Nämä asiat voimme oppia 5 AM -klubilaisilta (eikä siihen liity aamuviiden herätystä)
Hyvinvointi
Nämä asiat voimme oppia 5 AM -klubilaisilta (eikä siihen liity aamuviiden herätystä)
Joko olet kuullut 5 AM -klubista? Kaikille aamuvirkkuus ei sovi. Nämä vinkit klubilaisilta sopivat kuitenkin kaikille.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 16.4.2020
Trendi

1. Aamullakin voi rauhoittua

Joko olet kuullut kanadalaisen johtajaguru Robin Sharman kehittämästä 5 AM -klubista? Ideana on herätä joka aamu viideltä ja käyttää ensimmäinen tunti liikkumiseen, meditoimiseen ja itsensä kehittämiseen. Jos vapaaehtoinen viideltä kukkuminen ei houkuttele (tarvitseeko tätä edes kysyä?), aamu­rauhoittumisen voisi tehdä itselle inhimilliseen aikaan. Voisiko arkiaamun hammaspesu-smoothie-paniikki­nuttura-rumban korvata sillä, että herää vartin totuttua aikaisemmin ja lukee hetken inspiroivaa kirjaa? Klubilaisten mielestä se antaa päivälle myönteisen, energisen aloituksen. P.S. Jodel-juoruja ei lasketa lukemiseksi.

2. Päiväkirja on hyvä idea

Omien huolien ja ­unelmien kirjaamista ei kannata jättää teini-ikään. Huoli­hetkien pitämistä suositellaan esimerkiksi paniikki­oireista kärsiville, sillä huolien kirjaaminen voi vähentää ahdistusta. Toisaalta kannattaa kirjata myös onnen hetkiä: kiitollisuus rauhoittaa. ”Menneessä eläminen vie valtavasti energiaa. Se on yksi osuvimmista selityksistä siihen, miksi suurin osa ihmisistä on niin saamattomia”, kirjoittaa Sharma täpäkkään sävyynsä – ja uskomme ainakin ensimmäisen lauseen.

3. Yökin on aikaa

Odotit varmasti, että kehotamme sinua, iltavirkku, kokeilemaan nyt aamuheräilyä? Mutta mitä jos rytmin haastamisen ajattelisi toisin: Olipa arjen rytmisi mikä tahansa, ala kunnioittaa sitä. Voisiko iltavirkku lopettaa itsensä soimaamisen ja ajatella, että viettää itsensä kehittämisen tunnin kahdeltatoista yöllä? Aamuvirkku lopettaisi mummovitsit ja tunnelmoisi onnessaan aamun hiljaisessa konttorissa?

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +