Näin käytät gua sha -lastaa - hävitä turvotus ja tuo tilalle hehku
Kauneus
Näin käytät gua sha -lastaa - hävitä turvotus ja tuo tilalle hehku
Mikä ihmeen gua sha ja miten sitä tehdään? Tässä miniopas gua sha -guru Katja Kokon vinkeillä.
Teksti

Kuvat

4.11.2020
 |
Trendi

Kiinalaisessa lääketieteessä jo tuhansia vuosia hyödynnetty gua sha -lasta on nyt ihonhoidon trendikkäin väline. Bloggaaja Katja Kokko antaa tärpit gua sha -kiven käyttöön.

Kosmeettisessa gua shassa kasvoja hierotaan esimerkiksi jadekivestä valmistetulla kivellä. Gua sha -lastalla solut saavat happea ja ravintoja, kasvojen lymfakierto voimistuu ja kuona poistuu.

Lastaaminen aktivoi ihon omia kosteuttajia, jolloin iho voi tuntua kosteammalta, täyteläiseltä ja hehkuvammalta. Toisin sanoen: vähemmän juonteita, enemmän hehkua. Kyllä kiitos!

Näin käytät gua sha -lastaa

1. Öljyä pohjalle. Lastan pitää liukua iholla, joten kasvoöljy on hyvä liukastin.

2. Ole hellä. Gua sha -lastaa ei tarvitse painaa ihoa vasten, vaan kiven oma paino riittää.

3. Pieni kulma. Pidä gua shaa -lastaa melko lähellä ihoa, noin viidentoista asteen kulmassa. Mitä pienempi kulma, sitä hellemmin gua sha hieroo ihoa. Ja hellyys on hyvästä.

4. Pidä tukiote. Gua shalla ei haluta venyttää ihoa lisää, joten tukiote on tärkeä. Pidä vapaana olevaa kättä tukena lähellä sitä kohtaa ihossa, jolle teet gua shaa.

5. Kierrä näpyt. Jos iholla on tulehtuneita kohtia, kuten finnejä tai haavoja, älä hiero niiden päältä. Älä säikähdä, jos saat aluksi näppyjä gua shan myötä, ne häviävät kyllä.

6. Pese lasta. Gua shan voi pestä saippualla tai desinfiointiaineella. Ole varovainen: kivi hajoaa helposti tippuessaan.

Psst! Voit opetella kosmeettista gua shaa -hierontaa joogaohjaaja ja bloggaaja Katja Kokon opastuksella Instagramissa @yinyourskin.

Kommentoi +