Katse alas! Tämän syksyn paras tyylivinkki on päivittää tyyli pelkillä värikkäillä kengillä - näin yhdistelet ne olemassaoleviin vaatteisiisi
Asusteet
Katse alas! Tämän syksyn paras tyylivinkki on päivittää tyyli pelkillä värikkäillä kengillä - näin yhdistelet ne olemassaoleviin vaatteisiisi
Kun kaipaat vaihtelua syystyyliin, ratkaisu löytyy polvien alapuolelta. Metallinhohtoiset tai värikkäät kengät päivittävät syksyyn kaikki jo kaapistasi löytyvät vaatteet.
Teksti

Kuvat
,

27.10.2023
 |
Trendi

Jordanialais-romanialaista Amina Muaddia tituleerataan usein Hollywoodin kenkäsuunnittelijana. Se on kova titteli, sillä Muaddi perusti nimeään kantavan kenkäbrändin vain viisi vuotta sitten.

Sille tunnusomaista on yhdistelmä glamouria ja leikkisyyttä: neonvärejä, pvc-muovia, kristallikoristeita ja trumpetin mallisia korkoja. Instagram-ystävälliset huomiokengät kiinnittivät nopeasti Rihannan ja Kardashian-Jennereitten kaltaisten supertähtien mielenkiinnon, ja jo vuosi merkin lanseeraamisen jälkeen Muaddin kengät olivat muotihakukone Lystin etsityimmät.

Haastatteluissa Muaddi on kertonut halunneensa muotialalle lapsesta saakka. Hän muutti 16-vuotiaana Romaniasta Italiaan opintojen perässä ja aloitti muotiuransa stailaajan assistenttina muotilehdissä. Noihin aikoihin kaikki hänen rahansa hupenivat kenkiin.

1. Barbien vaatekaapilla

Amina Muaddin kenkämalliston tavaramerkkejä ovat pvc-muovin käyttö ja tiimalasin muotoiset korot, jotka tekevät korkkareista tukevammat kävellä. Uusimman kenkämalliston innoittajana on vuoden virallinen it-tyttö: Barbie.

Pvc-muovikorkkarit 615 e, Amina Muaddi.
Body 79 e, Good American.

2. Kengät ja mieliala

Kengissä Muaddia inspiroi se, kuinka ne vaikuttavat mielialaan ja asenteeseen aina ryhtiä myöten. Oikeat kengät voivat tehdä olosta elegantimman, vahvemman tai sporttisemman. Nämä buutsit sanovat: kääritääs hihat ja aletaan hommiin.

Buutsit 240 e, Vagabond.

3. Päivän tyyli

Muaddi kuvailee pukeutumistyyliään eklektiseksi. Hän pukeutuu intuitiivisesti. Välillä intuitio sanoo: huppari ja reisitaskuhousut. Toisena päivänä taas: kaikki sateenkaarenvärit, höyhenet, röyhelöt ja glitterit heti tänne nyt.

Mekko 450 e, Self-Portrait.

4. Luottorajaus

Kun kalenterissa on paljon iltamenoja, on helpottavaa kun arsenaalissa on ainakin yksi luottomeikki, joka onnistuu aina. Muaddin kohdalla se on hehkuva iho ja voimakkaat kissarajaukset. Macin vedenkestävä rajauskynä ei petä kesken illan.

Colour Excess Gel Pencil -silmänrajauskynä sävyssä Sick Tat Bro 28 e, MAC.

5. Korot laskuun

Jos tykkäät Muaddin estetiikasta, mutta mukavuudenhalu vie voiton, harkitse metallinhohtoisia ballerinoja. Ne ovat helpot yhdisteltävät ja tuovat asuihin ripauksen säihkettä. Psst! Aeyden mallistosta löytyy myös puolikkaita kokoja – harvinaisuus keskihintaisten kenkien kohdalla.

Hopeiset ballerinat 245 e, Aeyde.
Amina Muaddin asut ovat muotiviikkojen seuratuimpia. Resepti? Oman brändin kengät ja näyttäviä, rentoja yhdistelmiä.

6. Nyt meni yli polveen

Muodin suunnannäyttäjät vaikuttaisivat varautuvan rankkasateisiin – ajankohtaisimmat buutsit tuovat nimittäin mieleen kahluusaappaat. Pidä mielessä löysät varret ja reisimitta.

Ylipolvensaappaat 890 e, ATP Atelier.

7. Lempikohta kehossa

Muaddin tärkein pukeutumissääntö kuuluu: Älä käytä vaatteita, jotka eivät imartele sinua tai tekevät olosi oudoksi. Vaatteiden tehtävä on saada aikaan hyvää oloa, ei korostaa epävarmuuksia. Muaddi tykkää korostaa olkapäitään: hän jättää ne joko paljaiksi tai voimistaa niitä jykevillä olkatoppauksilla.

Teräväkärkiset ballerinat 295 e, Ganni.

8. Märkä yllätys kengissä

Pohjolan syksy on armoton kengille. Jos vesisade ehti jo kastella nahkanilkkurit, toimi näin: poista pohjalliset ja anna kenkien kuivua huoneenlämmössä. Älä laita patterin viereen, sillä se tekee nahasta koppuraisen ja pinta voi halkeilla. Sanomalehti kengän sisällä nopeuttaa kuivumista. Käsittele nilkkurit lopuksi suojaavalla ja kosteuttavalla nahanhoitoaineella.

Collegemekko 350 e, Diesel.

9. Saappaiden voima

Saappaat saavat aikaan ison tyylimuutoksen, vaikket hankkisi yhtään uutta vaatetta. Yhdistä kapeavartiset saappaat lyhyeen hameeseen tai luo niillä pussihousu-efekti ujuttamalla lahkeet varsien sisään. Kun kengissä on tarpeeksi päräyttävä väri, kuoriutuu harmaasta hupparistakin bileasu.

Saappaat 299 e, Vamsko.

10. Isompi parempi koruissa

Paljon reissaavan kenkäsuunnittelijan luottoasuun kuuluvat nahkahousut ja t-paita tai farkut ja huppari. Asussa pitää olla myös kontrasteja: mitä rennompi asu, sitä korkeammat korot. Hän tykkää viimeistellä tyylinsä näyttävillä pukukoruilla, sillä ne kohottavat mielialaa ja tekevät olosta erityisen kauniin.

Kaulakoru 59 e, Arket.
Housut 259 e, Gestuz.

Johanna Piispa on muotitoimittaja, joka aikoo venyttää kesäkenkäsesonkia pukemalla sirot kengät ohuiden merinovillasukkien kanssa.

Juttu on julkaistu Trendissä 8/2023.

Kommentoi +