
Pia Penttala: ”Näkkäri tuntuu ruokaisalta, koska sitä saa rouskuttaa”
”Lihavuusleikkaus keväällä 2020 muutti ruokarytmini täysin. Saadakseni polttoainetta tasaisesti syön viisi kertaa päivässä ja kannan välipaloja mukanani.
Ihailen ihmisiä, jotka tekevät omat eväs- smoothiensa, mutta itse ostan välipalani valmiina. Suosin kevyttä ja raikasta, kuten tuoreita marjoja tai juotavaa mansikkajogurttia. Ykkösvälipalani on silti kuitupitoinen täytetty näkkileipä. Pakkaus säilyy kätevästi huoneenlämmössä, joten pidän leipiä niin hevostallilla kuin golfbägissänikin.
Suosikkimakuni ovat paprika-juusto ja ranskalaiset yrtit. Koska näkkäriä saa rouskuttaa, se tuntuu ruokaisalta. Olen opetellut syömään vähemmän kerralla ja tietoisemmin. Näin viesti itsestä huolehtimisesta ehtii aivoihin asti.”
Pippa Laukka: ”Penkkivelli antaa energiaa ja tukee palautumista”
”Lempivälipalani on ravitseva penkkivelli, joka oli karjalaisvaarini herkku. Sekoitan kaurahiutaleita ja maitoa ja annan turvota hetken. Lisään joukkoon siemeniä, marjoja, kuivattuja hedelmiä tai karjalaismummini reseptillä tehtyä mustikkakiisseliä eli lirpettiä.
Saan välipalasta kuitua, proteiinia ja hiili- hydraatteja, joita tarvitsen kovatehoisessa treenissä, kuten triathlonissa. Penkkivelli antaa energiaa ja tukee palautumista.
Jos en ehdi tehdä penkkivelliä, ostan juotavan jogurtin, pähkinöitä tai hedelmän.”
Raija Pelli: ”Kerrostettu ruisleipä on ikisuosikkini”
”Liikun joka päivä omaksi ilokseni ja hoidan siten myös nivelreumaani. Lempilajini ovat vesijuoksu ja kävely. Teen pitkiä lenkkejä yksin tai ystävän kanssa. Hiihdän myös ja vaellan metsissä.
Arvostan välipaloissani kuitua ja proteiinia. Kerrostettu ruisleipä kahdesta Reissumies-viipaleesta on ikisuosikkini. Väliin kuuluu ehdottomasti paistettu kananmuna. Lisäksi laitan eväsleipääni paljon juustoa, pari siivua kinkkua ja paprikaa.
Leivän kaveriksi surautan usein smoothien pinaatista, banaanista, parin appelsiinin mehusta, purkkiananaksesta ja pähkinöistä.”
Tiina Simpanen: ”Pärjään voimasmoothiellani iltaan asti”
”Liikun työssäni koko päivän, joten välipala on melkein puoli ruokaa. Suosikkini on smoothie, jonka ainekset pakkaan kotona mukaan sekoituspulloon. Soseutan ainekset pienellä sauvasekoittimella tuoreeksi juomaksi tauollani.
Smoothieeni tulee puolikas banaani, puolikas avokado, pari lehtikaalin lehteä, puoli desiä Foodin Supervege -kasviproteiinijauhetta, pakastepuolukkaa tai -mustaherukkaa, teelusikallinen raastettua inkivääriä ja ripaus pellavansiemeniä. Nesteeksi lorautan vettä tai rasvatonta maitoa, mutta koostumus saa olla paksu. Lounaan jälkeen pärjään voimasmoothiellani iltaan asti.”
Nina Tapio: ”Raikas ja hyvänmakuinen yhdistelmä tuo sopivasti virtaa”
”Treenaan kolme neljä kertaa viikossa kuntosalilla. Käyn myös sauvakävelemässä, jolloin juoksen alamäet. Uusin harrastukseni on talviuinti.
En syö aamiaista vaan välipalan vasta aamun sali- treenin ja avantouinnin jälkeen. Suosikkiannoksessani on raejuustoa, pensasmustikoita, vadelmia ja Valion sokeroimatonta vadelma-persikkakeittoa. Sirottelen sekaan Paulúnsin viljatonta, proteiini- pitoista mysliä, jossa on siemeniä, pähkinöitä, mantelia ja kuivattuja marjoja muttei lisättyä sokeria.
Yhdistelmä on raikas ja hyvänmakuinen nautinto, josta saan sopivasti virtaa.”