Millainen takki syksyksi 2022? Caron Wuotila esittelee tämän hetken ihanan takkimuodin
Tyyli
Millainen takki syksyksi 2022? Caron Wuotila esittelee tämän hetken ihanan takkimuodin
Syvät, luonnosta poimitut sävyt valloittavat takkimuodissa. Tässä muotijutussa näyttelijä Caron Wuotila kietoutuu syksyn kauneimpiin malleihin. Inspiroidu kuvista ja löydä itsellesi ihana takkityyli.
Teksti

Kuvat

24.10.2022
 |
Eeva

Näyttelijä, laulaja ja malli Caron Wuotila ompelee itse lempivaatteensa ja arvostaa mukavuutta yli kaiken. Eevan muotijutussa hän esittelee syksyn ihanimmat takkityylit.

Sammaleen sävyt

Muhkean toppatakin voi kuroa ryhdikkäämmäksi vyötäröllä olevalla kiristysnyörillä. Rinnakkaissävyt antavat asu-kokonaisuudelle harmonisen ilmeen. Suuren huivin voi kietoa shaaliksi harteille neuletakin sijaiseksi. Sneakerit tuovat jakkupukutyyliin rentoa ilmettä.

Hupullinen untuvatakki 159 e, KappAhl. Viskoosibleiseri 59,95 e ja -housut 39,95 e, Zara. Alpakkasekoitetoppi 59,95 e ja kevyt kashmirhuivi 179 e, Massimo Dutti. Moniväriset sneakerit 130 e, Karhu.

Pehmeä syleily

Vuoriton villakangastakki sopii alkusyksyn lämpimiin päiviin. Vilukissa korvaa sillä sisätiloissa neuleen. Nilkkapituinen takki toimii tyylikkäästi niin hameiden kuin housujenkin parina. Ruutu on sesongin suosikkikuosi.

Nilkkapituinen villasekoitetakki 279 e, Vimma. Näyttävä pronssisormus 120 e, Kalevala.

Ripaus retroa

Bomberin uusi muoto on reilusti väljä. Kiiltäväpintaisen kääntötakin toinen puoli on pientä, tikattua ruutua. Mekkokautta voi pidentää pukemalla poolon ja paksut sukkahousut mekon alle. Jykevät traktoripohjat jyräävät kenkämuodissa.

Bombertakki 59,99 e, Reserved. Neulepoolo 19,90 e, Cut & Pret / Stockmann. Silkkikaftaani 429 e, Klaus Haapaniemi. Alpakkasekoitepipo 45 e, SamsØe & SamsØe. Nahkasomisteinen verkkolaukku 95 e ja silkkihuivi 275 e, Longchamp. Nahkasaappaat 189,99 e, Steve Madden / Stockmann.

Klassikko, silkkihuivi ja korot

Klassinen trenssi pitää edelleen pintansa. Valitse numeroa suurempi malli kuin normaalisti, niin alle mahtuu muhkeampikin neule ja trenssin käyttöaika pitenee pitkälle syksyyn. Ja mikä onkaan upeampi juhla-asu, kuin linjakas takki yhdistettynä silkkihuiviin ja korkeisiin korkoihin!

Kaksirivinen trenssi 179 e, & Other Stories. Silkkihuivi 29,95 e, Zara. 80 denierin sukkahousut 29,90 e, Falke. Nahkalaukku 710 e, Longchamp. Höyhen-somisteiset samettisandaalit 69,95 e, Zara.

Juhlan tuntua

Asusteet antavat klassiselle villakangastakille uutta ilmettä. Uudista takki heittämällä iso huivi viittamaisesti hartioille. Pehmeä neule ja kiiltävä hame toimivat täydellisesti yhdessä. Lippalakki kruunaa rennon tyylin.

Linjakas villakashmirtakki 539 e, Sand Copenhagen. Kohokuvioinen neule 139 e, Bruuns Bazaar / Stockmann. Midimittainen paljettihame 129 e ja ruudullinen lippalakki 29 e, & Other Stories. Kuosillinen silkkihuivi 255 e, Klaus Haapaniemi.

Caron Wuotila, millainen on tyylisi ja miten se on muuttunut?

”Käytän mahdollisimman yksinkertaisia vaatteita. Kaikkein tärkeintä on nykyään se, että vaatteet ovat mukavia.

Nuorena kun kroppakin oli hieman erilainen, kuljin vartalonmyötäisissä vaatteissa ja yli kymmenen sentin koroissa. Nyt suosin väljiä linjoja ja käytän korkokenkiä vain esiintymislavalla.”

Mistä vaatteista et luovu koskaan?

”Mekoista ja haalareista! Molemmat ovat helppoja käyttää, yksi vaate riittää asuksi ja niitä voi muunnella asusteilla eri tilaisuuksiin.

Rakastan etenkin haalareita, ja ompelen itselleni pari sellaista joka vuosi. Suosikkikaavani on työmiehen haalari, josta olen tehnyt niin talvi- kuin kesäversioitakin.

Viimeksi ompelin vaalean siniharmaan farkkuhaalarin, joka sopii niin kesään kuin talveenkin. Tosin viime kesänä olen käyttänyt lähes pelkästään mekkoja, koska oli niin kuuma.”

Mikä pukeutumisessa on vaikeinta?

”Rinnat! Minulla ne nimittäin ovat isot, kokoa 75 J tai K, kun taas lanteet ovat kapeat. Minulla on myös pitkät kädet ja jalat, joten valmisvaatteissa hihat ja lahkeet jäävät usein aivan liian lyhyiksi. Osin siksikin ompelen itse niin paljon.”

Onko ollut hetkeä, jolloin asuvalinta on pelastanut tilanteen?

”1980-luvulla olin esiintymiskeikalla armeijan väelle Santahaminassa ja huomasin kauhukseni, että olin unohtanut esiintymisvaatekassini kotiin.

Silloinkin haalari pelasti tilanteen: pojat lainasivat minulle haalarin, jonka kuroin sopivaksi vyöllä. Look oli aivan täydellinen, ja keikasta tuli lopulta yksi parhaistani. Ehkä rakkauteni haalareihin onkin perua tuosta tapahtumasta.”

Tyyli: Nina Nuorivaara

Meikki ja hiukset: Ia Luhtanen

Kuvauspaikka: Ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus Hanasaari, Espoo

Juttu on julkaistu Eevassa 10/2022.

Kommentoi +