Näin löydät täydellisen meikkivoiteen juuri sinulle
Mainos: Lumene
Näin löydät täydellisen meikkivoiteen juuri sinulle
Lumenen asiantuntijan mukaan meikkivoiteen valinnassa kaikki lähtee liikkeelle ihotyypistä. Kun meikkivoide on juuri omalle iholle sopiva, pysyy meikki raikkaana koko pitkän päivän ajan.
1.11.2022

Hohtoa, mattaa, bb:tä, cc:tä ja mineraalia… Meikkivoidehyllyn edessä seisoessa voi joskus tuntua siltä, että tarvitsisi tulkin tai vähintään aarrekartan, jonka avulla suunnistaa juuri oikean meikkivoiteen luo.

Enemmän meikeistä kiinnostuneille voi toki olla selvää, että cc on lyhenne sanoista ”color correct” ja tarkoittaa meikkivoidetta, joka korjaa ihon sävyvirheitä. Mutta harvemmin meikkivoideostoksilla käyville vinkit siitä, kuinka on mahdollista löytää juuri se oikea meikkivoide, tulevat todellakin tarpeeseen.

Näitä vinkkejä on luvannut antaa Lumenen Global Brand Manager Paula Suominen.

Määritä ihotyyppisi

Stay-meikkivoide antaa pitkäkestoisen ja kuulaan mattapintaisen lopputuloksen.

Paula Suominen kehottaa aloittamaan valintaprosessin oman ihotyypin ja sen tarpeiden miettimisestä. Toisaalta huomioon on toki otettava myös toivottu lopputulos ja peittävyys.

Kun meikkivoide on omalle ihotyypille sopiva, pysyy meikki pitkäkestoisena ja raikkaana. Kuiva iho vaatii kosteuttavan meikkivoiteen, rasvoittuva iho taas sen tarpeisiin kehitetyn voiteen.

"Esimerkiksi kuivalle ja samealle iholle sopii kevyempi ja kosteuttava meikkivoide, kuten Lumenen Natural Glow Heleyttävä meikkivoide, jonka kevyesti peittävä koostumus sisältää kirkastavaa pohjoista lakkaa ja kosteuttavaa hyaluronihappoa", Suominen kuvailee.

Jos iho taas on epätasainen ja toiveissa on epäpuhtauksien peittäminen, tuotteeksi sopii peittävämpi meikkivoide.

Tällainen on esimerkiksi Lumenen Blur Pitkäkestoinen meikkivoide, jonka innovatiivinen blur-teknologia häivyttää optisesti juonteita ja ihon epäpuhtauksia.
Lumenen kaikissa meikkivoiteissa on erilaiset hoitavat ainesosat.

Meikkivoiteiden koostumuksessa on Suomisen mukaan paljonkin eroja. Juuri siksi on tärkeää aloittaa valinta oman ihon tarpeista. Lumenen jokaisen meikkivoiteen hoitavat ainesosat ja teknologiat on valittu niin, että ne sopivat erilaisten ihotyyppien tarpeisiin kuivasta ja sameasta ihosta aina rasvoittuvaan tai öljyiseen ihoon.

"Meikkivoiteiden koostumukset vaihtelevat myös tekstuureiltaan kevyistä nestemäisistä aina voidemaisempiin ja peittävämpiin koostumuksiin, joten valinnanvaraa varmasti löytyy."

Myös ihon ikä vaikuttaa meikkivoidevalintaan. Meikkivoide, joka oli sopiva 15 vuotta sitten, ei todennäköisesti enää tänä päivänä ole paras vaihtoehto. Iän myötä ihon tarpeet muuttuvat ja ikääntyvä iho saattaa olla esimerkiksi kuivempi. Myös peittävyyden tarve voi muuttua, ja eri ihotyypeille sopivat hieman erilaiset tuotteet.

Apua iho-ongelmiin

Natural Glow Heleyttävä meikkivoide tuo kasvoille kaunista hehkua.

Lumenen meikkivoiteista löytyy apu lukuisiin eri ihotyyppien ongelmiin. Erityisesti kuivalle, öljyiselle ja epätasaiselle iholle on kullekin kehitetty aivan oma meikkivoiteensa.

Jos iho on kuiva ja kaipaa kosteutta ja heleyttä, on Natural Glow Heleyttävä meikkivoide erittäin toimiva valinta.

Monet toivovat meikkivoiteelta erityisesti sitä, että se tasoittaisi oman ihon epätasaista sävyä. Tässä toimii Lumenen supersuosittu CC Color Correcting Meikkivoide, joka sisältää ihon sävyä tasoittavaa pohjoista puolukkaa ja sopii kaikille ihotyypeille.

Lumenen valikoimasta löytyy meikkivoiteita eri peittävyysasteikoilla. Uudenlaiset koostumukset tuovat luonnollisen peittävyyden vähäisemmälläkin määrällä. Erityisesti peittävyyttä kaipaaviin alueisiin kuten epäpuhtauksiin tai silmänalusiin voi käyttää lisänä peiteväriä.

Miksi meikkivoide?

Lumenen CC-meikkivoiteita on nyt saatavilla entistä laajemmassa sävyvalikoimassa.

Suominen ymmärtää niitäkin, jotka eivät ole tottuneet käyttämään meikkivoidetta lainkaan.

"Meikkaamisessa on tärkeintä, että meikkirutiini on juuri sinulle sopiva ja mieleinen, sillä meikkaamisen on tarkoitus luoda hyvää oloa ja iloa", hän muistuttaa.

Mutta toki on monia syitä, miksi meikkivoidetta kannattaisi ehkä kokeilla. Meikkivoiteet ovat koostumukseltaan usein hoitavampia kuin puuterit ja auttavat tasoittamaan ihon sävyä kuivattamatta ihoa.

Lisäksi meikkivoiteen päälle on helppo lisätä myös muita meikkituotteita, kuten poskipunaa ja aurinkopuuteria. Monet meikkivoiteet myös sisältävät suojakertoimen, joka auttaa suojaamaan auringon haitallisilta UV-säteiltä.

Meikkivoiteissa on vähän enemmän mahdollisuuksia leikitellä lopputuloksen kanssa ja tuoda vaikka lisäheleyttä iholle, joten toki me Lumenella kannustamme testaamaan, sopisiko meikkivoide sinunkin meikkirutiinisi kulmakiveksi.

Lumene on panostanut meikkivoiteidensa sävyvalikomaan, joten oikean sävyn löytäminen on aiempaa helpompaa.

"Esimerkiksi suosittuja CC ja Natural Glow meikkivoiteita on saatavilla entistä laajemmassa sävyvalikoimassa. Tummempia sävyjä voi hyvin käyttää myös varjostuksiin tai tuomaan lämpöä kasvoille", Suominen kertoo.

Hyvä apu sopivan meikkivoiteen löytämisessä on Lumenen sivuilta löytyvä meikkivoidetesti. Pääset tekemään testin tästä linkistä.

Näin valitset meikkivoiteen oikean sävyn:

Meikkivoidetta kannattaa aina kokeilla kasvoille.

Leukaluu on paras kohta kokeiluun, sillä näin näet, kuinka hyvin sävy istuu kasvojesi ja kaulasi ihoon ja vältyt meikkivoiderajoilta.

Kannattaa pyytää rohkeasti apua myyjiltä, jos olet epävarma oikeasta sävystä.

Koska elämme neljän vuodenajan maassa, jokaisella olisi hyvä olla kaksi sävyä meikkivoiteesta. Usein talvella ihon sävy on vaaleampi, kesällä päivettyneempi ja keväällä ja syksyllä siltä väliltä.

Kahdella sävyllä saat sekoitettua aina parhaimman sävyn ihosi sen hetkiseen sävyyn istuvaksi.

Meikkivoiteet vastaavat toiveisiin

Meikkivoiteen voi valita sillä perusteella, mitä erityisesti siltä toivoo. Onko toiveissasi meikkivoide, joka….

… tasoittaa ihonsävyä ja häivyttää punaisuutta:

Jos ihosi tuntuu punoittavan helposti tai haluat tasoittaa sen sävyä, voit kokeilla ihon sävyä tasoittavia ja punaisuutta häivyttäviä CC-tuotteita.

Ihon sävyä tasoittavaa pohjoista puolukkaa ja kosteuttavaa pohjoista lähdevettä sisältävä CC Color Correcting meikkivoide SK20 levittyy iholle tasaisesti peittäen ihon sävyn epätasaisuudet ja punaisuuden. Ihoa kosteuttava CC Meikkivoide sopii kaikille ihotyypeille.

… tuo kosteutusta, lisähehkua ja raikkaan lopputuloksen:

Natural Glow -tuotteet korostavat ihon luonnollista hehkua ja auttavat kosteuttamaan ihoa ja luomaan luonnollisen heleän meikin.

Natural Glow Heleyttävä meikkivoide SK 20 on ilmavan kevyt meikkivoide, joka antaa viimeistellyn ja luonnollisen hehkuvan lopputuloksen. Suojakerroin 20 suojaa ihoa auringon haitallista UVB-säteilyä vastaan.

Hengittävä koostumus auttaa kosteuttamaan, kirkastamaan ja silottamaan ihoa pohjoista lähdevettä, pohjoista luomukoivunmahlaa ja pohjoista lakkaa sisältävän Skinarctic Lumenessence -yhdisteen avulla.

… tekee meikistä pysyvän ja mattapintaisen koko päiväksi:

Kiiltävät kasvot ja päivän aikana pois valuvat meikit eivät ole kenenkään ihannetilanne. Onneksi myös meikkituotteita on kehitetty rasvoittuvalle ja sekaiholle ehkäisemään meikin liikkumista.

Matte Oil-control Mattameikkivoide on täydellisen peittävä meikkivoide, joka antaa mattapintaisen lopputuloksen koko päiväksi. Kosteuttavaa pohjoista lähdevettä ja tasapainottavaa pohjoista mesiangervoa sisältävä peittävä koostumus auttaa pitämään ihon kiillottomana koko päivän.

Hienonhienojen puuteri- ja mattapigmenttien yhdistelmä luo samettisen mattapintaisen lopputuloksen.

… pysyy hyvin pitkään:

Pitkäkestoiset Blur-tuotteet tasoittavat ihon tekstuuria ja synnyttävän tasaisen meikkipohjan. Hoitavan pohjoisen kanervan ja kosteuttavan pohjoisen lähdeveden sisältämän meikkivoiteen koostumus on sellainen, että voide levittyy kauniisti ja myös hoitaa ihoa.

Meikkivoiteen blur-teknologia häivyttää optisesti juonteita ja ihon epätasaisuuksia.

Blur Pitkäkestoisen meikkivoiteen peittävä koostumus antaa puolimatan lopputuloksen, joka kestää jopa 16 tuntia.

… antaa aurinkosuojan:

Stay Meikkivoide SK 30 on hoitava, puolipeittävä meikkivoide, joka antaa pitkäkestoisen ja kuulaan mattapintaisen lopputuloksen, joka tuntuu kuin toiselta iholta.

Luonnollinen mineraaliaurinkosuoja auttaa suojaamaan ihoa auringon haitalliselta UVA- ja UVB-säteilyltä. Lopputulos pysyy virheettömänä kaikissa sääolosuhteissa ja kestää jopa hikoilun.

Kommentoi +