
1. Aamullakin voi rauhoittua
Joko olet kuullut kanadalaisen johtajaguru Robin Sharman kehittämästä 5 AM -klubista? Ideana on herätä joka aamu viideltä ja käyttää ensimmäinen tunti liikkumiseen, meditoimiseen ja itsensä kehittämiseen. Jos vapaaehtoinen viideltä kukkuminen ei houkuttele (tarvitseeko tätä edes kysyä?), aamurauhoittumisen voisi tehdä itselle inhimilliseen aikaan. Voisiko arkiaamun hammaspesu-smoothie-paniikkinuttura-rumban korvata sillä, että herää vartin totuttua aikaisemmin ja lukee hetken inspiroivaa kirjaa? Klubilaisten mielestä se antaa päivälle myönteisen, energisen aloituksen. P.S. Jodel-juoruja ei lasketa lukemiseksi.
2. Päiväkirja on hyvä idea
Omien huolien ja unelmien kirjaamista ei kannata jättää teini-ikään. Huolihetkien pitämistä suositellaan esimerkiksi paniikkioireista kärsiville, sillä huolien kirjaaminen voi vähentää ahdistusta. Toisaalta kannattaa kirjata myös onnen hetkiä: kiitollisuus rauhoittaa. ”Menneessä eläminen vie valtavasti energiaa. Se on yksi osuvimmista selityksistä siihen, miksi suurin osa ihmisistä on niin saamattomia”, kirjoittaa Sharma täpäkkään sävyynsä – ja uskomme ainakin ensimmäisen lauseen.
3. Yökin on aikaa
Odotit varmasti, että kehotamme sinua, iltavirkku, kokeilemaan nyt aamuheräilyä? Mutta mitä jos rytmin haastamisen ajattelisi toisin: Olipa arjen rytmisi mikä tahansa, ala kunnioittaa sitä. Voisiko iltavirkku lopettaa itsensä soimaamisen ja ajatella, että viettää itsensä kehittämisen tunnin kahdeltatoista yöllä? Aamuvirkku lopettaisi mummovitsit ja tunnelmoisi onnessaan aamun hiljaisessa konttorissa?
Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.