Sara Parikka: Lapsiarki on ihanaa
Ihmiset
Sara Parikka: Lapsiarki on ihanaa
Salatut elämät -tähti Sara Parikka liputtaa lapsiperhearjen puolesta.
Teksti

Kuvat

29.4.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Saan voimaa lapsiperhearjesta

"Aika perheen kanssa maadoittaa minua. Jos takana on pitkä kuvauspäivä, käyn ylikierroksilla. Kun tulen kotiin, lapsi haluaa pelata Afrikan tähteä ja kysyy, että arvaa mitä tapahtui päiväkodissa. Se konkretisoi, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Kiireiselle työlle on hyvää vastapainoa olla lasten kanssa verkkarit jalassa ja ilman meikkiä.

Teen ruokaa, syömme yhdessä ja käymme ulkoilemassa. Jokainen viikko ja päivä ovat erilaisia ja vaativat sumplimista: kuka hakee lapset ja koska tehdään mitäkin. Laaja tukiverkostomme auttaa. Meillä on myös lastenhoitaja, jota hoidin itse aikoinaan. Nyt hän on 18-vuotias ja auttaa meitä.

Ärsyynnyn negatiivisuudesta

Miksi lapsiperhearjesta ja ruuhkavuosista puhutaan niin negatiivisesti! Kun joku kertoo raskaudestaan, hänelle saatetaan sanoa, ettei hän nuku enää ikinä. Itselleni lapset ovat elämän ihanin asia. Olen tullut äidiksi nuorena. Monilla kavereillani ei ole vieläkään lapsia. He sanovat, että vanhemmuus vaikuttaa pelottavalta. Lapset pitää ottaa osaksi elämää vauvaiästä asti. Pitäisi korostaa enemmän rentoutta ja sitä, että jokainen perhe tekee omat päätöksensä.

Opin itseni työllistämisestä

Viime vuoden aikana opin paljon yrittäjyydestä. Vanhemmillani on ollut oma yritys, ja seurasin nuorena monta yrittäjää läheltä. Vannoin silloin, että sitä minusta ei ainakaan tule. Nyt teen vaikuttajatyötä blogissani ja muissa kanavissa yritykseni kautta. Kun ryhdyin yrittäjäksi, tajusin, miten hyvin se sopii minulle. Olen hieman introvertti. Nyt voin itse määritellä, mitä teen ja milloin.

Supertunnollisena nautin siitä, että olen vastuussa vain itselleni. Olen näytellyt 16-vuotiaasta asti Salatut elämät -sarjassa. On hienoa, että pystyn tekemään muitakin asioita ja työllistämään itseni."

Sara Parikka

28-vuotias näyttelijä ja bloggaaja.

Asuu puolison, 5- ja 3-vuotiaiden tytärten ja koiran kanssa Espoossa.

Harrastaa crossfitiä, ulkoilua ja uintia.

Parikka on koonnut kirjaansa 365: ilon ja inspiraation vuosi (WSOY 2018) inspiroivia ajatuksia ja ideoita.

Tekee Papupata-podcastia Salatut elämät -kollegansa Johanna Puhakan kanssa.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 4/2019.

Kommentoi +