Mitkä ovat luottovaatteesi, huippumalli Saara Sihvonen?
Ihmiset
Mitkä ovat luottovaatteesi, huippumalli Saara Sihvonen?
Huippumalli Saara Sihvonen hallitsee bisneksen, tyylin ja sydämen asiat. Hän paljastaa, mistä ihana elämä koostuu.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 5.12.2019
Trendi

Onko mallin työ unelmasi?

Lähes kymmenen vuoden mallin urani on ollut onnekas, mutta tulevaisuudessa haluaisin työskennellä psykologian parissa. Valmistuin kesällä positiivisen psykologian asiantuntijaksi ja olen perustanut ­WithSaara-mentorointiohjelman. Se tarjoaa malleille valmennusta mallimaailmaan. Tarkoituksena on tarjota työpajoja ja videovalmennusta. Haluan antaa työkaluja kohdata mallibisneksen paineet ja lisätä itsetuntoa. Mallin on tärkeää esimerkiksi opetella tunnistamaan vahvuutensa. Se auttaa, kun kohtaa epäonnistumisia ja pettymyksiä eli esimerkiksi silloin, kun ei tule valituksi kuvauksiin.

Mikä on vahvuutesi?

Kyky nähdä myönteiset puolet ja kyky rakastaa. Rakastan auttaa ihmisiä ja uskon, että minun kuuluu sparrailla muita.

Paras tyylivinkkisi?

Mustaa, valkoista ja yksinkertaista. En ole ostanut vaatteita vuoteen ja sijoitan klassisiin hankintoihin. Minulla on pakko olla vaatekaappi, joka mahtuu matkalukkuun eli 32 kiloon. Nyt rakastan tanskalaisen Carcel-merkin alpakkavillaista paitaa. Merkin vaatteita tekevät thaimaalaiset ja perulaiset naisvangit. Luottovaatteitani ovat myös Zadig & Voltairen housut ja Saint Laurentin jakku, jonka ostin itselleni lahjaksi, kun olin ollut Balmainin näytöksessä.

Tärkein oppi, jonka olet saanut?

Pidä arvoistasi kiinni. Olen opetellut pitämään rajani ja kieltäytynyt esimerkiksi liian paljastavista kuvauksista tai kuvauksista eläinten kanssa. Minulle tärkeintä ovat läheiset, joten pidän huolta, että voin lomailla. Lomailen aina muotiviikkojen jälkeen viikon ja elokuut vietän Suomessa.

Ketä stalkkaat somessa?

Rakastan Instagram-tilejä, joilla näkyy realismi. Vappu Pimiä on ihanan positiivinen ja hauska.

Asut Singaporessa. Millainen on ihana vapaapäivä?

Keitän puuron ja kahvin ja lähden joogaan ja brunssille. Sieltä kävelen China­towniin ostamaan kayatoastin, joka on paikallista hillo­leipää. Iltapäivällä otan nokoset jollain yleisellä kattoaltaalla. Illalla käyn Maxwell-ruokakorttelissa ja Atlas-baarissa drinkillä.

Luonnossa vai kaupungissa?

Luonnossa, koska siellä latautuu energiaa. Onneksi Singapore on tunnettu puutarha­kaupunkina: se on vehreä ja täynnä puistoja.

Mistä heräät mieluiten?

8,5 tunnin unien jälkeen omista pellavalakanoista poikaystävän vierestä.

Ekotekosi?

Olen vähentänyt lihan syömistä ja valitsen usein kasvisvaihtoehdon. Kunpa ulkomaillakin saisi nyhtökauraa ja härkistä! Joskus ahdistun siitä, että lennän työni vuoksi paljon. En häpeä sitä, mutta yritän tasapainottaa sitä muilla valinnoilla.

Minkä kirjan luit viimeksi?

Brené Brownin Dare to Lead -kirjan, joka liittyi psykologian opintoihini. Luen paljon ja tykkään inspiroitua vahvoista naisista, kuten Michelle Obamasta.

Viimeisin kauneuslöytösi?

Kérastasen Nectar Thermique -lämpösuojavoide kulkee aina mukanani. Se pitää hiukset sileinä. En ole muuttanut hiustyyliäni koko mallin urani aikana, ja minut tunnetaan kaveriporukassa tyyppinä, jolta saa tuotesuosituksia.

Mitä sääntöä haluaisit rikkoa?

Olen tosi korrekti enkä yhtään kapinahenkinen. Ajan autollakin aina rajoitusten mukaan. Mutta ehkä voisin juoda vettä Singaporen metrossa ilman pelkoa yli 300 euron sakoista.

Miten valmistaudut juhliin?

Vaikka minulla olisi tunti aikaa laittautua, käytän siihen seitsemän minuuttia. Teen silmiin Kate Moss -tyyliset rajaukset ja suihkutan hiuksiin Oriben Dry Texturixing Spray -muotoilusuihketta. Lopun ajan kilistelen ja seurustelen ystävieni kanssa.

Kommentoi +