Mitä löytyy puhelimestasi, Laura Friman? Pakko avautua! -sarjan käsikirjoittaja kertoo, miksi puhelintirkistely koukuttaa
Kulttuuri
Mitä löytyy puhelimestasi, Laura Friman? Pakko avautua! -sarjan käsikirjoittaja kertoo, miksi puhelintirkistely koukuttaa
Trendin ensimmäinen chatfiction-sarja Pakko avautua! löytyy nyt Instagram-tililtämme @trendimag. Käsikirjoittaja Laura Friman paljastaa, minkälaista inspiraatiota hän sai sarjaan omasta puhelimestaan.
Teksti

Kuvat

29.11.2019
 |
Trendi

1. Mikä chatfictionissa ihastuttaa?

Chatfiction on fiktiota, joka etenee Instagramin storyissa päähenkilöiden välisinä viestikeskusteluina. Chatfiction tyydyttää tirkistelynhalun, ja lisäksi sen nopea tempo sopii meille hektisille nykyajan ihmisille. Kun aloin käsikirjoittamaan sarjaa, minulla ei ollut paljoakaan kokemusta genrestä. Ajattelin, että chatfictionin kirjoittaminen olisi viestikeskustelujen kirjoittamista, mutta sarjaa tehdessäni minulle avautui puhelimen koko salattu maailma mahdollisuuksineen.

2. Miksi kannattaa katsoa Pakko avautua! -sarjaa?

Sarja kertoo ystävyydestä, deittailusta ja kriiseilystä elämäntilanteiden välillä. Kerrankin pääset kaappaamaan kiinnostavan tyypin puhelimen ja kurkistamaan sen sisältöön. Lupaan, että olet siihen koukussa ensimmäisen minuutin jälkeen! Sarja on samaistuttava monessa eri elämäntilanteessa olevalle, ja kaikille, joilla on koskaan ollut ystäväporukoita.

3. Sarjan tapahtumat sijoittuvat muun muassa kaveriporukan WhatsApp-ryhmään. Onko sinulla aktiivista kaveriryhmää?

On, ryhmämme nimi on Tyttökerho. Tyttökerhossa puhutaan parisuhdekriiseistä ja työpaikan ärsyttävimmistä tyypeistä sekä sovitaan kaljatreffejä. Viimeksi olen avautunut ryhmään juuri eilen, parisuhteista tietenkin. Emme oikeastaan osaa antaa toisillemme käytännön vinkkejä, vaan keskustelu äityy aina syvällisiksi filosofisiksi pohdinnoiksi ja kilometrin pituisiksi viesteiksi.

4. Löytyykö puhelimesi muistista screenshotteja vanhoista keskusteluista?

Kyllä, otan usein hauskoja keskusteluja talteen ja jaan niitä (luvan kanssa!) Instagram storyssani. Hauskinta maailmassa on aidot keskustelut ja niitä löytyy myös uudesta sarjasta. Sarjan henkilöhahmot puivat keskenään treffikumppanien lähettämiä viestejä. Itsekin sinkkuna oli erittäin tyypillistä, anteeksi vaan, että lähettelin parhaille ystävilleni eteenpäin viestejä analysoitaviksi. En olisi koskaan päässyt irti eräästä myrkyllisestä ihmissuhteesta, ellei ystäväni olisi screenshottien perusteella sanoneet: unohda jo se tyyppi!

5. Millaisia tunteita olet kokenut puhelimen välityksellä?

Tunteiden koko kirjo mahtuu puhelimeen, kuten Pakko avautua! -sarja todistaa. En koskaan riitele puhelimessa ystävieni kanssa, mutta miesten kanssa sitäkin enemmän. Tekstaririidat ovat uskomattoman turhauttavia: näet, että viesti on nähty ja siihen ei vastata, mutta et halua olla psykopaatti, joka lähettää perään ”Vastaa perkele.” Toisaalta olen myös löytänyt rakkauden Tinderistä: matchasimme poikaystäväni kanssa, kun livetinderöin radio-ohjelmassani. Ensitreffeillämme lähetin ystävilleni viestin vessasta: ”aika ihana”. Ja kolme huutomerkkiä.

Pakko avautua! -sarjan jaksot ilmestyvät Trendin Instagramissa 28.11. lähtien joka tiistai ja torstai. Osa jaksoista on toteutettu kaupallisena yhteistyönä Nordean kanssa.

Kommentoi +