Meikittä maatilallaan viihtyvä Olga Temonen: ”Jos tälläytyy jatkuvasti, on kuin koriste”
Ihmiset
Meikittä maatilallaan viihtyvä Olga Temonen: ”Jos tälläytyy jatkuvasti, on kuin koriste”
Näyttelijä Olga Temonen rakastaa karkkia, nukkuu kuin tukki ja puhdistaa ihonsa neitsytkookosöljyllä. Ihana juuri näin -sarjassa hän paljastaa perineensä kauneusfilosofiansa äidiltään.
Teksti

Kuvat
,

18.10.2021
 |
Kauneus ja Terveys

”Näyttelijäntyö vaikuttaa paljon ulkonäkööni. Se on väline elokuvantekijöille, ja sitä muutetaan roolien mukaan. Jos roolia varten pitäisi olla kalju, leikkaisin hiukseni pois. Työni vuoksi minulla ei ole tatuointeja tai pysyvää hiustyyliä.

Viimeisintä rooliani varten minulle leikattiin tumma polkka ja otsatukka. Se oli maskeeraajan idea, enkä tiedä, pidänkö tyylin jatkossa. Hauskaa on, että äidilläni oli aina tällainen tukka. Hän kuoli muutama vuosi sitten, ja kampaus muistuttaa minua hänestä.

Asun perheeni kanssa maatilalla. Siellä saatan hyvin olla viikon putkeen ilman meikkiä. Voin käydä kaupassa meikkaamatta mutta tykkään myös laittautua. Se piristää ja tuo voimaa.

Äitini sanoi asiasta viisaasti: ”Jos olet aina kaunis, et ole koskaan kaunis.” Hän tarkoitti, että jos tälläytyy jatkuvasti, on kuin koriste. Minä en halua olla sellainen vaan monipuolinen, ja välillä tosi edustava.

Minulla on kuiva iho, ja puhdistan sen neitsytkookosöljyllä. Levitän sen jälkeen iltaisin kasvoöljyn ja kosteusvoiteen.

Talvisin saatan käyttää öljyä aamullakin, mutta kesällä suosin kosteusvoidetta. Se toimii paremmin meikin alla. Suojaan ihoni aina auringolta.

Ystäväni sanoi, että kun nainen täyttää 60 vuotta, hänestä tulee näkymätön. Se ajatus vähän jännittää. Mietin, miten ulkonäön muuttuminen ikääntyessä ­vaikuttaa näyttelijäntyöhöni. Vielä en kuitenkaan huomaa kehossani rapistumisen merkkejä.

Vahva keho on minulle tärkeä. Lihaksikas ulkonäkö ei kiinnosta minua, vaan se, että jaksan tehdä raskaita maatilan töitä.

Pidän itsestäni huolta liikkumalla paljon. Olen ratsastaja, ja minulla on kaksi omaa hevosta. Talvella hiihdän ja juoksen. Kesällä en juurikaan urheile vaan teen tilalla töitä. Lenkkeilyyn menisi silloin turhaan energiaa.

Syön kasvisruokaa monipuolisesti. Viikolla vältän sokeria ja napostelua, jottei se menisi ihan överiksi.

Sokeri on ehdoton paheeni, olen hirveä karkkisyöppö.

Perjantaisin ja lauantaisin herkuttelen. Silloin sallin itselleni karkkia, suklaata ja hyvää valkoviiniä. Teemme myös melkein joka viikonloppu pitsaa perheeni kanssa.

Juon paljon vettä ja rakastan saunomista. Meillä on oma lampi, ja käyn siellä uimassa niin kauan kun se pysyy auki. Tykkään kylmästä vedestä.

Nukahdan heti, kun menen sänkyyn. Se on valttini. Minulle riittää kuusi ja puoli tuntia unta.

Minulla on perhe, kotieläintila, näyttelijäntyö ja nyt rakennamme pitseriaa. En ehdi olla paljoa itsekseni, mutten myöskään kaipaa omaa aikaa. Olen perinyt isältäni myönteisyyden ja huolettomuuden.

Elämäni on ollut onnekasta. Ikääntyminen ahdistaa minua siksi, etten tahdo, että tämä joskus päättyy. Tykkään niin paljon elää.

Olga Temonen

on 43-vuotias näyttelijä ja tuottaja, ­joka asuu maatilalla ­Iitissä aviomiehensä Tuukka Temosen, kolmen lapsen ja lukuisten eläinten kanssa.

Olga Temosen luottotuotteet

Janoisen ihon pelastaja ”Tämä on lempiöljyni, jota käytän vartalolle ja välillä kasvoillekin. Se on riittävän öljyinen kuivalle iholleni, eikä vetinen. Tuoksu on miellyttävän mieto.” Beauty Garden ­Kehäkukkaöljy 26 e. Aina mukana ”Käytän maailman parasta karitevoita joka päivä kaikkialle, myös kasvoihin. Voide on pehmeä ja hyvin levittyvä.” Balmyou Nilotica -karitevoi 24 e.

Luonnolliset pohjatyöt ”Käytän kevyttä ja ohutta meikkivoidetta. Tämä on uusi löytöni, jolla tulee luonnollinen lopputulos.” Boho Green Make-Up Fluid Foundation 18,50 e. Pitkän päivän kaveri ”Kun meikin pitää kestää kauan, suihkautan tätä sen päälle. Mahtava tuote, kun olen menossa juhliin tai on muuten pitkä päivä.” Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray 32 e.
Kommentoi +