Näin virkistät väsyneet kasvot
Kauneus
Näin virkistät väsyneet kasvot
Pieni pintaremontti saa ilmeen näyttämään virkeämmältä. Kuori kuiva solukko pois ja kosteuta, niin iho heijastaa paremmin valoa eli hehkuu.
Teksti

Kuvat
,

28.10.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Kuori

Suosi rakeita ja AHA-happoja

Miltä näyttää väsynyt iho? Samealta, harmahtavalta ja kuivalta. Pinta voi olla epätasainen.

Nopein tapa uudistaa ihon pintaa on kuoria kasvot. Raekuorintaa ei tarvitse pelätä. Nykyaikaiset tuotteet eivät enää raavi. Mekaaninen kuorintae on tehokas tapa päästä eroon pintakuivuudesta.

Hedelmä- eli AHA-hapot sekä BHA (salisyyli happo) ja PHA (esimerkiksi laktobionihappo) ovat nekin hyviä. Parhaat tulokset saa, kun tekee sekä rae- että hedelmähappokuorinnan – eri päivinä toki.

Kuori 1–3 kertaa viikossa. Liian innokas kuorinta voi saada ihon haihduttamaan liikaa kosteutta, mikä saattaa tuoda miliumeja eli luufinnejä ja pahentaa pintakuivuutta.

Kirkasta ja silota ihoa kurkumalla ja ruusunmarjan siemenillä. Käytä naamiona tai kuorintavoiteena. Kora Organicsin Turmeric Brightening & Exfoliating Mask 2-in-1 -kasvonaamio 48,90 e. Kuori karpalolla. Hedelmähapponaamio sopii myös epäpuhtaalle iholle. Mossan Juicy Peel 14,30 e.

Kosteuta

Älä jätä seerumia yksin!

Kosteuta iho aina huolellisesti – myös heti kuorinnan jälkeen. Valitse ihotyypillesi sopiva kosteuttava seerumi ja voide. Hyvin kosteutettu iho näyttää aina sileämmältä ja hehkuvammalta.

Hyaluronihapposeerumi on tehokas ja sopii kaikille. Jos mahdollista, valitse versio, jossa on monenkokoisia hyaluronihappomolekyylejä: näin tuote kosteuttaa sekä pinnalta että syvemmältä.

Pelkkä seerumi ei riitä, joten muista voide. Se ehkäisee kosteuden haihtumista, ravitsee ja suojaa. Älä unohda silmänympäryksiä. Kosteuta ja kokeile hierontaa gua sha -lastalla tai silmänympärystuotteen levityspampulalla. Vie turvotusta!

Laske turvotusta. Lancômen Génifique Advanced Génifique Light Pearl -silmänympärysseerumin levittäjä sopii hierontaan. 69 e. Tehokosteuta kasvot Vichyn Mineral 89 -tehotiivisteellä, jossa on runsaasti hyaluronihappoa. 19,90 e.

Kirkasta

Käytä C-vitamiinia ja valovoidetta

Kasvot voi saada hehkumaan jo sillä, että hoitaa ihoa oikein, säännöllisesti ja pitkäjänteisesti. Pikahehkua saa myös C-vitamiinilla ja meikillä.

C-vitamiiniseerumi kirkastaa ihon sävyä ja häivyttää pigmenttiläiskiä. Sitä voi käyttää kosteuttavan seerumin sijasta tai rinnalla. Saatavilla on myös niiden yhdistelmiä ja C-vitamiinivoiteita.

Heleyttävä meikinpohjustaja on erityisen hyvä tuote pintakuivalle ja kuivalle iholle. Sen voi levittää joko koko kasvoille tai vain hehkua kaipaaviin kohtiin, kuten silmien alle ja poskipäille.

Valokynä on jo klassikko. Muista käyttää sitä silmien alla ja kulmaluulla riittävän vähän ja häivyttää rajat. Valovoidetta voi myös kiertää kynästä kädelle ja sekoittaa meikkivoiteen joukkoon.

Ravitse ja kirkasta C-vitamiinilla. Lumenen Valo Nordic-C Arctic Berry Oil-Cocktail. 29,90 e. Huijaa hehkua meikinpohjustajalla. NYX Professional Makeupin Born To Glow Primer. 17 e. Edistä tuotteiden imeytymistä ja poista turvotusta ruusukvartsisella gua sha -lastalla. 19,90 e, Kicks.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 14/2019.

Kommentoi +