Miten innostua enemmän elämästä? Laskuvarjohyppääjä, kondiittori ja meditaatio-ohjaaja jakavat parhaat vinkkinsä – tee perässä!
Hyvinvointi
Miten innostua enemmän elämästä? Laskuvarjohyppääjä, kondiittori ja meditaatio-ohjaaja jakavat parhaat vinkkinsä – tee perässä!
Kaipaatko elämääsi lisää innostusta, iloa ja rohkeutta? Lue tästä, miten kolmen eri alan ammattilaiset opastavat hankkimaan innostuneisuutta elämään.
Teksti

Kuvat
,

9.2.2022
 |
Kauneus ja Terveys

Ilahduta muita kuin leipuri

Annoona Puumala, konditoriayrittäjä, Kakkupalapalvelu Pala:

”Tee joku toinen iloiseksi, niin saat innostusta omaan tekemiseesi. Voit käyttää kimmokkeena itsellesi tärkeitä asioita. Olemme konditoriassamme sitä mieltä, että kakkupala kuuluu jokaiselle. Miksi yhden pitäisi tyytyä tylsään keksiin, kun muille on tarjolla täytekakkua? Yhtiökumppanini on vegaani ja minä itse olen pähkinäallergikko. Siksi kakkumme ovat vegaanisia ja sopivat myös allergikoille. Meillä käy paljon allergioista kärsiviä lapsiperheitä. Lasten ilmeet kertovat paljon, kun he tajuavat, että he voivat syödä meillä kaikkea.

Kun onnistuu jossain, se innostaa jatkamaan. Näin uuden luominen ruokkii uuden luomista. On kivaa keksiä uusi kakku ja katsoa, miten se vaikuttaa asiakkaisiin.”

”Kun onnistuu jossain, se innostaa jatkamaan”, sanoo Annoona Puumala.

Rauhoita hermostosi ensin

Helka Torppa, meditaatio-ohjaaja ja fysioterapeutti, Heartfulness-meditaatio:

”Stressi on ehkä yleisin innostuksen tappaja. Ihanatkin asiat ja tavalliset askareet alkavat stressata, jos niitä on liikaa. Voit rauhoittaa hermostosi meditaatiolla. Kun akut on ladattu, innostut taas uudella tavalla. Tasapainoinen mieli jaksaa paremmin.

Meditoin 20–60 minuuttia joka aamu. Se antaa voimaa päivään ja tuo iloa, johon ei vaikuta odotukset eikä se, mitä tapahtuu. Kokeile aluksi ohjattua meditaatiota. Heartfulness on ilmaista.

Jos mieli kuohuu tai on vaikea keskittyä, sulje silmät ja kuvittele ääretön rauhan meri. Hengitä syvään kohti palleaa: hengitä sisään iloa ja ulos rauhaa. Kutsu hymy kasvoillesi. Ajattele, että sydämessäsi on valoa, joka antaa iloa ja energiaa.”

Helka Torppa kannustaa lataamaan akut, jotta innostumiselle riittää virtaa.

Opi rohkeutta hypätä

Satu Ahola, drop-zone-koordinaattori, Skydive Finland:

”Tiedän kokemuksesta, että kun toteuttaa haaveensa, siitä saa innostusta ja iloa. Ostin itselleni laskuvarjohyppykurssin 40-vuotis­lahjaksi. Olin haaveillut siitä pikku­tytöstä asti. Tuntui absurdilta seistä ensimmäistä kertaa lentokoneen ovella: ai tuonneko minun pitäisi hypätä! Nyt takanani on 700 hyppyä ja hyppäämisestä on tullut ammatti.

Ilmassa tunnen itseni vapaaksi. Vapaus on innostava asenne. En jää kiinni historiaan enkä suunnittele tulevaisuutta tarkkaan vaan tartun hetkeen ja hyppään.

Tandem-hyppyä voivat kokeilla miltei kaikki terveet yli 15-vuo­tiaat. Me hyppääjät olemme kuin iso perhe. Laji on sääriippuvainen, joten vietämme kentän laidalla leirintäalueella paljon aikaa.”

Vapaus on Satu Aholan mielestä innostava asenne.
Kommentoi +