Simo Hiltunen: Lampaan vaatteissa
Kulttuuri
Simo Hiltunen: Lampaan vaatteissa
Simo Hiltunen ei löysää missään vaiheessa, vaan kuljettaa lukijan armottomaan loppuun, jossa sentään näkyy valon pilkahdus.
Teksti

Julkaistu 21.10.2016
Eeva

Simo Hiltusen vahvatunnelmaisen Lampaan vaatteissa (WSOY) -romaanin aiheena on lapsen silmin nähty väkivalta ja mihin se pahimmillaan voi johtaa. Rikostoimittaja Lauri Kivi selvittää, mikä sai ystävällisen oloisen poliisin surmaamaan perheensä. Samalla toimittaja joutuu vastakkain oman taustansa kanssa, vaikka onkin pystynyt katkaisemaan lapsuudenperheensä väkivaltakierteen.

Lampaan vaatteissa ei ole helppo kirja. Hiltunen kirjoittaa kuin olisi ollut kuulemassa, miten riita kehittyy sanallisesta mittelöstä lyömiseen, joka yltyy silmittömäksi raivoksi. Perheriitakohtauksia kuvataan riittävästi, ellei liikaakin. Juoni paljastaa koruttomasti, kuinka väkivalta periytyy.

Vaikka kyse on fiktiivisestä rikostarinasta, se pistää lukijan pohtimaan aihetta vakavasti. Simo Hiltunen ei löysää missään vaiheessa, vaan kuljettaa lukijan armottomaan loppuun, jossa sentään näkyy valon pilkahdus. Toivoa on.

Tuula Kanninen

Arvio on julkaistu Eevan numerossa 1/16.

Kommentoi +