa metsästä. Nyt hän puhuu puiden hoitavasta vaikutuksesta ja näyttää videolla, miten puuhengitys käytännössä toimii.

VIDEO. Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Mirja Nylander, 59, on kehitellyt metsäkellinnäksi kutsumansa menetelmän, jonka avulla ihminen voi tietoisesti olla läsnä metsässä ja saada puista elinvoimaa. Siihen kuuluu muun muassa puuhengitys, jossa ihminen hengittää tietoisesti ja keskittyen takaraivo ja selän yläosa vasten puunrunkoa.

Menetelmää voi verrata meditaatioon. Se ohjaa osallistujan ajattelemaan energiavirtoja, niiden kulkua maasta ihmisen ja puun lävitse ylöspäin ja takaisin maahan.

Mirja on ollut yllättynyt, kuinka avoimesti ihmiset kertovat siitä, miten puuhengitys on vaikuttanut. Joku sanoo kokeneensa puhdistautumista, toiselle hetki on nostanut pintaan tunteita, jotka ovat olleet piilossa.

”Kun ihminen hengittää sisään ja ulos, siinä käsitellään kaikki elinvoimakeskukset. Jokaisella niistä on oma tehtävänsä. Kaikki kehoon jääneet muistot hengitetään ulos.”

Kuva ja video: Vesa Ranta

 

 

 

3 kommenttia

  1. Tunnen samoin kuin Mirja. Luonto ja yhteys luontoon pelasti minut sairastuttuani työpaikan sisäilmasta. Lopulta minut irtisanottiin, kun en pystynyt enää tekemään töitä. Luonto antaa minulle voimia jaksaa. Erityisesti metsä ja järvi auttavat. Jäähän alkoi ilmestyä hahmoja kuvattavaksi ja ne alkoivat kertoa tarinaa. Läheinen järvi on myös myrkyistä sairastunut ja kosketti minua voimakkaasti. Kuvista syntyi näyttely ja lopulta kirja Fosforikeiju. Se kertoo sisäilmasta sairastuneesta Sirkusta, joka tapaa sinilevän sairastuttaneen keijun Säteen.

  2. Olen monien vuosien mittaan saanut kokea kaikenlaisia yhteyksiä eri puiden kanssa. Ne myös auttoivat minua paranemaan syövästä .Asun Pariisissa ja monien puistojen puut ovat minulle tärkeitä henki ja energia ystäviä.Ajan mittaan olen ruvennut myös niissä näkemään erilaisia olentoja ja olen niitä myös kuvannut iPadilla silloin kun he siihen ovat halunneetbilmaantua.
    Nyt näytän näitä kuvia joskus yleisölle heijastettuna seinälle ja kerron tarinaani jotta muutkin voisivat omilla tavoillaan oppia kokemaan yhteyttä puiden ja luonnon kanssa. Vaikka rakastan metsiä yritän myös osoittaa että yhteys luontoon on mahdollista myös suurkaupungissa. Ihana aihe kaikenkaikkiaan!

  3. Olen puu-ihminen ja minua kiinnostaisi, että onko kaikki puut samalla ”energianantoviivalla” vai vaiko onko niissäkin eroja kuten viineissä?
    Kuusia on hankala halailla, entä tuomet, syreenit, lehtikuusi, terijoensalava tai vaikkapa omenapuut tai koivut? ym.
    Itselläni on kokemusta männystä, (sitä on helpoin halailla) ja kämmenillä niihin koskemisesta, Kerran käteni ’muuttuivat’ vihreiksi kyynärpäihin asti. Kyllä vähän säikähdin, että mitä tämä on! Ilmiö toistui pitkän aikaa, varsinkin silloin, kun kirjoitin koneella. Nyt itselläni on pieni ”metsä” tontillani, sen keskelle on muodostunut kuin pieni pesä, josta saan voimaa pelkästään seisomalla siellä oksien alla.


Huomioithan, että kaikki lehtitilauksiin liittyvät asiat hoituvat vain www.a-lehdet.fi/asiakaspalvelu
kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@a-lehdet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli