Kaipaatko uusia ystäviä? Kolme naista kertoo, miten he ovat saaneet ystäviä aikuisena
Hyvinvointi
Kaipaatko uusia ystäviä? Kolme naista kertoo, miten he ovat saaneet ystäviä aikuisena
Aikuisiällä voi tuntua vaikealta löytää uusia ystäviä. Miten siinä voi onnistua? Naisten treffit -Facebook-ryhmän perustaja, yksinyrittäjä ja terapeutti antavat parhaat vinkkinsä!
Teksti

Kuvat

Julkaistu 12.2.2021
Kauneus ja Terveys

Löydä kaltaisesi

Minna Oulasmaa, 53, Väestöliiton vastuuasiantuntija:

"Kannattaa seurata lapsia, miten mutkattomasti he saavat uusia ystäviä. Yhdeksänvuotias lapsenlapseni vain ilmoittaa, että tuo lapsi näyttää mielenkiintoiselta, ja kohta he ovat jo yhdessä. Voisimme oppia lapsilta rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta.

Samansuuntaiset kiinnostuksen kohteet voivat helpottaa ystävystymistä. 77-vuotias äitini tutustuu ihmisiin koiran avulla.

Itse löysin kaksi uutta ystävää koulutuksessa kahdeksan vuotta sitten. Olen asiakeskeinen ja minua viehätti, että naiset työskentelivät kirjoittamisen parissa kuten minäkin. Lähentymistä helpotti myös se, että olemme kaikki isoäitejä.

’Mummokerho’ kokoontuu yhä säännöllisesti. Erotessa sovimme aina ­seuraavan tapaamisen."

Kysele rohkeasti kiinnostuneita

Anna Forsten, 36, markkinointialan yksinyrittäjä, Forsten Digital Oy:

"Yksinyrittäjänä minulla ei ole työkavereita, joten olen tietoisesti verkostoitunut muiden alani yrittäjien kanssa. Sparraamme toisiamme ja käymme lounaalla.

Oman ryhmän voi perustaa vaikka sosiaalisessa mediassa kyselemällä kiinnostuneita.

Ryhmä kannattaa pitää pienenä, ja ottaa mukaan korkeintaan kymmenen jäsentä. Kirjoittelusta on hyvä siirtyä aika nopeasti treffeihin, muuten kiinnostus voi lopahtaa.

Verkkotreffitkin onnistuvat, kunhan joku ottaa aluksi vetäjän roolin. Voi olla hyödyllistä tehdä leikki­mielisiä tehtäviä, joissa selviää, mitä kukin ryhmältä odottaa. Kannattaa olla avoin ja puhua muustakin kuin töistä."

Järjestä yhteistä kivaa

Anu Sipilä, 45, lähihoitaja, Naisten treffit -Facebook-ryhmän ylläpitäjä:

"Aikuisena voi olla vaikeaa löytää aikaa ystävien etsimiseen. Verkossa tutustuminen käy tehokkaasti. Ylläpidän Facebookin Naisten treffit -ryhmää, jossa voi kysellä seuraa leffaan tai lenkille. Kun järjestää treffit, saa itse päättää, mitä haluaa tehdä.

Kerran pyysin kiinnostuneita perheemme mökille vesihiihtämään. Reissulta jäi elämääni neljä naista, joista yhdestä tuli läheinen ystäväni. Aina ystävyyden solmiminen ei suju, koska molempien täytyy haluta tutustua. Olen kokenut myös pettymyksiä, mutta se riski täytyy vain ottaa.

Itsestään voi tehdä helpommin­ lähestyttävän, kun pysähtyy kuuntelemaan, mitä toinen sanoo. Jos hän on ujo, on tärkeää antaa tilaa myös hiljaisuudelle."

Mihin sinä kaipaat neuvoa? Meilaa kysymyksesi osoitteeseen kt@a-lehdet.fi. Kirjoita aihekenttään Hyvät neuvot

Kommentoi +