Oletko jo kokeillut ripsien omaa ”sateenvarjoa”? Näin syntyy kestävä meikki arkeen ja juhlaan – lue meikkaaja Riia Koiviston meikkivinkit
Kauneus
Oletko jo kokeillut ripsien omaa ”sateenvarjoa”? Näin syntyy kestävä meikki arkeen ja juhlaan – lue meikkaaja Riia Koiviston meikkivinkit
Jos meikkivoiteesi sulaa auringossa kilpaa jäätelön kanssa ja huulipuna lähtee ensimmäisen juhlaherkun matkaan, saatat kaivata näitä meikkaajan vinkkejä.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 3.8.2022
Kauneus ja Terveys

Kirkkaasti porottava aurinko, helteessä hikoilu ja juhlaherkkujen syöminen eivät ole meikin kannalta helpoin yhdistelmä. Miten siitä saa kerralla kestävän?

”Primer kasvoilla on ehdoton. Silmäluomilla voidemainen luomiväri ajaa saman asian”, meikkaaja-­kampaaja Riia Koivisto FAB makeup & hairista sanoo.

Juhliin kannattaa valita meikinpohjustustuote, jota on käyttänyt ennen. Uutta primeria on hyvä kokeilla ennen h-hetkeä. Näin välttyy ikäviltä yllätyksiltä, kuten meikin rullautumiselta.

Asiakkaat kysyvät Koivistolta usein, millä hän korjailee meikkiään.

”Vastaan, että en millään! Kannattaa ennemmin käyttää muutama minuutti enemmän meikin pohjustamiseen kuin korjailla sitä monta kertaa.”

Hyväksy raikas kiilto

Pohjustamisen jälkeen Riia Koivisto suosittelee levittämään kasvoille ohuen ja heleän meikkivoiteen, sävyttävän päivävoiteen tai BB-voiteen. Hän suosii jälkimmäisiä, jotta meikkipohja pysyy raikkaana.

”Kuumana kesäpäivänä on hyvä keskittyä kuulauteen. Silmänalusille ja nenänpieliin voi levittää ohuelti peiteainetta, jos on tarvis. En laittaisi iholle kovin mattaa tai peittävää meikkivoidetta vaan hyväksyisin sen, että iho kiiltää lämmetessään jonkin verran. Se kuuluu kesään.”

Liikaa kiiltoa iholla voi ehkäistä valitsemalla koostumukseltaan öljyttömän meikki- tai BB-voiteen. Kestävän meikin toinen kulmakivi ovat voidemaiset koostumukset. Niitä kannattaa suosia myös aurinkopuuterissa ja poskipunassa.

”Mitä vähemmän iholla on puuterisia kerroksia, sitä ohuempana meikkipohja pysyy. Voidemaiset tuotteet tuovat kasvoille hehkua ja pysyvät pidempään.”

Samoilla vinkeillä saa kestävän arkimeikin. Koivisto muistuttaa, että kesällä alle kannattaa levittää aurinkosuojatuote tai valita meikki- tai BB-voide, jossa on korkea suojakerroin.

Laita puuteri kasvoille oikein

Silmissä Riia Koivisto neuvoo suosimaan vedenkestäviä meikkejä. Ne pysyvät paikoillaan myös hikoillessa, sateella ja onnenkyynelten noustessa.

”Vedenkestävät tuotteet tuovat avun myös niille, joiden luomet rasvoittuvat ja silmämeikki leviää yläluomille.”

Jos ei pidä vedenkestävien (waterproof) ripsivärien koostumuksesta, kannattaa kokeilla vettähylkiviä (water resistant) maskaroita. Ripsille on myös saatavilla oma ”sateenvarjo”.

”Värittömällä topcoatilla saa ripsiväristä vedenkestävän. Se ei muuta alla olevan maskaran koostumusta eikä tuntua mutta parantaa värin kestoa.”

Kasvot voi halutessaan viimeistellä puuterilla. Se kannattaa painella iholle, jotta koostumus ei paksunna pohjaa.Värittömät puuterit ovat varma valinta.

”Ihon lämmetessä meikki tummuu. Jos puuteri on kovin erivärinen kuin meikkipohja, ihosta voi tulla kirjava.”

Meikin kestoa voi parantaa myös kiinnityssuihkeella. Juhlaruokailun kestäviin huuliin tarvitaan vähän kynäilyä.

”Huulet kannattaa rajata ja värittää kauttaaltaan huultenrajauskynällä. Mattapintaiset nestemäiset tai lakkamaiset punat pysyvät parhaiten. Suosikkejani ovat Jeffree Starin Velour Liquid ja Lancômen superohut L’Absolu Drama Ink. Huultenrajauskynissä luotan MACiin.”

Punaa voi lisätä päivän mittaan, mutta maltti on valttia, ettei huulimeikistä tule suttuinen. Parempi idea on poistaa kosteuspyyhkeellä huulimeikki ja tehdä se uusiksi. Jos haluaa syödä voileipäkakkunsa rauhassa, huulikiilto on armollinen avec. Se kuluu kauniisti pois eikä kerrostu huulille.

Pysyvää seuraa

1. Meikinkiinnityssuihke parantaa meikin kestoa ja virkistää ihoa. Lumene Invisible Illumination Dewy Glow Setting Spray 19,90 e. 2. Jos haluat hillitä kiiltoa, painele ohutta kiinteää puuteria kevyesti ihoon. Lavera Mineral Compact Powder 12,90 e. 3. Tee lempiripsiväristäsi kyynelten ja hikoilun kestävä värittömällä päällysmaskaralla. Se sopii myös kulmameikin viimeistelyyn. Artdeco Topcoat Waterproof 15,90 e.

Mitä sinä haluat kysyä? Meilaa kysymyksesi osoitteeseen kt@a-lehdet.fi. Kirjoita aihekenttään Hyvä kysymys.

Kommentoi +