Olet mitä syöt -sarjasta tuttu Enni Koistinen: ”En halua puhua pahaa kropastani, on se minkäkokoinen tahansa”
Ihmiset
Olet mitä syöt -sarjasta tuttu Enni Koistinen: ”En halua puhua pahaa kropastani, on se minkäkokoinen tahansa”
Enni Koistista on kiusattu ulkonäöstään lapsesta asti, hän on itse aina pitänyt siitä. Rohkea tyyli on auttanut arvostamaan kehoa vielä lisää. Ihana juuri näin -juttusarjassa esittelemme naisia, jotka tekevät somesta aidompaa.
Teksti

Kuvat
,

27.11.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Enni Koistinen

32-vuotias graafikko, joka tekee Tuplakääk-podcastia ja kirjoittaa Musla-blogia. Ollut mukana Olet mitä syöt -ohjelmassa. Asuu puolisonsa kanssa Helsingissä. Instagram-tili @ennikoistisesi.

Minua kiusattiin koulussa aika paljon ulkonäön tähden. Ajattelin kuitenkin jo silloin, etten ole huonompi kuin kiusaajani vaan kelpaan tällaisena.

En ole koskaan arvottanut itseäni sen mukaan, minkä kokoinen olen tai miltä näytän.

Ulkonäköäni on arvosteltu myös aikuisena. Yöelämässä humalaiset ovat kommentoineet, kuinka iso kroppani on. Eräs podcastini kuuntelija otti minut hampaisiinsa ja lähetteli minulle ilkeitä nimittelyviestejä.

Tuollainen käytös tekee minut kamalan surulliseksi. Miksi joku tuntematon haluaa ilkeillä toiselle tämän koosta? Moinen typeryys kertoo enemmän sanojista kuin minusta. Heillä on ongelmia itsensä kanssa, minulla ei.

Kiusaamisesta huolimatta en ole kokenut pahoja ulkonäköpaineita. Nuorempana harmitti, että kasvoni ovat hieman maskuliiniset. Nyt olen kääntänyt senkin voimavaraksi: androgyyninen lookhan on ihana.

Olen aina tehnyt asiat, kuten olen itse halunnut. Minua ei ole kiinnostanut, mitä muut ajattelevat. Olen erittäin itsepäinen, ja ehkä vahva itsetunto on osa sitä. Se kuuluu koistisuuteen – meidän sukuhaaramme on tällaista.

Varmasti sekin on auttanut, että olen läppämuija.

Jaan Instagramissa asukuviani ja nimeän asujani hauskasti. Saan niistä paljon hyvää palautetta. En yritä viestittää kuvilla mitään: jaan vain minua kiinnostavia asioita. Pysyn kaukana filttereistä ja muokkaan kuvistani lähinnä värejä ja sävyjä.

@ennikoistisesi 10.8.2020

...Ulkonäölliset asiat on mulle tässä tosi pieni motivaattori – oon kantanut kiloni aina ylpeydellä, tuntenut oloni upeaksi, enkä ole ikinä halunnut puhua rumasti kehostani. Terveys kiinnostaa. Halusin näyttää, että myös siinä ”ennen” vaiheessa voi olla fantastinen ja fäbylös, ihan vaikka mitään ”jälkeen”-vaihetta ei olisi tulossakaan... 

Tykkään muunnella tyyliäni ja ulkonäköäni. Pukeutuminen ja meikki ovat ilmaisukeinoja ja viihdettä. Ne tuovat iloa ja voimaannuttavat.

Muutama vuosi sitten elämässäni oli hieman vaikea vaihe ja pukeuduin pelkistetysti farkkuihin ja huppareihin. Oloni ei silti ollut kiva niissä vaatteissa. Katselin Instagramissa ihastellen ihmisiä, joilla oli upea tyyli. Sain ahaa-elämyksen: miksi en itse pukeudu noin?

Tein uudenvuodenlupauksen, että alan pukeutua rohkeammin. Se on ainoa uudenvuodenlupaus, jonka olen pitänyt.

Rohkea pukeutuminen on saanut minut arvostamaan kroppaani entistä enemmän. Saan myös paljon iloa rakennekynsistä. Nautin, kun voin suunnitella niihin värejä ja hassuja yhdistelmiä.

Minua huoletti etukäteen, onko Olet mitä syöt -tv-ohjelma tarpeeksi kehopositiivinen. Juttelin siitä tekijöiden kanssa, ja he vakuuttivat minut.

Elämäntapamuutos oli mielessäni muutenkin. Olen täysin tyytyväinen ulkonäkööni, mutta minulla on selkäpulmia. Tiedän, että kiloni kuormittavat selkärankaani. Myös verenpaine-, sokeri- ja kolesteroliarvoni voisivat olla paremmat.

Kuvausten alkuvaiheessa pyysin puolisoani ottamaan kauniita kuvia, joissa uin ja olen mökkilaiturilla. En halunnut ikäviä ennen-kuvia.

Vaikka painoni olisi joskus eri lukemissa, en tahdo ajatella, että kehoni oli ennen ällöttävä. En halua puhua pahaa kropastani, on se minkä kokoinen tahansa.”

Herkän ihon kaveri

Avène Hydrance Aqua-Gel 29 e.

Mitä ikinä ranskalaiset tekevät apteekkikosmetiikassa, se kiinnostaa minua! Tämä geelivoide on tosi hyvä kosteuttaja herkälle iholle. 

Biohajoava luottopuna

Havu Cosmetics Lipstick Red 38 e.

Käytän usein huulipunaa ja pidän paljon tästä suomalaismerkistä. Sen punissa on tosi hyvä koostumus ja pigmentti. Koko hylsy on biohajoava.

Ilmava kosteuttaja

Bybi Beauty Mega Mist 32,90 e.

Lotraan mielelläni kasvovesillä, ja niitä on käytössäni monta. Suosikkini on hyaluronihapposuihke, joka sopii herkälle, atooppiselle iholleni.

Värikäs palkinto

NYX Professional Makeup Ultimate Edit Petite 7,95 e.

Kun olen tehnyt jotain rohkeaa, saatan palkita itseni jollain meikkituotteella. Vaihtelen luomivärejä usein enkä käytä vain jotain tiettyä. Tämä paletti on edullinen mutta laadukas.

Kommentoi +