Susanna Laine on valon lapsi, joka löysi hyvinvointia harmauteen D-vitamiinista: ”Aiemmin olin pimeänä vuodenaikana melkein kuin eri ihminen”
Mainos: Nordic Health
Susanna Laine on valon lapsi, joka löysi hyvinvointia harmauteen D-vitamiinista: ”Aiemmin olin pimeänä vuodenaikana melkein kuin eri ihminen”
Monessa mukana oleva juontaja, näyttelijä, toimittaja ja some-vaikuttaja Susanna Laine on tunnettu pirteydestään ja elämänilostaan, mutta marraskuussa elämään hiipivä harmaus on ollut vaikeaa hänellekin. Nyt Susanna on löytänyt tasapainoa arkeen muun muassa töiden vähentämisestä, unirytmin korjaamisesta ja D-vitamiinista.
1.11.2023

Leveä hymy ja pirskahteleva luonne ovat Susanna Laineen tavaramerkkejä. Niiden takaa löytyy sekä optimistista elämänasennetta että arkirutiineja ja hyvinvointioivalluksia, jotka kantavat myös pimeän ajan yli. Jaksamisestaan Susanna huolehtii muun muassa ravinnon, työn ja levon tasapainolla sekä sopivalla määrällä liikuntaa.

– Ruoka on minulle tärkeä asia. En ole äärimmäisen tarkka syömisistäni, mutta olen kyllä tietoinen siitä, mitä syön. Haluan syödä mahdollisimman ravintopitoista ruokaa ja vältellä E-koodeja. Herkut jätän yleensä viikonlopuille, Susanna sanoo.

Yksi Susannan suurimmista hyvinvoinnin haasteista on ollut huono nukkuminen.

– Olen luonnostani iltaihminen, ja illat ovat minulle parasta aikaa. Jos minulla ei ole menoja aamuisin, unirytmini kääntyy helposti päälaelleen. Yhtäkkiä huomaan, että menen nukkumaan yön pikkutunneilla.

– Olen onneksi saanut unirytmini korjattua ja nyt pidän sitkeästi kiinni siitä, että laitan kellon herättämään aikaisin – seitsemältä, kahdeksalta tai jopa aikaisemmin. Näin uneni pysyy parempana enkä kärsi nukahtamisvaikeuksista. Myös työn vähentäminen on auttanut uniongelmiin, Susanna kertoo.

Liikuntaa Susanna harrastaa ainakin pari kertaa viikossa, muun elämän ehdoilla.

– Minulle liikunnan ei tarvitse olla aina pitkäkestoista ja verenhimoista urheilua. Pidän kävelystä ja ulkoilusta, ja korona-ajalta rutiinikseni on jäänyt kotijumppa kahvakuulan kanssa tai sykettä nostattava HIIT-treeni. Kotona liikkuminen säästää kivasti aikaa, ja joskus itse jumppakin kestää vain vartin. Mutta sekin on jo jotain!

– Sukuni naisilla on osteopeniaa, joka on osteoporoosin esiaste. Kiinnitän huomiota D-vitamiinin saantiin, sillä se tukee paitsi vastustuskykyä ja hampaiden hyvinvointia, myös luuston terveyttä, Susanna toteaa.

Susanna Laineen hyvinvointivinkit pimeään vuodenaikaan

1. Syö runsaasti vihanneksia ja kasviksia

2. Pidä vesipullo aina mukana ja juo paljon vettä

3. Liiku muutaman kerran viikossa – edes 15 minuuttia

4. Ota D-vitamiinilisä osaksi hyvinvointirutiiniasi

Keikkatöitä, rutiineja ja vapaa-aikaa

Farmi Suomen ja Tähdet, tähdet -ohjelman juontajanakin tunnetun media-alan moniosaajan elämässä on viimein sopivassa suhteessa työtä ja vapaa-aikaa.

– Yrittäjänä ja esiintymistyön tekijänä vietän usein viikonloput töissä, mutta vastapainoksi olen pyrkinyt pitämään viikoittain kaksi arkipäivää vapaana. Muuten arkeni on hetkessä elämistä ja palapeliä – en läheskään aina osaa sanoa, mitä kuukauden tai kahden päästä tapahtuu. Yrittäjyys sopii ihmisille, jotka pitävät siitä, etteivät tiedä lähitulevaisuutta kovin tarkasti.

Susannan aikaa kuluu myös autossa ja junassa nyt, kun työt eivät ole enää kiinteästi Helsingissä, toisin kuin Puoli seitsemää tai Salattuja elämiä tehdessä.

– Arkeni on vaihtelevaa, sillä keikkailen siellä täällä. Ainakin toistaiseksi vielä nautin tällaisesta elämästä! Ainoastaan vakituiset harrastukset ovat minulle vaikeita. En oikein voi sopia niitä, kun en aina pääse paikalle. Mutta se on sellaista, Susanna tiivistää.

Rutiiniakin Susannan elämästä löytyy silti, sillä aamut alkavat yleensä saman kaavan mukaan.

– Heti herättyäni keitän kahvit. Ensimmäisen kupillisen jälkeen suihkautan suuhuni Nordic Healthin D-vitamiinisuihketta. Pidän tästä päivittäisestä tavasta todella tiukasti kiinni, etenkin nyt pimeän ajan lisääntyessä. Olen huomannut, että D-vitamiinia kannattaa käyttää kunnolla eikä vain silloin tällöin.

Jotta D-vitamiinilisän käyttö ei unohdu, kannattaa vitamiinitankkaus ottaa osaksi valmiita hyvinvointirutiineja. Susanna Laineella Nordic Healthin DLux 3000 D-vitamiinisuusuihke kuuluu aamuun. Riittoisassa pullossa on 100 suihkausta.

Aurinkoa purkista pimeyden taltuttamiseksi

Susanna kuvailee itseään auringolla käyväksi ihmiseksi, jonka mieli on päivänpaisteessa valoisampi kuin harmauden keskellä. Vielä muutama vuosi sitten talven koleus ja pimeys vaikuttivat Susannan hyvinvointiin selvästi.

– Aiemmin olin pimeänä vuodenaikana melkein kuin eri ihminen, mutta kun aloin muutama vuosi sitten syödä reippaasti D-vitamiinia päivittäin, huomasin, että kaamosoireet vähenivät selvästi.

Kun Susanna toissatalvena kuunteli muiden harmittelua harmaudesta ja pimeydestä, tajusi hän, ettei kokenut talviaikaa yhtä raskaana kuin aiemmin. Sitten hän muisti syöneensä kesästä asti D-vitamiinia.

– Se toi ihan oikeasti jaksamista pimeyteen. Siitä lähtien olen pitänyt kiinni tunnollisesta D-vitamiinilisän käytöstä. Aurinko ja valo tekevät minut onnelliseksi, ja silloin kun niitä ei saa Suomen luonnosta, ne täytyy ottaa purkista, juontaja toteaa.

D-vitamiinin ja auringon lisäksi Susanna uskoo, että onnellisuuteen voi vaikuttaa omalla asenteella.

– On helppoa suhtautua kaikkeen negatiivisesti, jos niin haluaa. Itse haluan kohdata elämän huumorilla, innokkaasti, optimistisesti ja seikkailun nälkäisenä. Se pitää mielen virkeänä ja auttaa jaksamaan myös vaikeissa hetkissä, Susanna päättää.

Nordic Healthin D-vitamiinisuusuihkeet löydät Yliopiston Apteekista, Yliopiston verkkoapteekista ja Ruohonjuuren verkkokaupasta.

– Pidän siitä, että Nordic Healthin DLux 3000 D-vitamiinisuusuihke imeytyy paremmin kuin tablettien D-vitamiini. Sitä on helpompi käyttää kuin nieltäviä tabletteja, koska se ei vaadi pillerin kaivamista purkista ja nesteen kanssa nielemistä. D-vitamiinisuusuihke on myös hyvänmakuinen! Susanna sanoo.

Nordic Health DLux 3000 D-vitamiinisuusuihke

  • Helppokäyttöinen ja luonnollisen piparmintun makuinen D-vitamiinisuusuihke, jonka voi nauttia missä vain, ilman vettä: yksi suihkaus päivässä suun limakalvolle riittää.
  • Suihke sopii tabletteja paremmin nielemisvaikeuksista kärsiville ja on kätevä annostella myös lapsille ja vanhuksille.
  • Koska D-vitamiinisuusuihke imeytyy suun limakalvoilta, se soveltuu erityisen hyvin vatsan ja suoliston imeytymishäiriöistä kärsiville.
  • Nordic Healthin D-vitamiinisuusuihke sopii myös raskaana oleville, imettäville, diabeetikoille, keliaakikoille ja ketogeeniseen ruokavalioon. Pakkausmateriaalit ovat ekologisesti kestäviä.
  • Ravitsemussuositukset suosittelevat suomalaisille D-vitamiinia lokakuusta maaliskuuhun. Lapsille ja yli 60-vuotiaille D-vitamiinia suositellaan ympäri vuoden.
Nordic Health DLux 3000 D-vitamiinisuusuihke on kätevä tapa nauttia D-vitamiinia.
Kommentoi +