Haaveiletko ihanan pehmeästä ihosta? Näillä tuotteilla syntyy pehmein iho ikinä – valitse omat suosikkisi!
Kauneus
Haaveiletko ihanan pehmeästä ihosta? Näillä tuotteilla syntyy pehmein iho ikinä – valitse omat suosikkisi!
Haluatko, että ihosi pysyy talvellakin kunnossa päästä varpaisiin? Jo muutama helppo teko päivässä tai viikossa auttaa.
Teksti

Kuvat
,

6.11.2020
 |
Kauneus ja Terveys

1. Uusi suihkuseurapiiri

Ihonhoito alkaa jo suihkussa, mikä on hyvä uutinen kaikille kiireisille tai mukavuudenhaluisille. Perinteisen suihkusaippuan rinnalle on tarjolla liuta uusia tai uusvanhoja koostumuksia.

Täyteläinen suihkuvaahto tuntuu ylelliseltä, pehmentää ihoa ja huuhtoutuu helposti. Se toimii myös sheivausvaahdon sijaisena. Hoitava palasaippua virkistää ihoa vaikka treenin jälkeen ja sen nystyröillä voi hieroa kroppaa.

Uudenlainen suihkuöljy muuttuu iholla maidoksi: se pehmentää ihoa mutta on perinteistä öljyä helpompi huuhtoa eikä jätä ihoa liukkaaksi.

Foamie 2in1 Body Bar Mint to Be Fresh 6,90 e. L’Occitane Almond Shower Oil 20 e. Frosty Mint Shower Foam 6,50 e.

2. Pehmeät arvot

Vartalon iho saattaa unohtua villakerrosten alle, ja sen tapaa seuraavan kerran hilseilevänä keväällä. Kuorinta kerran pari viikossa auttaa pitämään ihon pehmeänä ja ottamaan vastaan kosteutuksen.

Kuorinnan ei tarvitse olla spa-spektaakkeli vaan luonteva osa suihkuttelua, niin se tulee todella tehtyä. Nopea kuorii hienorakeisella geelillä. Nautiskelija suosii ylellistä voidetta tai tehokkaita kahvinpuruja, joiden tuoksu saa sulkemaan silmät jopa siltä, että suihkutila näyttää hemmotteluhetken jälkeen jonkin aikaa käytetyltä suodatinpussilta.

Lierac Body Hydra Gommage Micropeeling 24,20 e. Frank Body Coffee Scrub 12,90 e. Oskia Reneissance Body Scrub 56 e, skincity.fi.

3. Pelasta kädet pesumaratonin tauoilla näillä. 

Lumene Kosteuttava Käsidesinfiointi tuoksuu hyvältä eikä kuivata ihoa. 9,90 e. Grums Raw Coffee Hand Scrub & Wash sekä kuorii että pesee. Kahvintuoksuinen aine on helppo huuhtoa iholta. 16 e. Sensai Treatment Gloves -käsineet voi pukea minkä tahansa käsivoiteen päälle. Sisäpinnan keraamiset langat tehostavat kosteutusta. 19,94 e, Kicks. Patchology Perfect Ten -naamiohanskat lämpiävät itsestään ja tehokosteuttavat käsiä ja kynsiä. 9,90 e, oletkaunis.fi.

4. Ihonhoitoon kehitetyissä lisäravinteissa on rasvahappoja ja iholle tärkeitä vitamiineja, kuten A:ta ja C:tä.

Advanced Nutrition Professional -ravintolisät alkaen 29,15 e, Apellis.

5. Yksi kaikkien puolesta

Jos hoidat ihoasi mieluiten yhden purkin taktiikalla, tartu multi balmiin tai multi creamiin eli monitoimivoiteeseen. Sillä voi nimensä mukaisesti hoitaa ihoa päästä varpaisiin.

Parhaimmillaan moniosaajat ovat kuitenkin vartalolla ja etenkin käsien ja jalkojen iholla. Kokeile kynsinauha-, kyynärpää-, polvi- ja kantapäävoiteena sekä paikallisten kuivien läikkien tehohoitona.

Ecooking Multibalm 26 e. Mon Sun All Time Healer Calming Oats Multi Cream 14,90 e. Murumuru Hoitosalva 24,80 e

6. Enemmän kuin meikki

Jos iholla on punoitusta, epäpuhtauksia tai muita pulmia, meikkivoide kannattaa valita sen mukaan. Valitse ohut koostumus, joka rauhoittaa ihoa ja antaa sen hengittää.

Niasiiniamidia eli B3-vitamiinia, lakritsinjuurta ja atselaiinihappoa sisältävä tyynymeikkivoide suojaa ihoa ja auttaa häivyttämään pigmenttiläiskiä. Akneiholle kehitetty meikkivoide antaa ihon hengittää ja tasapainottaa sen toimintaa. Se sopii myös epäpuhtauksista kärsivälle tai helposti kiiltelevälle iholle.

Apteekkisarjan sävyttävä päivävoide rauhoittaa ihoa, peittää punoitukset ja antaa luonnollisen tuloksen.

Makethemake Niacinamide Cushion Foundation SK 30 -tyynymeikkivoide 29 e. Oxygenetix Oxygenating Foundation Acne Control -meikkivoide 80 e, skinhealth.fi. Avène Antirougeurs Unify SK 30 -sävyttävä päivävoide 27,10 e.

7. Sopivasti hapokasta

Ethän pelkää happoja? Niiden säännöllinen käyttö paitsi kuorii ihoa myös sitoo siihen kosteutta ja antaa hehkua.

Tehokas AHA-happo glykolihappo on ikääntyvän ihon paras kaveri, sillä se vahvistaa ihoa. BHA-happo salisyylihappo nostaa talia ihohuokosista ja helpottaa siten epäpuhtauksia. Hellävaraiset PHA-hapot, kuten laktobionihappo, sopivat herkällekin iholle ja jopa rosaceasta tai atopiasta kärsiville. Juuri ne sitovat kosteutta ihoon.

Helppo tapa kokeilla ovat iholle jätettävät tuotteet, kuten kasvovesi.

Exuviance Skinrise Morning Glow Pads 49 e. Evolve Liquid Radiance Glykolic Toner 23,50 e. Kiehl’s Daily Refining Milk Peel Toner 64 e.

8. Nesteytys kuntoon

Valtaosaan iho-ongelmia olisi helpolta kuulostava ratkaisu: ihotyypille sopiva, riittävä kosteutus. Sen saavuttaminen on kuitenkin yllättävän hankalaa etenkin ikääntyvällä iholla.

Iho haihduttaa kosteutta paljon myös pois, eikä mikään määrä kosteutta tahdo riittää varsinkaan talvella. Siksi hoitovettä tai -nestettä ei voi liikaa hehkuttaa. Sillä saa ladattua ihoon ison määrän kosteutta ja hoitavia aineita miellyttävän kevyessä muodossa. Varsinkin jos nestettä jaksaa taputella iholle useita kerroksia!

Hoitonesteen oikea paikka on kasvoveden ja seerumin välissä – tai puhdistustuotteen jälkeen ennen kasvovoidetta, jos noudattaa karsittua rutiinia.

Erborian Yuza Double Lotion 34 e. Herbina Hoitovesi 6,50 e. Guerlain Abeille Royale Fortifying Tonic 72,90 e.

9. Ihan paras siivouspäivä

Aikuisen ihon epäpuhtauksista puhutaan yhä vähän, vaikka moni kärsii niistä – ja apua olisi saatavilla. Muista, ettei aikuiselle rasvaiselle tai näppyherkälle iholle kannata valita teini-ikäisille tarkoitettuja tuotteita: ne voivat kuivattaa ihoa liikaa ja siten vain pahentaa ongelmaa.

Valitse sen sijaan aikuiselle iholle kehitettyjä tuotteita, jotka tasapainottavat ihon toimintaa. Muista kosteutus: suosi hyaluronihappoa ja vältä öljyjä.

La Provencale Bio Mask of Purity -kasvonaamio 10,90 e. ACO Pure Glow Perfecting Serum -seerumi 16,50 e. Neutrogena Clear & Soothe Toning Mist -kasvovesi 7,95 e.

10. Dekolteen paljastavat juhlat tulossa? Rintojen sheet mask -duo tehohoitaa ihon puolessa tunnissa.

When Beauty & The Breast Mask 13,90 e/pari, Ellos.
Kommentoi +