Tässä ovat parhaat kosmetiikkajoulukalenterit 2022 – ”Jokainen luukku on ihan oikeasti yllätys”
Kauneus
Tässä ovat parhaat kosmetiikkajoulukalenterit 2022 – ”Jokainen luukku on ihan oikeasti yllätys”
Kauneustoimittaja testasi ja valitsi vuoden 2022 parhaat kosmetiikkajoulukalenterit. Mukana on valoilla varustettu versio, luksuskosmetiikkaa, edullinen suosikki sekä kalenteri, joka tuoksuu kesältä avaamattomanakin. Vain yksi sai täydet viisi pistettä!
Teksti

Kuvat

11.10.2022
 |
Eeva

Kosmetiikkajoulukalentereita tulee joka syksy markkinoille iso määrä. Miten löytää joukosta parhaat kosmetiikkajoulukalenterit ja päättää, mikä sopii itselle? Tein valinnan sinulle hiukan helpommaksi testaamalla viisi hyvää kalenteria ja pisteyttämällä ne.

Jos haluat kokeilla uusia, erilaisia tuotteita, suosittelen nettikauppojen tai tavaratalojen, kuten Cocopandan, Kicksin tai Stockmannin, kosmetiikkajoulukalentereita. Niiden luukuista löytyy eri brändien tuotteita aina tuoksuista meikkivälineisiin. Näitä kalentereita ei tässä testissä ole, vaan keskityin brändien omiin kalentereihin.

Osassa kosmetiikkajoulukalentereista on vain meikkiä, toisissa ainoastaan vartalotuotteita ja kolmansissa pelkästään kasvojenhoitotuotteita.

Kosmetiikkahifistelijä valitsee kalenterin, jonka luukkujen takaa paljastuvilla tuotteilla hoitaa koko vartalon päästä varpaisiin (myös hiukset). Kotoilija taas saattaa arvostaa kosmetiikkajoulukalentereita, joissa on mukana tuoksukynttilöitä, kylpytuotteita tai huonetuoksuja.

Useimpien kalentereiden tuotteet ovat niin isoja, että niistä riittää esimerkiksi matkan ajaksi.

Monet kosmetiikkajoulukalenterit ovat niin kauniita, että ne käyvät joulukoristeiksikin. Parhaat ovat uudelleen käytettäviä.

Tässä ovat parhaat kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Rituals 3D Advent Calendar

Rituals 3D -kosmetiikkajoulukalenterissa on valot ja tuotteita lahjapaketeissa.

Kenelle sopii? Jos haluat kauniin kalenterin ja kausivalot ovat vielä ripustamatta, tämä kosmetiikkajoulukalenteri sopii sinulle.

Millainen? Kalenteri on kolmiulotteinen ja mukana ovat jouluvalot, joten kalenteri toimii näyttävänä koristeena.

Mikä parasta? Jokainen luukku on ihan oikeasti yllätys. Luukuista paljastuu ihonhoitotuotteiden lisäksi muun muassa tuoksuvia kynttilöitä, huonetuoksuja ja hiustenhoitotuotteita, joita en odottanut saavani. Joulukalenteri on uudelleen täytettävä, ja ensi vuonna voit piilottaa luukkuihin vaikkapa suklaata.

Mistä miinusta? Kalenterin kokoaminen ei käy ihan käden käänteessä. Ohjeet kannattaakin lukea, jotta kalenteri pysyy painavien pakettien ripustamisen jälkeen pystyssä. Kokoamisen vaiva palkitaan onneksi lopputuloksen upeudella.

Mitä maksaa? 109,50 e

Pisteet 5/5

Lumene 24 Nordic Beauty Treasures

Lumenen kosmetiikkajoulukalenterin tuotteet ovat matkakokoisia.

Kenelle? Jos haluat suosia kotimaista, tämä sopii sinulle.

Millainen? Kauniissa kalenterissa on sekä Lumenen ikisuosikkeja että uutuuksia. Matkakokoisten (8–50 ml) ihonhoitotuotteiden lisäksi se sisältää seitsemän normaalikokoista meikkituotetta, kuten poskipunan, maskaran ja kulmageelin, joten rahalleen saa ihan reilusti vastinetta.

Mikä on parasta? Purnukat eivät ole kertakokeilua varten, vaan niistä riittää esimerkiksi parinkin viikonloppumatkan kaunistautumisiin. Matkakokoisten pakkausten ansiosta uusiinkin tuttavuuksiin pääsee tutustumaan vähän perusteellisemmin – esimerkiksi naamiosta riittää ainakin kahteen käyttökertaan.

Hyvää on myös se, että meikit on valittu niin, että kahta lukuun ottamatta (huulikiilto ja poskipuna) ne sopivat useimmille ihonsävystä ja sävymieltymyksistä huolimatta.

Mistä miinusta? Luukkujen takaa paljastuu nuorten makuun ehkä turhankin monta aikuisen ihon tuotetta. Toisaalta sopivuus kaikenikäisille on myös plussa!

Mitä maksaa? 94,90 e

Pisteet 4/5

L’Occitane Mon Coffret Magique de l’Advent

L’Occitanen kosmetiikkajoulukalenteri avautuu värikkääksi haitariksi.

Kenelle sopii? Jos rakastat yrttisiä tuoksuja ja ranskalaista kosmetiikkaa sekä eteläeurooppalaisia puutarhoja tai yksinkertaisesti vain kaipaat kesää talven keskelle, tämä kosmetiikkajoulukalenteri sopii sinulle.

Millainen? Värikkäiden luukkujen takaa löytyvät brändin 24 suosikkituotetta aina saippuasta sampooseen ja hajuvesiin. Kalenteri tuoksuu jopa avaamattomana vienosti eteläranskalaiselle kesälle.

Mikä on parasta? Kalenteria ei tarvitse joulun jälkeen heittää pois, vaan se on uudelleen täytettävä. Olisiko sisältö ensi vuonna vaikka makea?

Mistä miinusta? Tuoksuherkälle kalenteria ei voi voimakkaan tuoksun vuoksi suositella. Varsinkin minimalistia saattaa haitata se, että haitarimaisesti avautuva, värikäs kosmetiikkajoulukalenteri vie melkoisesti tilaa.

Mitä maksaa? 119 e

Pisteet 4/5

Yves Saint Laurent Advent Calendar

Yves Saint Laurentin joulukalenteri on täynnä luksuskosmetiikkaa.

Kenelle sopii? Jos sinulla on varaa ja himoa luksukseen, tämä kosmetiikkakalenteri on sinulle.

Millainen? Kosmetiikkajoulukalenterissa on 24 YSL:n klassikkotuotetta tuoksuista meikkiin ja ihonhoitoon. Neljä tuotteista on täysikokoisia meikkejä, 19 minituotteita ja viimeiseen luukkuun on piilotettu yllätys. Luukkujen takaa paljastuvista lahjoista osa on pakattu mustaan silkkipaperiin, kuten odottaa saattaakin.

Mikä on parasta? Jokaisesta luukusta löytyy luksuskosmetiikkaa. Lisäksi silmiä hivelevän kauniin kosmetiikkajoulukalenterin voi käyttää uudelleen ensi jouluna.

Mistä miinusta? Kalenteri on kallis. Lisäksi minituotteet ovat todella minejä (1–10 ml).

Mitä maksaa? 479 e

Pisteet 4/5

Baylis & Harding 24 Days Of Beauty Signature Collection

Baylis & Harding -kosmetiikkajoulukalenteri sisältää muun muassa kylpytuotteita.

Kenelle sopii? Jos kylpeminen ja rasvaaminen on tapasi hemmotella itseäsi, tämä on sinulle.

Millainen? Tuoksuvan joulukalenterin kaikki tuotteet on tarkoitettu vartalonhoitoon. Luukuista löytyvät vartalo-, käsi- ja jalkavoiteet ovat miellyttävän pehmeitä ja ravitsevia.

Mikä on parasta? Tuoksuvien tuotteiden kanssa joulukuussa voi nauttia spatunnelmasta kotona joka päivä. Myös tämän kalenterin pakkaukset ovat reilunkokoisia (30 ml), joten niistä riittää useampaan käyttökertaan. Silti hinta on testin edullisin.

Mistä miinusta? Englantilaiselle brändille tyypillisesti mukana on kylpyvaahtoja ja kylpykristalleja, jotka vaativat ammeettomassa saunakulttuurissamme hieman luovuutta. Ehkä ne voi ottaa mukaan hotelliviikonlopulle?

Mitä maksaa? 66,50 e

Pisteet 3/5

Kommentoi +