Uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papunen tekee pieniä hyviä tekoja itselleen siellä missä voi: "Hyvinvoinnin parantamisen ei tarvitse olla rankka projekti"
Ihmiset
Uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papunen tekee pieniä hyviä tekoja itselleen siellä missä voi: "Hyvinvoinnin parantamisen ei tarvitse olla rankka projekti"
Uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papunen satsaa uneen ja hyviin eväisiin. Hyvinvointivalmentajana hän haluaa herätellä ihmisiä miettimään, kuinka eri osa-alueita elämässä voisi parantaa.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 2.2.2021
Kauneus ja Terveys

Toimittaja, personal trainer Ripsa Koskinen-Papunen, 53:

”Liikunta on ollut minulle aina tärkeä osa elämää. Kun lapseni olivat pieniä, heillä oli parhaimmillaan tai pahimmillaan 13 eri harrastusmenoa viikossa. Silloin järjestin itselleni aikaa sieltä, mistä sitä löytyi: lenkkeilin vaikka ympäri jalkapallokenttää lapseni futistreenien aikana.

Tuon kaikkein kiireisimmän lastenkuljetusrumban aikana kuntoni kehittyi enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Liikuin monipuolisesti ja kiireisiin viikkoihin tuli automaattisesti myös lepopäiviä liikunnasta.

Keskityn siihen, että nukun tarpeeksi. Hyvien yöunien jälkeen ajatus kulkee jouhevasti, eivätkä pienet vastoinkäymiset harmita. Uni vaikuttaa myös ruokahaluun, sillä väsymys saa himoitsemaan höttöhiilihydraatteja, kuten liian kovaksi yltyvä nälkäkin.

Minulla on aina eväitä mukana nykyisin, vähintään pähkinöitä ja hedelmiä. Työpäiväni ovat pitkiä, eikä lounas riitä pitämään nälkää loitolla iltaan asti. Jos nälkäkiukku meinaa yllättää, apu on lähellä.

Säännöllinen syöminen on erittäin tärkeää jaksamisen ja järjen juoksun kannalta. Se auttaa myös pitämään painon kurissa. En usko tiukkoihin kunto- tai laihdutuskuureihin vaan pieniin, arkisiin tekoihin ja valintoihin.

Pyrin tekemään pieniä, hyvinvointia lisääviä valintoja siellä, missä voin. Valitsen portaat hissin sijaan ja syön ateriallani hieman enemmän kasviksia.

Hyvinvoinnin parantamisen ei tarvitse olla rankka projekti, vaan normaalit, helpot asiat arjen keskellä auttavat voimaan paremmin.

Kouluttauduin personal traineriksi ja hyvinvointivalmentajaksi viisi vuotta sitten. Haluan herätellä ihmisiä miettimään, miten elämän eri osa-alueita voi parantaa. Kirjassani Ripsaus parempaa elämää annan vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseen.

Minulle hyvinvointi tarkoittaa ennen kaikkea kokonaisuutta. Voin hyvin, kun elämäni kaikki osa-alueet syömisestä nukkumiseen ja liikkumisesta ihmissuhteisiin ovat tasapainossa."

Televisiosta tuttu toimittaja Ripsa Koskinen-Papunen on nykyisin myös personal trainer ja hyvinvointivalmentaja.
Kommentoi +