Parhaat luonnonkosmetiikan ripsivärit ovat tässä − ”Saa ripset näyttämään siltä kuin olisi liimattu lisäripsiä omien joukkoon”
Kauneus
Parhaat luonnonkosmetiikan ripsivärit ovat tässä − ”Saa ripset näyttämään siltä kuin olisi liimattu lisäripsiä omien joukkoon”
Parhailla luonnonkosmetiikan ripsiväreillä ripset saa näyttämään yhtä tuuheilta ja näyttäviltä kuin tavallisilla ripsiväreillä. Lisäksi ne usein hoitavat kaupan päälle. Kauneustoimittajan testissä löytyi viisi parasta luonnonkosmetiikan ripsiväriä.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 7.10.2022
Eeva

Kun etsit sitä täydellistä ripsiväriä, mieti ensin millaista lopputulosta tavoittelet: haluatko siistit ja erotellut ripset vai ehkäpä tuuheat ja näyttävät räpsyt? Kaipaavatko ripset taivutusta vai tavoitteletko lisää pituutta?

Samat perussäännöt pätevät valitsetpa sitten luonnonkosmetiikan ripsiväriä tai tavallista.

Luonnonkosmetiikan ripsiväri hoitaa

Jos aiemmin perinteiset maskarat voittivat kestossaan, koostumuksessaan ja lopputuloksessaan luonnonkosmetiikan ripsivärit 100–0, enää ei tarvitse tehdä kompromisseja ja tinkiä ekotunnostaan sen vuoksi. Luonnonkosmetiikan ripsivärit ovat tehneet jättiharppauksia laadukkuudessaan.

Ainoastaan luonnonkosmetiikan ripsivärien pysyvyys ei välttämättä ole aivan samaa luokkaa kuin ihan parhailla perinteisillä ripsiväreillä, eikä vedenkestäviä vaihtoehtoja juurikaan ole.

Luonnonkosmetiikan ripsivärit ovat taas yleensä perinteisiä maskaroita hoitavampia. Niissä on muun muassa hoitavia öljyjä tai kasvivahoja ja kasvipohjaista, ripsiä vahvistavaa keratiinia.

Sellainen ripsiväri, millaiset ripset

Tuuheuttavat ripsivärit eivät välttämättä ole paras vaihtoehto lyhyille ripsille, sillä tuuheus saa ripset näyttämään jopa hieman todellista lyhyemmiltä. Valitse silloin pidentävä ripsiväri. Pitkille ja harvoille ripsille tuuheuttava sen sijaan on juuri se oikea.

Jos taas haluat virkeän näköisen katseen ja suuremmilta näyttävät silmät, valitse taivuttava ripsiväri. Erottelevat ripsivärit sopivat sinulle, joka pidät luonnollisen näköisestä lopputuloksesta tai ripsesi ovat jo luonnostaan tuuheat.

Ripsivärin harjan malli on kaiken a ja o

Mitä tiheämpi harja, sitä siistimpi lopputulos. Kärjestä kapeneva ulottuu myös niihin silmäkulmien pikkuripsiin, lyhyet harjakset ehkäisevät maskaran paakkuuntumista, käyrä harja taas taivuttaa ripsiä.

Mitä isompi ja tuuheampi harja on ja mitä ohuempi koostumus, sitä helpompi maskaraa on kerrostaa, ja sitä tuuheampi on myös lopputulos.

Jotta ripsiväri peittää jokaisen ripsen tyvestä latvaan, tee harjalla siksak-liikettä harjatessasi sitä ripsiin. Taivutus pysyy paremmin, kun tuuttaat ripsiväriä useamman kerroksen ripsien tyveen. Se toimii hieman kuin tupeeraus hiusten tyvessä eli kohottaa.

Muista myös harjata ripsiväriä aina vain ripsien alapuolelle, sillä ripsien päälle harjattu massa painaa ripsiä alas ja suoristaa taivutuksen.

Viisi parasta luonnonkosmetiikan ripsiväriä

Testatut luonnonkosmetiikan ripsivärit: Zuii Organic Maxi Lash Mascara, Ilia Limitless Lash Mascara, Lily Lolo Big Lash Mascara, Lavera Endless Lashes Mascara ja Mádara Come Closer Infinite Lash Mascara.

1. Uudistava ja rauhoittava: Zuii Organic Maxi Lash Mascara

Millainen? Sopivan pidentävän ja ripsiä ravitsevan ripsivärin ohut koostumus sopii hyvin värin kerrostamiseen. Maskaran sisältämien kasvikuitujen ansiosta ripset ovat kerros kerrokselta tuuheammat. Tiheä, kuminen harjaosa estää ripsivärin paakkuuntumisen.

Mikä on erityistä? Sen lisäksi, että tämä luonnonkosmetiikan ripsiväri uudistaa ripsiä kasviuutteiden avulla, siinä on silmänympärysihoa rauhoittavaa nokkosta ja peltokorteuuttetta sekä antioksidanttisia D- ja E-vitamiineja.

Kenelle sopii? Etenkin sellaiselle, jolla on herkät silmät.

Mitä maksaa? 24 e.

2. Erotellut ripset: Ilia Limitless Lash Mascara

Millainen? Näppäränkokoisen, pienehkön harjan pitkät harjakset erottelevat ripset ja saavat ne näyttämään pidemmiltä. Lyhyet harjakset antavat maltillista tuuheutta ja taivuttavat ripsiä kevyesti. Varisematon ja paakkuuntumaton, ravitsevaa karitevoita ja vahvistavaa arginiinia sisältävä koostumus hoitaa ripsiä ja tekee ripsien värittämisestä helppoa.

Mikä on erityistä? Plussaa ripsiväri saa siitä, että se lähtee ripsistä helposti jopa pelkällä lämpimällä vedellä, eikä aamulla ole maskaratahroja alaluomilla.

Kenelle sopii? Jos tavoitteenasi on saada mahdollisimman siistit ja kauniisti erotellut ripset.

Mitä maksaa? 30 e.

3. Massakausi alkaa: Lily Lolo Big Lash Mascara

Millainen? Kaipaatko lisää massaa? Tämä tuuheuttava luonnonkosmeettinen ripsiväri saa ripset näyttämään vähän siltä kuin olisi liimattu lisäripsiä omien ripsien joukkoon. Niin tuuheuttava se on.

Mikä on erityistä? Isolla ja tuuhealla harjalla saa näyttävän räpsyrivistön vain muutamalla vedolla.

Kenelle sopii? Pehmentävää auringonkukan siemenöljyä sekä rauhoittavaa ruiskaunokin kukkaisvettä sisältävä ripsiväri sopii myös herkille silmille.

Mitä maksaa? 20,90 e.

4. Näyttävät ripsiviuhkat: Lavera Endless Lashes Mascara

Millainen? Pidentämisen lisäksi ripsiväri tuuheuttaa ripsiä. Tiimalasinmuotoisessa harjassa on sekä lyhyitä että pitkiä harjaksia. Pitkät ulottuvat myös ulompiin ripsiin, lyhyet ehkäisevät ripsivärin paakkuuntumista.

Mikä on erityistä? Luomujojobaöljyä sisältävä maskara hoitaa ja ravitsee kuivia ripsiä. Muutaman käytön jälkeen huomaa, kuinka ripset ovat aiempaa joustavammat ja sileämmät. Kasvipohjainen keratiini vahvistaa hapertuneita ripsien kärkiä.

Kenelle sopii? Näyttäviä ripsiviuhkoja tavoittelevalle.

Mitä maksaa? 19,70 e.

5. Hoitoa ja vahvistusta: Mádara Come Closer Infinite Lash Mascara

Millainen? Jälleenrakentavia peptidejä ja vahvistavaa luomulaatuista risiiniöljyä sisältävä ripsiväri ei pelkästään väritä ja erottele ripsiä vaan vahvistaa ja hoitaa niitä jatkuvassa käytössä. Tiheä harja levittää maskaramassan tasaisesti joka ripselle ilman paakkuja.

Mikä on erityistä? Plussaa helposti poishuuhtoutuvasta koostumuksesta.

Kenelle sopii? Jos ripsesi ovat kuivat, haaroittuvat kärjistä ja väri tuntuu haalistuneen, tämä hoitava ripsiväri voi auttaa.

Mitä maksaa? 25,90 e.

Kommentoi +