Tulkoon sade ja harmaus – tässä 9 ideaa raikkaaseen syysmuotiin! Malleina Tuplakääk-podcastin Enni Koistinen ja Kirsikka Simberg
Syysmuoti
Tulkoon sade ja harmaus – tässä 9 ideaa raikkaaseen syysmuotiin! Malleina Tuplakääk-podcastin Enni Koistinen ja Kirsikka Simberg
Mitä jos tänä vuonna suojautuisit syystuulia vastaan jollakin rajulla, hassulla ja vähän nahkaisella? Tuplakääk-podcastin Enni Koistinen ja Kirsikka Simberg näyttävät mallia.
Teksti

Kuvat

18.10.2023
 |
Trendi

1. Joka sään takki

Kirsikalla musta huppukaulaliina 200 e, villapaita 320 e ja villahousut 320 e, Filippa K. Villakangastakki 1 150 e, Teurn Studios.

Jos jokin on mainettaan monipuolisempi, niin villakangastakki. Kaiva se esille jo ensimmäisten koleiden ilmojen tullessa, ja pue alle kevyempi asu – ja vältät rumban, jota kutsutaan usein nimellä Ohut takki, monta neuletakkia. Talvikuukausien edetessä lisää villakerros jos toinenkin – mutta älä edelleenkään ulkoiluta rakkaintasi sateisilla säillä.

2. Jumppaa takkiostoksilla

Raitapaita 390 e, Latimmier. Nahkatakki 1 850 e, Teurn Studios. Hanskat, hinta tiedusteltaessa, Henna Lampinen.

Paras tunne: kun takki ei kinnaa mistään. Huomioi takkikaupoilla siis jokapäiväinen liikkuminen. Kyykkää, nosta käsiä ylös ja sivulle, kävele ympäri myymälää. Pue väliin kaupan paksuin neule ja sitten ohuin t-paita – puristaako, kutittaako? Tärkein muistisääntö: takin pitää sopia sinun elämääsi, ei toisinpäin.

3. Voimavärejä vaatekaappiin

Toppi, hinta tiedusteltaessa, Henna Lampinen. Farkkuhame, hinta tiedusteltaessa, Oliver Saarinen. Korvakorut 430 e, Keski-Pomppu.

Jokainen tarvitsee vaatekaappiinsa yhden voima-asun: sellaisen, joka päällä voi kohdata maanantain tai hankalan exän. Monille voimaa tuovat värit, toisille hauskat muodot. Kumpaan joukkoon sinä kuulut?

4. Pilottitakki ja sen parhaat kaverit

Paljettimekko, hinta tiedusteltaessa, Henna Lampinen. Pitkähihainen t-paita 180 e ja pilottitakki 695 e, 032c/Beamhill. Kengät 70 e, Adidas/Beamhill. Hopeinen lasikoru 1 490 e, Keski-Pomppu.

Kuten elämäkin, paras tyyli perustuu kontrasteille. Vaikka teini-ihastuksellesi pilottitakki olisikin merkinnyt kovistyyliä, kokeile nyt parittaa se glitterhelmojen ja muhkukenkien kanssa.

5. Anna toppaliiville mahdollisuus

Maastokuvioinen liivi 345 e ja tuulitakki vyötäisillä 450 e, Rolf Ekroth. Alpakkaneule 225 e, Weekend MaxMara. Käsinkirjailtu myssy, hinta tiedusteltaessa, Henna Lampinen. Vaaleanpunainen nahkahame 930 e, Teurn Studios.

Mikään ei jaa mielipiteitä niin kuin toppaliivi. Sille kannattaa antaa mahdollisuus, sillä se saattaa pelastaa monen kolean syyspäivän, kun säästä ei tiedä, onko se kylmä vai lämmin. Kokeneiden vinkki: osta reilu malli, jos haluat käyttää useita kerroksia.

6. Musta on uusi musta

Ennillä pitkähihainen t-paita 180 e ja pilottitakki 695 e, 032c/Beamhill. Hopeinen lasikoru 1 490 e, Keski-Pomppu. Kirsikalla musta huppukaulaliina 200 e, villapaita 320 e ja villahousut 320 e, Filippa K. Villakangastakki 1 150 e, Teurn Studios. Hopeasormukset 145-195 e, Keski-Pomppu.

Takkikaupoilla turvallisuushakuisuus on hyvästä – olethan etsimässä arjen pelastajaa moneksi vuodeksi. Musta väri antaa anteeksi pienet tahrat, räväkimmät asustekokeilut ja trendien muuttumiset leikkauksissa.

7. Mummojen opit käyttöön

Villakangastakki 1 350 e, villahame 650 e ja huivi 50 e, Rolf Ekroth. Collegepaita, hinta tiedusteltaessa, Oliver Saarinen. Kengät 240 e, Camperlab/Beam. Karvalaukku 135 e, Unisa.

Mummoa kannattaa ajatella muutenkin kuin parhaimpien pullien tekijänä tai elämänviisauksien jakajana – nimittäin tyyli-ikonina. Mummoilta opittua: kaksi A-linjaista vaatetta näyttää mainiolta yhdessä, ja isompi laukku nyt vain on kätevämpi.

8. Kukonaskel on aina varma valinta

Klassikot ovat klassikoita syystä. Tie­sitkö esimerkiksi, että kukonaskelkuviota käytettiin 1800-luvulla Skotlannissa lammaspaimenten asuissa? Kukonaskelkuvioinen takki, kuten nahkatakkikin, näyttää aina yhtä raikkaalta ja ajankohtaiselta – ihan niin kuin sinäkin.

9. Kerrospukeutuminen on parasta

Maastokuvioinen liivi 345 e ja tuulitakki vyötäisillä 450 e, Rolf Ekroth. Alpakkaneule 225 e, Weekend MaxMara. Käsinkirjailtu myssy, hinta tiedusteltaessa, Henna Lampinen. Vaaleanpunainen nahkahame 930 e ja saapikkaat 820 e, Teurn Studios.

Syyspukeutujan mantra: kerroksia, kerroksia, kerroksia. Kun kerroksissa on yhtenäinen väri (barbiepinkki! hileharmaa!), ne näyttävät harmonisilta.

Tyyli Claudia Cifu

Meikki & hiukset Miika Kemppainen

Meikki Nyx Professional Makeup

Kirsikan meikki: Plump Right Back Primer + Serum -meikinpohjustaja. Bare With Me Concealer Serum -peitevoideseerumi, sävy 1 Fair. Bare With Me Blur Tint -meikkivoide, sävy 1 Pale. Mineral Finishing Powder -irtopuuteri, sävy Light/Medium. Wonder Stick Dual-Ended Cream Blush Stick 03 Coral + Deep Peach -poskipuna. 3 Steps To Sculpt Fair -korostuspaletti, sävy Fair. Ultimate Shadow Palette Warm Neutrals -luomiväripaletti. Eyebrow Powder Pencil -kulmakynä, sävy Blonde. Butter Gloss -huulikiilto, sävy Crème Brulee. Dewy Finish Makeup Setting Spray -viimeistelysuihke. Bare With Me Blur Tint -meikkivoide, 14,50 e. Ultimate Shadow Palette Warm Neutrals -luomiväripaletti 24,90 e, NYX.

Ennin meikki: Pore Filler Stick -meikinpohjustaja.Bare With Me Concealer Serum -peitevoideseerumi, sävy 2 Light. Bare With Me Blur Tint -meikkivoide, sävy 2 Fair. Mineral Finishing Powder -irtopuuteri, sävy Light/Medium. Wonder Stick Dual-Ended Cream Blush Stick 04 Deep Magenta + Ginger -poskipuna. 3 Steps To Sculpt Fair -korostuspaletti, sävy Fair.Ultimate Shadow Palette Warm Neutrals -luomiväripaletti.Jumbo Lash! 2-in-1 Liner & Lash Adhesive -rajauskynä ja kiinnitysväri. Jumbo Lash! Longwear False Lash System Fringe Glam Kit -irtoripset. Eye-brow Powder Pencil -kulmakynä, sävy Ash Brown. This Is Milky Gloss -huulikiilto, sävy Cherry Milk Shake. Dewy Finish Makeup Setting Spray -viimeistelysuihke.

Juttu on julkaistu Trendissä 8/23.

Kommentoi +