Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström: "Kun lihoin 30 kiloa toisen raskauteni aikana, Matti rakasti kehoani, joka kasvatti tytärtämme"
seksuaalisuus
Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström: "Kun lihoin 30 kiloa toisen raskauteni aikana, Matti rakasti kehoani, joka kasvatti tytärtämme"
Seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmiä on huoriteltu ja yritetty raiskata. Luottamusta ovat lisänneet äitiys, parisuhde Matin kanssa sekä työ.
Teksti

Kuvat

29.12.2022
 |
Trendi

”Seksuaalisuus kiinnosti minua jo varhain. Alakoulussa lainasin kirjastosta kehoa ja seksuaalisuutta koskevia kirjoja, joita suosittelin kavereilleni. Kouluikäisenä itsetyydytyksestä tuli minulle rentoutuskeino. Odotin murrosikää ja kuukautisia innoissani.

Olen aina tuntenut, että olen rakkauden arvoinen. Kotona olen saanut kuulla olevani taitava, hyvä, vahva ja kaunis. Äitini on opettanut näyttämään rakkautta, koska hänen vanhempansa näyttivät sitä hänelle. Opin halauksen, kosketuksen ja sylin arvon.

Yläasteella olin 180-senttinen tyttö ja sain paljon ihailevaa huomiota lukiolaispojilta. Flirttailin heille mielessäni ja olin itsevarma kehostani.

Sitten yksi poika alkoi levittää minusta valhetta, että olisimme harrastaneet seksiä diskon vessassa. Minua alettiin huoritella. Kesälomalla pojat repivät rannalla bikinini kappaleiksi ja pyörittelivät minua koulun välitunneilla nokkospuskissa. Jäin yksin ja olin tosi vihainen pojille. Samaan aikaan pelasin koripalloa maajoukkueessa, minkä kautta sain takaisin itsevarmuutta kropastani.

”Ajattelin kauhuissani, kelpaisinko kenellekään, jos saan synnytysrepeämiä tai jos lapseni syntyisi kehitysvammaisena.”

Vanhempani erosivat, kun olin alakoulussa. Isä lähti, ja ajattelin, että kuka tahansa voi milloin tahansa jättää minut. Nuorena aikuisena halusin olla suhteissani se, joka jättää ensin, jotta en ehtisi tulla satutetuksi.

Kun seurustelin yläasteella, olin tosi vihainen poikaystävälleni, jos hän laukesi ja minä en. Ymmärsin jo nuorena, että nautintoni on yhtä arvokas kuin toisen. Opin saamaan orgasmin yhdynnässä ja olin todella ärsyyntynyt niillä kerroilla, kun en saanut sitä. Osasin ilmaista haluni, mutta en tehnyt sitä kovin hyvin.

Parikymppisenä minut yritettiin raiskata. Kyseessä oli eräs tuttu vanhempi mies. Riuhdoin itseni pois. Olin pitkään vihainen ja ahdistunut tilanteesta ja mietin, miten kukaan voi tehdä niin. En silti alkanut pelätä. Jatkoin parikymppisen sinkkuelämää, seurustelin ja pystyin harrastamaan seksiä.

Pelkäsin kehoni puolesta ensimmäistä kertaa, kun tulin yllättäen raskaaksi 21-vuotiaana. Ajattelin kauhuissani, kelpaisinko kenellekään, jos saan synnytysrepeämiä tai jos lapseni syntyisi kehitysvammaisena. Vauvani syntyi keskosena mutta terveenä viikolla 31.

Vauva- ja pikkulapsiaikana sain kaiken tuen vanhemmiltani ja pystyin opiskelemaan yhteisöpedagogiksi. Työssäni nuorisopoliklinikalla pidin seksuaalikasvatusta, mikä johti siihen, että lähdin opiskelemaan äitiyslomalla seksologiaa.

Olen saanut tutustua kehooni aina uudestaan

Kaiken kokemani jälkeen rakkaus nykyisessä suhteessani on korjannut minua, ja olen oppinut nauttimaan kehostani entistä enemmän. Olen ollut mieheni Matin kanssa 10 vuotta, ja olemme puhuneet traumoistamme.

Vasta aikuisena olen ymmärtänyt, mitä kaikkea olen kokenut. Matin kanssa olen oppinut luottamaan suhteeseen. Ensitreffeillä Matti pyysi minua pesemään meikit ja vaihtamaan villasukat jalkaan. Enää en pelkää, että minut jätetään. Minun ei myöskään tarvitse hävetä kokemaani ja kehoani. Kun lihoin 30 kiloa toisen raskauteni aikana enkä tuntenut oloani kotoisaksi, Matti rakasti kehoani, joka kasvatti tytärtämme.

”Olen saanut kokea kaksi orgastista luomusynnytystä eli olen pystynyt nauttimaan supistuksista lähes orgasmin tavalla.”

Olemme opetelleet puhumaan seksistä ja seksuaalisuudesta Matin kanssa, mikä on parantanut seksiämme ja suhdettamme. Kun suhteemme on syventynyt, kehonkuvani ja seksuaalisuuteni ovat löytäneet tasapainon. Kokemastani on ollut hyötyä Puhu muru -yrityksessäni, jossa haluan levittää tietoa seksuaalisuudesta ja parisuhteesta. Uskon, että minulla on lahja, jota pitää käyttää.

Tässä elämänvaiheessa olen ylpeä siitä, mihin kehoni on pystynyt. Kehoni on terve ja se on kantanut ja synnyttänyt kolme lasta. Olen saanut kokea kaksi orgastista luomusynnytystä eli olen pystynyt nauttimaan supistuksista lähes orgasmin tavalla.

Seksi synnytysten jälkeen on aloittanut uuden vaiheen kehosuhteessani, kun olen saanut tutustua kehooni uudelleen. Äitiys on muuttanut vartaloani ja ymmärrys siitä, että se on kantanut lasta, suojaa arvosteluilta. Kehoni on muutakin kuin ulkonäköni.

Marja Kihlström nähdään Sex Tape Suomi -ohjelmassa seksuaaliterapeuttina. Hän tapaa pareja, jotka kuvaavat parisuhde-elämäänsä viikon ajan. Häntä voi seurata @puhumuru-tilillä. ”Seksuaalisuudesta puhuminen on minulle luontevaa. Kotonakin sen yllä on aina ollut positiivisuuden varjo, ja kun kuukautiseni alkoivat 5. luokalla veljeni nimipäivänä, minua halattiin ja onniteltiin.”

Kehoni on kotini

Haaveilemme Matin kanssa vielä neljännestä lapsesta. Toivon, että olen hyvä esikuva lapsillemme, autan, olen vahva ja herkkä. Minulle voi aina puhua. Haluan, että lapset muistavat minut äitinä, joka ei ole peitellyt kuukautiskuppia ja juoksee alasti ja esittää pupuhirviötä.

Kehoni on kotini, jonka haluan pysyvän vahvana ja terveenä. Ennen kaikkea siksi, että haluan näyttää liikunnallista esimerkkiä lapsilleni. Treenaan oman kehon painolla, juoksen ja joogaan kotona. Ja kun liikun, kehonkuvani paranee, tunnen itseni seksuaaliseksi ja haluan seksiä enemmän.

Toivon, että ehdimme viettää Matin kanssa aikaa ilman lapsia, koska sitä meillä ei ole ollut. Seksuaalisuus ja seksi on leikkiä, enkä malta odottaa, mitä voin oppia siitä vielä 80-vuotiaana!

Mummona haluaisin olla rohkeasti oma itseni, kuten somemummo Iris Apfel. Haluan etsiä pukeutumista myöten ne tavat, joita Marja on. Toivon, että kehoni pysyy terveenä, ja unelmoin, että pystyn pelaamaan koripalloa vielä mummumaajoukkueessa.”

Juttu on julkaistu Trendissä 3/20.

Kommentoi +