Kaipaatko meikiltä kohotusta ja piristystä, nopeita tuloksia? Lisää tämä monitoimituote meikkipussiisi
Kauneus
Kaipaatko meikiltä kohotusta ja piristystä, nopeita tuloksia? Lisää tämä monitoimituote meikkipussiisi
Voidemainen poskipuna on nopea ja monikäyttöinen meikki. Kannattaisiko sinunkin vaihtaa puuterimainen poskipuna voidemaiseen? Lue, miten saat voidepunasta kaikki irti!
Teksti

Kuvat

12.6.2020
 |
Kauneus ja Terveys

1. Miksi minun kannattaisi käyttää voidemaista poskipunaa puuterimaisen sijaan?

Saat voidemaisella poskipunalla helpommin heleän ­meikin. Voidepuna on erityisen hyvä valinta pintakuivalle, kuivalle ja ikääntyvälle iholle.

Puuterimainen poskipuna voi tarttua epätasaisesti kuivaan ihoon, jolloin tulos on läikikäs. Voidemaista punaa voi käyttää jopa ilman meikkipohjaa, jos iho ei ole kovin kuiva tai epätasainen.

2. Mikä on helpoin vaihtoehto: voidemainen, vaahtomainen vai nestemäinen poskipuna?

Voidemaista punaa on helpompi annostella oikea määrä, koska sen koostumus on kiinteähkö. Vaahtoa ja nestettä pitää malttaa ottaa riittävän vähän kerralla.

3. Kannattaako valita matta vai kimaltava versio?

Jos ihohuokosesi ovat laajentuneet tai ihollasi on epäpuhtauksia, vältä kimalteita. Säihkyvä koostumus korostaa kasvoja mutta myös niiden pikku virheitä.

Lue lisäksi: Testasimme kuusi voidemaista poskipunaa - testivoittaja "tuntuu kevyeltä, antaa riittävästi väriä ja pysyy"

4. Millä välineellä levitän sen?

Levitä voidemainen poskipuna sormin, meikkisienellä tai siveltimellä. Jos annostelu tuntuu vaikealta, ota voidemaista punaa ensin kämmenselälle, poimi väriä siveltimeen tai sieneen ja levitä iholle. Kostutettu meikkisieni antaa luonnollisen tuloksen.

Jos poskipuna on pakattu puikkoon, voit laittaa väriä iholle suoraan puikosta ja häivyttää sormin, sienellä tai siveltimellä.

Jos käytät puuteria, levitä voidemainen poskipuna iholle ennen sitä.

5. Mihin kohtaan poskea puna pitää laittaa?

Poskiluu on varma paikka, kun haluat kohottaa piirteitäsi tai piristää väsynyttä ilmettä. Jos käytät myös varjostusväriä tai aurinkopuuteria, levitä se ensin poskiluun alapuolelle. Sipaise sitten sen yläpuolelle, poskiluun päälle voidemainen poskipuna. Häivytä värit keskenään.

6. Mikä auttaa, jos punaa meni kasvoille liikaa?

Kokeile häivyttää sitä painelemalla meikkisienellä, kun puna on vielä kosteaa. Voit myös suihkuttaa meikin päälle kosteuttavaa kasvosuihketta. Se voi häivyttää poski­punaa juuri sopivasti.

Voidemainen poskipuna on nopea ja monikäyttöinen meikki. Kokeile sitä myös silmäluomille ja huulille.

7. Onko kallein tuote aina paras?

Ei, edullinenkin voi olla todella hyvä. Korkeaa hintaa selittävät silti pitkä tuotekehitys ja laadukkaat raaka-­aineet. Tunnistat laadukkaan poskipunan siitä, että väri levittyy ja häivyttyy helposti, se ei korosta epätasaisuuksia ja pysyy iholla pitkään.

Asiantuntijana meikkaaja Heidi Reponen.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 6/2020.

Kommentoi +